Τελευταίο χαρτί για τη Λιόν

προγνωστικά Γαλλίας

Αμφίρροπα τα ζευγάρια στην 32η αγωνιστική της Ligue 1, πολλά και διαφορετικά τα κίνητρα των ομάδων. Επομένως, η στήλη θα κινηθεί με ποικίλα αλλά και μετριοπαθή προγνωστικά Γαλλίας χωρίς πολλά ρίσκα.

https://twitter.com/Koubanezosgr/status/1380989702346571780

Προγνωστικά Γαλλίας: Με νίκη ελπίζει η Λιόν

Ίδρωσε μεσοβδόμαδα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα αλλά προκρίθηκε στους «8» του κυπέλλου η Λιόν. Μπροστά με 0-2 στο ημίχρονο, ισοφαρίστηκε στο 74’ και χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να πάρει την πρόκριση. Δεν πείθει τελευταία η γηπεδούχος, τρία παιχνίδια χωρίς τρίποντο στο πρωτάθλημα και ο τίτλος μοιάζει να απομακρύνεται (στο -8 πλέον απ’ την Λιλ αλλά με παιχνίδι λιγότερο). Το πρόβλημά της εντοπίζεται στην άμυνα καθώς η εστία της παραβιάζεται στα 9 από τα 10 πιο πρόσφατα ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο (τελευταίο μηδέν παθητικό το 1-0 επί της Ρεν στις 3 Μαρτίου). Επιθετικά δεν υστερεί πάντως καθώς από τις 24 Ιανουαρίου και έπειτα σκοράρει ακατάπαυστα (33 γκολ σε 14 παιχνίδια). Παραμένει απών ο Αουάρ.

Πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 0-1 προκρίθηκε στους «8» η Ανζέ επί της Σεντάν. Ωστόσο, η μία νίκη στα τελευταία 7 ματς πρωταθλήματος «θολώνει» το ευρωπαϊκό όνειρο. Χωρίς ρεαλιστικούς στόχους πλέον στην σεζόν, θα προσπαθήσει για ένα καλό «finish» ενόψει και του διαφαινόμενου τέλους στην 10ετή συνύπαρξη με τον τεχνικό Στεφάν Μουλέν (ανακοίνωσε ότι αποχωρεί στο τέλος της σεζόν).

Μόλις πέντε φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες στην έδρα της Λιόν από το 2015 έως σήμερα (3-1-1). Αξιοπρόσεκτο ότι στα 4 από τα 5 αυτά παιχνίδια, οι “Λιονέ” είχαν τουλάχιστον 7 κόρνερ (7-7-12-7).

Μονόδρομος η νίκη για την Λιόν καθώς είναι και η μόνη που ενδιαφέρεται βαθμολογικά. Περιμένω ένα ανοιχτό παιχνίδι και χωρίς σκοπιμότητα από την πλευρά των φιλοξενούμενων, επομένως θα καταλήξουμε στο combo του άσου μαζί με over 1,5 και θα προσθέσουμε και το over 4,5 κόρνερ των γηπεδούχων που ανεβάζει την απόδοση άνω του διπλασιασμού.

Η φόρμα δείχνει το ποντάρισμα

Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η Νις με το διπλό στην έδρα της Ναντ (1-2). Τέταρτο τρίποντο (όλα με over) στα 5 τελευταία παιχνίδια για τους «αετούς» στο πρωτάθλημα (4-1-0, η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ligue 1), έφτασε τους 42 βαθμούς και στο -7 από την 5η θέση. Το θετικό για τους γηπεδούχους είναι ότι έχουν αρχίσει να αποδίδουν και εντός έδρας πλέον με τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα. Δεν εγκαταλείπει την επιθετική της φιλοσοφία και με αιχμή του δόρατος την ποιοτική τριάδα των Γκουιρί, Ντόλμπεργκ και Μαολιντά (έχουν συμμετοχή στα 28 από τα 41 γκολ συνολικά), δημιουργεί πολλές τελικές και σκοράρει με συνέπεια.

Σε καλή κατάσταση βρίσκεται και η Ρεμς, αήττητη για 7 σερί παιχνίδια (2-5-0), τελευταίο το εντός 2-2 κόντρα στην Ρεν. Εκτός έδρας δέχεται γκολ και φάσεις (περίπου 14 τελικές ανά αγώνα, έχει δεχτεί γκολ σε όλα πλην τριών), ωστόσο επιθετικά διατηρεί καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα (μόνο σε Ανζέ, Λιόν και Λοριάν δεν πέτυχε γκολ). Αποβλήθηκε με την Ρεν και θα λείψει ο κομβικός Κασσαμά, ραχοκοκαλιά στην θέση «6» στο 4-1-4-1 του Νταβίντ Γκιγιόν.

Θετική η παράδοση για την Νις, όταν υποδέχεται την Ρεμς στο «Αλιάνζ Ριβιέρα» καθώς έχει κερδίσει στα 4 από τα 7 παιχνίδια μεταξύ τους (4-2-1).

Σε καλή φόρμα αμφότερες, ανώτερη στα μάτια μου η Νις ενώ πιστεύω ότι το κενό του Κασσαμά στην Ρεμς θα φανεί. Θα επιλέξουμε το συντηρητικό 1Χ σε συνδυασμό με το οver 1,5.

“Καίγονται” οι φιλοξενούμενοι

Σε κακό φεγγάρι τελευταία η Μπρεστ, ηττήθηκε στο ντέρμπι της Βρετάνης από την Λοριάν (1-0) και με μόλις μία νίκη (3-1 με Ντιζόν) στα τελευταία 7 ματς πρωταθλήματος, έχει φτάσει σε σημείο να αγχώνεται. Βασίζεται κατά κύριο λόγο στην έδρα της όπου έχει σημειώσει τις 8 από τις 10 νίκες της, με τα γκολ να έχουν την τιμητική τους (12/15 οver, 11/15 αμφίσκορα).

Επιστροφή στις ήττες για την Νιμ (0-2 από Σεντ Ετιέν) μετά το απρόσμενο «διπλό» στην έδρα της Λιλ. Σκοράρει και δέχεται γκολ ως φιλοξενούμενη μέσα στο 2021 (6/7 οver) ενώ μαζί με την Μπρεστ είναι οι ομάδες με τις λιγότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (5).

Αμφότερες παίρνουν θετικό πρόσημο στον μεσοεπιθετικό τομέα (διψήφιο μέσο όρο τελικών) αλλά χωλαίνουν στην άμυνα (επιτρέπουν 13 και 14 τελικές αντίστοιχα ανά αγώνα).

«Στραγάλια» οι κόκκινες κάρτες για τον ρέφερι Γουίλι Ντελαζό καθώς στα 18 φετινά παιχνίδια του έχουν καταγραφεί 11 αποβολές.

”Εξάποντο” ματς (και πιθανά «χρωστούμενα» απ’ το 4-0 του α’ γύρου) που καμιά απ’ τις δύο δεν θέλει να χάσει. Ως προς τα προγνωστικά Γαλλίας, λοιπόν, δεν αποκλείω το «Χ» που καλοπληρώνει, θα ρισκάρουμε στο anytime score 1-1 και με βάση την κρισιμότητα της αναμέτρησης θα επιλέξουμε να βγει κόκκινη κάρτα στον αγώνα.

  • Αναρτήσεις αλλά, πλέον, και pre game picks, και live στοίχημα, και στο Twitter μας! 
Μονό
16:00
Νις - Ρεμς
1Χ & οver 1,5
1.82
Σκόρερ
16:00
Νις - Ρεμς
Anytime scorer Ντόλμπεργκ (Νις)
3.3
Ειδικό
16:00
Μπρεστ - Νιμ
Anytime score 1-1
2.27
Κάρτες
16:00
Μπρεστ - Νιμ
Over 0,5 κόκκινες κάρτες
4.35
Combo
22:00
Λιόν - Ανζέ
1 & οver 1,5 & οver 4,5 κόρνερ Λιόν
2.20
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις