ΑΧΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ!

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ; LAST YEAR!

Οι top-10 του clasico, όσοι έπαιξαν στο ντέρμπι και με τις δύο!

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΦΩΤΙΑ ΜΕ 700 ΔΩΡΑ*

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΦΩΤΙΑ ΜΕ 700 ΔΩΡΑ*

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Οι top-10 του clasico, όσοι έπαιξαν στο ντέρμπι και με τις δύο!

LIVE BETTING 24/7!

προγνωστικά nba

Με ειδικά και ποιότητα τα χαράματα

Best picks

Best Picks Τετάρτης με μπάλα και Euroleague έως 70.00!

Προγνωστικά

Στο ρυθμό των ντέρμπι και του 5.50

προγνωστικά Ευρωλίγκα

Παράδοση και λογική στο 1.85!

προγνωστικά κληματσούδας

Το 1.90 είναι λάθος

Προγνωστικά Ευρωλίγκα με τον παίκτη Λαπροβίτολα της Μπαρτσελόνα στην εικόνα.

Star του NBA στο 70.00

Έχει το «μέταλλο» να αλώσει το Πριγκιπάτο

Έχει το «μέταλλο» να αλώσει το Πριγκιπάτο

σημείο ημέρας.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

σημείο ημέρας.

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

προγνωστικά

Η Stoiximan Super League προσφέρει σιγουράκια

bet builder με την εικόνα να το δείχνει σχεδιαστικά.

Το Bet Builder της ημέρας (24/4)

Over ημέρας σε άριστες τιμές.

Το over 2,5 της ημέρας (24/4)

ΑΧΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ!

Οι top-10 του clasico, όσοι έπαιξαν στο ντέρμπι και με τις δύο!

ντέρμπι

Ντέρμπι των ντέρμπι στην Ισπανία

Η ώρα που θα καθηλώσει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη στους δέκτες έφτασε. Το ντέρμπι που ανεξάρτητα, αν κρίνει τίτλο ή όχι, πάντοτε ελκύει το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων. Φυσικά και αναφέρομαι στο «el classico» που διεξάγεται απόψε στην Μαδρίτη. Φέτος, η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα πέρα από το κλασικό ενδιαφέρον και τα προγνωστικά, που έχουν οι μεταξύ τους αγώνες, θα δώσει προβάδισμα σε μια εκ των δύο για το πρωτάθλημα ή θα δώσει μια χείρα βοηθείας στην Ατλέτικο.

Το ντέρμπι αυτό μονοπωλεί το ενδιαφέρον εδώ και χρόνια στην Ισπανία, ιδίως από την εποχή της δικτατορίας του Φράνκο. Πολλοί φίλοι των «Μπλαουγκράνα» το βλέπουν και ως μια κόντρα με το κατεστημένο της Μαδρίτης στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, έχει πάρει έναν πιο εμπορικό χαρακτήρα. Οι συζητήσεις για διεξαγωγή του αγώνα στην Αμερική, αλλά και οι ορισμοί της ώρας έναρξης του ντέρμπι σε αντιεμπορικές ώρες για την Ευρώπη δίνουν και παίρνουν, ώστε να είναι εύκολο να προβληθεί και στις χώρες της Ασίας.

Το ενδιαφέρον ωστόσο μένει ακλόνητο. Όπως και η έχθρα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο συλλόγων. Με αφορμή, λοιπόν, το αποψινό ντέρμπι, ας ρίξουμε μια ματιά στους δέκα κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και τις δύο φανέλες.

Αλφρέδοο Ντι Στέφανο

Η αρχή γίνεται με τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Περίπτωση με αστερίσκο είναι αυτή του Αργεντίνου. Σε μια υπόθεση όπου παρενέβησαν η Ισπανική Ομοσπονδία, αλλά και η FIFA και ένα θρίλερ μέχρι τον τελικό προορισμό του παίκτη. Οι δύο σύλλογοι μάχονταν για να τον αποκτήσουν και μέχρι να βγει άκρη με την πολυσυζητημένη αυτή υπόθεση, ο Ντι Στέφανο εγκαταστάθηκε στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας και φόρεσε την φανέλα της Μπαρτσελόνα σε μερικούς φιλικούς αγώνες. Εκεί έπαιξε πλάι στο αστέρι των Καταλανών, για εκείνη την εποχή, Λάζλο Κουμπάλα. Λίγους μήνες αργότερα, κατέληξε στην Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία συνέδεσε και το όνομα του κατακτώντας μαζί της πέντε συνεχόμενα κύπελλα πρωταθλητριών και οχτώ πρωταθλήματα.

Μπερντ Σούστερ

Ο Γερμανός μέσος αποτελεί μια εξίσου ιδιαίτερη περίπτωση. Στα 21 του χρόνια ήρθε από την Κολωνία στην Μπαρτσελόνα, στην οποία πέρασε οχτώ ολόκληρα χρόνια. Αμέσως μετά, πήγε στην Ρεάλ για δύο χρόνια και έπειτα ακολούθησε η έτερη ομάδα της πρωτεύουσας, η Ατλέτικο για τα επόμενα τρία χρόνια. Το σπουδαίο στην όλη υπόθεση, είναι το γεγονός ότι κατάφερε να κατακτήσει τίτλο και με τις τρεις αυτές ομάδες.

Ρόμπερτ Προσινέτσκι

Ένας εκ των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών, που έβγαλε η πρώην Γιουγκοσλαβία. Ο Κροάτης μέσος, έπαιξε στην Ρεάλ, από το 1991-1994 και έδειξε δείγματα της κλάσης του. Όμως, οι τραυματισμοί και η κακή φυσική κατάσταση, ανάγκασαν τους Μαδριλένους να τον παραχωρήσουν δανεικό στην Οβιέδο. Αφότου έληξε το συμβόλαιο του, τον απέκτησε η Μπαρτσελόνα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κατακτήσει κάποιον τίτλο με κάποια από τις δύο. Συνδέθηκε κυρίως με την Ρεάλ.

Μίκαελ Λάουντρουπ

Ο κορυφαίος Δανός ποδοσφαιριστής. Ήταν μέλος της ομάδας των Μπλαουγκράνα, που κατέκτησε τέσσερα σερί πρωταθλήματα, με προπονητή τον Γιόχαν Κρόιφ. Το 1994 και όταν μάλωσε με τον προπονητή του, έφυγε και πήγε στην Μαδρίτη για τα επόμενα δύο χρόνια. Μάλιστα, βοήθησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από την πρώτη του κιόλας χρονιά.

Λουίς Ενρίκε

Αγωνίστηκε για λογαριασμό της Ρεάλ για πέντε χρόνια. Μάλιστα υπήρξε συμπαίκτης και με τον Λάουντρουπ στο πρωτάθλημα του 1995. Μετά από έναν χρόνο, έμεινε ελεύθερος και ο επόμενος σταθμός του ήταν η Βαρκελώνη. Εκεί, ο νυν τεχνικός της εθνικής Ισπανίας, έμεινε για οκτώ χρόνια κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και ένα κύπελλο κυπελλούχων.

Γκεόργκε Χάτζι

Οι περισσότεροι θα γνωρίζετε τον Ιανίς Χάτζι της Ρέιντζερς. Ο Γκεόργκε Χάτζι, είναι ο πατέρας του Ρουμάνου μεσοεπιθετικού. Ο κορυφαίος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και από τα αυθεντικότερα δεκάρια στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το 1990 τον απέκτησαν οι «Μερένχες» από την Στεάουα Βουκουρεστίου, μένοντας για δύο χρόνια στην ομάδα. Ακολούθησε για τα επόμενα δύο χρόνια, η Μπρέσια και το 1994 μπήκε και αυτό στο κλαμπ με τους παίκτες που φόρεσαν την φανέλα των δύο ομάδων. Παρ’ όλα αυτά δεν πέτυχε κάτι σπουδαίο. Παραμένει, όμως, ένας από τους μεγάλους ποδοσφαιριστές των 90s.

Λουίς Φίγκο

Περνάμε σε ακόμα μια ιδιαίτερη περίπτωση. Η πλέον αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που φόρεσε τις φανέλες και των δύο ομάδων τα τελευταία είκοσι χρόνια. Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στην Βαρκελώνη, άφησε την ομάδα για να αγωνιστεί στην αιώνια αντίπαλό της. Φυσικά, πίσω από αυτήν την μεταγραφή υπάρχει και παρασκήνιο με μεγάλο ενδιαφέρον. Το καλοκαίρι του 2000, ο Φλωρεντίνο Πέρεθ, έταξε στα μέλη του συλλόγου της Ρεάλ, πως αν εκλεγεί πρόεδρος θα φέρει στην ομάδα τον Πορτογάλο σταρ. Κάτι τέτοιο έμοιαζε βέβαια αρκετά απίθανο να συμβεί. Έχει διαδραματιστεί σκηνικό στο δημαρχείο της Βαρκελώνης να βρίζει την αιώνια αντίπαλο, ως τότε σημαία των «Καταλανών». Ο μάνατζέρ του τότε, είχε ανοίξει συζήτηση με την Ρεάλ, ώστε να πετύχει μια πιο συμφέρουσα πρόταση από την τότε ομάδα του, χωρίς να έχει πραγματικό σκοπό να μετακινήσει τον Φίγκο στην Μαδρίτη.  Ο Πέρεθ όμως, έπεισε και δέσμευσε με προσύμφωνο τον παίκτη, το οποίο προέβλεπε μεγάλη αποζημίωση σε περίπτωση που δεν υπέγραφε με την ομάδα της Μαδρίτης. Όταν εξελέγη πρόεδρος, ολοκλήρωσε την μεταγραφή, πληρώνοντας την ρήτρα των εξήντα εκατομμυρίων σε σημερινά λεφτά. Πλέον, στην Βαρκελώνη θεωρείται προδότης. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε το σκηνικό στον τελικό του Euro 2004!

Ρονάλντο

Αποκτήθηκε το 1996 και έπαιξε μόλις μια χρονιά στην Μπαρτσελόνα με εξαιρετικά στατιστικά. Πέτυχε 47 γκολ σε 49 αγώνες και έτσι την επόμενη σεζόν, κατέληξε στην Ίντερ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Στην συνέχεια, το καλοκαίρι του 2002 τον απέκτησε η Ρεάλ, όπου και οι περισσότεροι τον θυμόμαστε για αυτήν την πενταετία. Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και σκόραρε 104 φόρες με τα χρώματα της Ρεάλ.

Σαμουέλ Ετό

Ακόμα μια περίπτωση είναι αυτή του Καμερουνέζου επιθετικού. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ρεάλ, αλλά δεν πήρε πολλές ευκαιρίες. Έπαιξε μόλις επτά φορές στο «Σαντιαγκο Μπερναμπέου» και το μεγαλύτερο διάστημα, τον έστελνε η ομάδα δανεικό. Οι εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την ομάδα της Μαγιόρκα, έπεισαν την Μπαρτσελόνα για τις δυνατότητες του και προχώρησε στην απόκτηση του. Δέθηκε κατευθείαν με την ομάδα, αποτέλεσε δικαίως σημαία της. Με τους Καταλανούς κατέκτησε δύο Champions League και τρία πρωταθλήματα.

Χαβιέ Σαβιόλα

Είναι ο δεύτερος Αργεντίνος, μετά τον Ντι Στέφανο που φόρεσε τις φανέλες των δύο αυτών σπουδαίων συλλόγων. Πρώτος σταθμός ήταν η Μπαρτσελόνα, η οποία τον απέκτησε από την Ρίβερ Πλέιτ. Ήταν στέλεχος της ομάδας για τρία ολόκληρα χρόνια. Έπειτα ακολούθησαν δανεισμοί σε Μονακό και Σεβίλλη. Το 2007 έμεινε ελεύθερος. Τον απέκτησε η Ρεάλ για τα επόμενα δύο χρόνια, κατακτώντας μαζί της το πρωτάθλημα του 2008, αλλά και το Σούπερ Καπ Ισπανίας την ίδια χρονιά.

Έτσι, λοιπόν, κλείνει η δεκάδα με τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τις φανέλες των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Άλλοι παρέμειναν αγαπητοί στο κοινό, άλλοι μισήθηκαν όσο κανείς. Άλλοι δέθηκαν με τον εκάστοτε σύλλογο και άλλοι παρέμειναν αδιάφοροι. Ας ευχηθούμε απόψε να παρακολουθήσουμε ένα εντυπωσιακό αγώνα αντάξιο της ιστορίας των δύο συλλόγων.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις