Ευρώπη η Βίλεμ, έκανε πίσω η Ουτρέχτη

Ευρώπη η Βίλεμ, έκανε πίσω η Ουτρέχτη

Το φετινό πρωτάθλημα της Eredivisie (πρωτάθλημα Ολλανδίας) δεν ολοκληρώθηκε στους αγωνιστικούς χώρους λόγω της πανδημίας και η απόφαση της ολλανδικής ομοσπονδίας για οριστική διακοπή έφερε σφοδρές αντιδράσεις από την Ουτρέχτη.

Όταν επιβλήθηκε το παγκόσμιο lockdown, η Ουτρέχτη βρισκόταν στην 6η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και είχε προκριθεί και στον τελικό του κυπέλλου. Η Ουτρέχτη είχε 41 βαθμούς στο πρωτάθλημα, 3 λιγότερους από την 5η Βίλεμ, με ένα παιχνίδι περισσότερο όμως και καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Η Ουτρέχτη, σαφώς αδικημένη, ξεκίνησε νομική διαμάχη κατά της απόφασης διακοπής, αλλά εν τέλει σταμάτησε το νομικό της αγώνα και αποδέχτηκε τη βαθμολογία και την απόφαση της Λίγκας. Η UEFA δέχτηκε την απόφαση των Ολλανδών κι έτσι η Βίλεμ θα αγωνιστεί στο Europa League και θα συμμετάσχει στο δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, ξεκινώντας από τις 17 του Σεπτέμβρη.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις