Στοίχημα σνούκερ: Η επανάληψη… του towelgate

Στοίχημα σνούκερ: Η επανάληψη... του towelgate

Ο 3ος προκριματικός γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σνούκερ άρχισε και η άνοδος της ποιοτικής στάθμης του θεάματος έγινε ήδη αισθητή.

Καλά τα πήγαμε και στο στοίχημα με τη χθεσινοβραδινή δυάδα, «χάλασαν» όμως άλλες δύο μακροχρόνιες προβλέψεις για τους qualifiers. Ο Τομ Φορντ και ο Τζο Ο’Κόνορ έμειναν εκτός κάνοντας τις απώλειές μας τρεις: Από τον προηγούμενο γύρο είχε «χαιρετίσει» και ο Ντέιβιντ Γκρέις.

Η δράση συνεχίζεται ολημερίς και σήμερα και μόνο στο πρωινό και το απογευματινό πρόγραμμα, βρίσκει κανείς πολλές επιλογές. Ξεχωρίζει, πάντως, η επανάληψη… του towelgate, μια και στις 16:30 συναντώνται ξανά ο Τζο Πέρι και ο Τζέιμι Κλαρκ!

Πέρυσι τον Ιούλιο, οι δύο παίκτες είχαν αναμετρηθεί ξανά στον 3ο προκριματικό, με τον Ουαλό να κάνει την έκπληξη (6-4). Περισσότερος ντόρος, όμως, έγινε με την αντίδραση του Πέρι, μόλις ολοκληρώθηκε το έβδομο frame. Υποστήριξε ότι ο Κλαρκ του αποσπούσε την προσοχή στις στεκιές του, με την τεράστια λευκή πετσέτα μπάνιου που είχε μαζί του!

Ο 46χρονος Άγγλος φέρει βαρέως τον περσινό αποκλεισμό. Παρά τα χρονάκια του, κρατιέται κοντά στο top 16 και, παρότι δεν διακρίνεται συχνά, σπάνια χάνει τον πρώτο αγώνα του στα τουρνουά στα οποία μετέχει. Το περσινό Παγκόσμιο ήταν η εξαίρεση.

Ο 26χρονος Κλαρκ είναι παίκτης που… ήρθε για να μείνει στο σνουκερικό στερέωμα. «Ατσαλώθηκε» με την επική ανατροπή κόντρα στον Ο’Νιλ (6-5 από 0-5) και θέλει να παίξει και φέτος στο Crucible. Έχει την καλώς εννοούμενη μαγκιά, περισσότερη απ’ τον σημερινό του αντίπαλο. Και ο Πέρι, όμως, δεν είναι «χθεσινός».

Κάθε πρόβλεψη είναι δίκοπο μαχαίρι. Ακόμα και το over 9,5 frames που θα προτείνουμε, μια και δεν θα είναι έκπληξη ο Πέρι να κάνει το παιχνίδι του και να νικήσει εύκολα. Ούτε το αντίστροφο.

Στοίχημα σνούκερ, όμως, δεν είναι μόνο ένα ματς

Τρία διαφορετικά δελτία έχουμε ετοιμάσει για σας, χωρίς να έχουμε συμπεριλάβει αγώνες του βραδινού session! Δεν έχετε παράπονο.

Το over στο Πέρι-Κλαρκ, θα συνδυαστεί με τη νίκη του Στιούαρτ Κάρινγκτον επί του Μαρκ Ντέιβις. Ο γεματούλης άσος από το Γκρίμσμπι ήταν επιλογή μας στο μακροχρόνιο του section και οφείλουμε να τον στηρίξουμε. Χωρίς χάντικαπ, σκέτο «2». Ο Mavis παραμένει μεγάλη συμπάθεια, αλλά τα χρόνια πέρασαν…

Το πρωί (11:30), το μεγάλο ματς είναι αυτό ανάμεσα στον Μάικλ Χολτ και τον Τζέιμι Τζόουνς. Δεν θα το αγγίξουμε, όμως, σχηματίζοντας αντ’ αυτού μία συμπαθητική δυαδούλα με ένα over 9,5 κι ένα στάνταρ με χάντικαπ.

Σε μάκρος περιμένουμε να τραβήξει το ματς του Σάνι Ακάνι με τον Τιάν Πενγκφέι. Ο Ταϊλανδός δίνεται ως αουτσάιντερ, παρότι είναι ο seeded του ζευγαριού, πιθανότατα επειδή ο Τιάν έχει να επιδείξει πρόκριση στο Crucible (το 2019). Όποιους λόγους κι αν έχουν οι μπουκ, εμείς δεν παίρνουμε θέση. Ντέρμπι θέλουμε.

Το συνδυάζουμε με τη νίκη του Λι Χανγκ επί του Άντριου Χίγκινσον με χάντικαπ 1,5 frame. Ο 43χρονος Άγγλος μας έκανε τη χάρη στον προηγούμενο γύρο, νικώντας με άνεση τον Μπράντον Σάρτζεντ, αλλά δεν θέλουμε να μας χαλάσει και το μακροχρόνιο!

Ο Λι έπαιξε καλύτερα στο πρώτο μισό της σεζόν και δεν έχει καμία διάκριση μες στο 2021. Το συνειδητοποιήσαμε αφού είχαμε δημοσιεύσει το αφιέρωμα για τα προκριματικά, όμως εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην αξία του.

Το γεγονός ότι ο αγώνας δεν φιλοξενείται σε τηλεοπτικό τραπέζι, περιμένουμε να τον βοηθήσει να παίξει όπως ξέρει.

Πάμε για την έκπληξη

Εκλεκτός μας σε μακροχρόνιο στοίχημα για πρόκριση ήταν και ο Τζίμι Ρόμπερτσον, ο οποίος είδε τον Χάρο με τα μάτια του στο ματς με τον Τζάο Τζιανμπό (6-5 από 0-3).

Ο Άγγλος χρειαζόταν τη νίκη για να μην υποβιβαστεί από το Tour, κίνδυνος ο οποίος έχει πια εκλείψει. Δεν είναι το φαβορί στον σημερινό αγώνα με αντίπαλο τον σταθερό, Λου Νινγκ, όμως μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Παλιότερα, άλλωστε, αποτύγχανε παταγωδώς να προχωρήσει πέρα από τον γύρο των «16» σε οποιοδήποτε τουρνουά (!) αλλά κατάφερνε συχνά-πυκνά να προκρίνεται στο Crucible. Τέσσερις παρουσίες μετρά εκεί, με πρώτη το 2011 και τελευταία το 2018.

Ο Λου αναζητά ακόμα την πρώτη. Στα 27 του πλέον, έχει εδραιωθεί στο top 48 της κατάταξης και προέρχεται από μία άκρως ικανοποιητική χρονιά, που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει. Θα του πάμε κόντρα, όμως, επειδή αντιμετωπίζει έναν πιο χαρισματικό παίκτη.

Για να αυξήσουμε, μάλιστα, το προσδοκώμενο κέρδος, θα ποντάρουμε νίκη του Ρόμπερτσον με χάντικαπ 1,5 frame – τραβώντας το στοίχημα στα όρια του fun bet.

Δυάδα (συνολικής απόδοσης 3.61)
11:30
Σάνι Ακάνι - Τιάν Πενγκφέι
Over 9,5 frames
1.90
11:30
Λι Χανγκ - Άντριου Χίγκινσον
1 (-1,5)
1.90
Δυάδα (συνολικής απόδοσης 3.48)
16:30
Τζο Πέρι - Τζέιμι Κλαρκ
Over 9,5 frames
2.10
16:30
Μαρκ Ντέιβις - Στιούαρτ Κάρινγκτον
2
1.66
Μονό
16:30
Λου Νινγκ - Τζίμι Ρόμπερτσον
2 (-1,5)
3.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις