Euro 2020. Οκτώ πόλεις δήλωσαν ότι θα έχουν κόσμο στο γήπεδο

Euro 2020. Οκτώ πόλεις δήλωσαν ότι θα έχουν κόσμο στο γήπεδο

Είναι πια επίσημο. Οι υγειονομικές αρχές άναψαν το πράσινο φως και η τελική φάση του Euro 2020 θα διεξαχθεί παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα. Η UEFA ανακοίνωσε ότι 8 διοργανώτριες πόλεις έδωσαν την έγκριση τους για παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, με διαφορετικές πάντως συνθήκες.

Στην Αγία Πετρούπολη είπαν ότι εγγυώνται για πληρότητα 50% στις εξέδρες που μπορεί να αυξηθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου. Στη Βουδαπέστη ευελπιστούν ότι μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα μπορούν να εγγυηθούν 100% πληρότητα, με αυστηρούς πάντως ελέγχους και πιστοποιητικά εμβολιασμού στους θεατές.

Το Μπακού επιβεβαίωσε ότι θα έχει πληρότητα 50% στις εξέδρες, αν και για να επιτραπεί η είσοδος στο Αζερμπαϊτζάν θα απαιτείται πρόσφατο αρνητικό τεστ για Covid-19, ενώ Άμστερνταμ, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη και Γλασκώβη έδωσαν εγγυήσεις για πληρότητα στις εξέδρες από 25% έως 33%, το οποίο μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Το Λονδίνο προς το παρόν επιτρέπει πληρότητα 25% για τα τρία παιχνίδια των ομίλων και το ένα για την φάση των 16, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες πως το ποσοστό θα αυξηθεί για τους ημιτελικούς και τον τελικό που θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουλίου,.

Οι μόνες διοργανώτριες πόλεις που προς το παρόν δεν κατάφεραν να δώσουν εγγυήσεις είναι το Μόναχο, η Ρώμη, το Δουβλίνο και το Μπιλμπάο, που έχουν προθεσμία μέχρι τις 19 Απριλίου να δώσουν περισσότερα στοιχεία για τις τελικές τους προθέσεις και αποφάσεις, διαφορετικά η UEFA είναι έτοιμη να αναθέσει τα παιχνίδια σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις