Καταγγελίες για παράκαμψη της ΕΕΕΠ

Καταγγελίες για παράκαμψη της ΕΕΕΠ

Την ώρα που η Πολιτεία επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο στον τομέα του διαδικτυακού στοιχήματος-παιχνιδιού και η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) ξεκίνησε να μελετά τους φακέλους των εν δυνάμει 19-20 νόμιμων εταιριών, πληθαίνουν οι καταγγελίες για την έλευση εταιριών που αποσκοπούν να παρακάμψουν την ΕΕΕΠ, επιδιώκοντας την είσοδό τους στην ελληνική αγορά με μη προβλεπόμενες και επιτρεπόμενες πλέον στην παρούσα χρονική περίοδο ιδιωτικές συμφωνίες υπο-αδειοδότησης, υπενοικίασης ή άλλες προσιδιάζουσες με συμφωνίες «λευκής ετικέτας» (white label).

Η υπό Σύσταση Ενωση Εταιριών Διαδικτυακών Παιγνίων Ελλάδας με πρόσφατη επιστολή της προς την Πολιτεία ζητά να διακοπούν ιδιωτικές συμφωνίες υπο-αδειοδότησης,.

Η επί θύραις Ενωση Εταιριών που συνθέτουν οι: Kaizen Gaming International Ltd / Stoiximan, Lucky Stream / bet365, Logflex Ltd, Winmasters, Sportingbet, Bwin, Interwetten Gaming Ltd / interwetten.gr, Diamondlink, Flutter / PokerStars, Rebels Gaming Ltd, Love2celebrate Ltd / NetBet.gr, καταγγέλλει τις παραπάνω πρακτικές, ενώ με νέες επιστολές επιχειρεί την αποσαφήνιση αλλά και τον εξορθολογισμό διατάξεων στο πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο για τη φορολόγηση του διαδικτυακού τζόγου.

Παράλληλα, ζητά να εκδοθούν νέες άδειες για παίγνια που έως σήμερα δεν προσφέρονται στο Διαδίκτυο που θα δημιουργήσουν νέες αγορές και συνεπακόλουθα αύξηση των εσόδων για το Δημόσιο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις