Top of the… Klopp!

Top of the… Klopp!

«Είμαστε πια πρωταθλητές» θα μπορούσαν να τραγουδούν από το βράδυ της Πέμπτης στην κόκκινη μεριά του Λίβερπουλ, καθώς η ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Τσέλσι έδωσε τον τίτλο στους «ρεντς», επτά αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν στην Premier League.

Η αναμονή 30 ετών έλαβε τέλος για τους φίλους των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ και πρωτομάστορας αυτής της μεγάλης επιτυχίας δεν είναι άλλος από τον ξανθό τύπο με τα γυαλιά, το μούσι και το καπέλο στην άκρη του πάγκου.

Όταν ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου το 2015, η Λίβερπουλ παρέπαιε και το να επιστρέψει στον θρόνο του αγγλικού ποδοσφαίρου έμοιαζε με ανέκδοτο. Το 2014, όταν είχε φτάσει κοντά, έμοιαζε φάνταζε μακρινό.

Η φετινή, τρομερή χρονιά όμως δε μπορούσε παρά να καταλήξει με τους «ρεντς» πρώτους. Με 23 βαθμούς διαφορά από τον 2ο, έγιναν οι πρώτοι που κατακτούν τόσο νωρίς το τρόπαιο. Ο δε Κλοπ, είναι ο πρώτος Γερμανός που κατακτά τον τίτλο της Premier League. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι κανένας Άγγλος προπονητής δεν έχει στο παλμαρέ του το συγκεκριμένο τρόπαιο!

Από το 1993 και μετά, το έχουν καταφέρει τέσσερις Ιταλοί (Κάρλο Αντσελότι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, Κλαούντιο Ρανιέρι και Αντόνιο Κόντε), δύο Σκωτσέζοι (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Σερ Κένι Νταλγκλίς), ένας Γάλλος (Αρσέν Βενγκέρ), ένας Χιλιανός (Μάνουελ Πελεγκρίνι), ένας Ισπανός (Πεπ Γκουαρδιόλα), ένας Πορτογάλος (Ζοσέ Μουρίνιο) και εσχάτως ένας που ομιλεί τη γερμανική…

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις