Στοίχημα σνούκερ: Τα μακροχρόνια των προκριματικών (μέρος 2ο)

Στοίχημα σνούκερ: Τα μακροχρόνια των προκριματικών (μέρος 2ο)

Είναι Σάββατο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έξω δεν μπορείτε να βγείτε και η τηλεόραση δεν έχει τίποτα. Οπότε τι κάνετε; Διαβάζετε koubanezos.gr και το δεύτερο μέρος του αφιερώματός μας στα μακροχρόνια στοιχήματα των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σνούκερ!

Νωρίτερα σήμερα παρουσιάσαμε το πρώτο μέρος με τις εκτιμήσεις μας για έξι πρώτα sections της διοργάνωσης και στο παρόν άρθρο ακολουθούν τα εναπομείναντα δέκα, όπου θα κινηθούμε και πάλι μεταξύ λογικής και κυνηγιού των μεγάλων αποδόσεων.

Φυσικά, από το απόγευμα της Κυριακής και κάθε μέρα μέχρι τις 14 Απριλίου, θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε συντροφιά με προτάσεις για επί μέρους αγώνες, αλλά και αναλυτικά ρεπορτάζ για το μεγάλο ετήσιο ραντεβού του σνούκερ.

Χωρίς άλλη χρονοτριβή, προχωρούμε στη συνέχεια της παρουσίασης.

Section 7

Στοίχημα σνούκερ: Τα μακροχρόνια των προκριματικών (μέρος 2ο)

Δύο πολύ δυνατοί Κινέζοι παίκτες είναι φαβορί για τον «τελικό» αυτού του ομίλου και ο μόνος ικανός να τους χαλάσει τη «μανέστρα» είναι ο Τζίμι Ρόμπερτσον, ο οποίος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Έχοντας χάσει προ πολλού τους βαθμούς της κατάκτησης του European Masters του 2018, πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε τον αγώνα του στον 2ο γύρο για να μη χάσει τη θέση του στο Tour! Στην ίδια και χειρότερη θέση βρίσκεται ο ταλαντούχος, Γιουάν Σιτζούν, που προέρχεται από μία κακή χρονιά και δεν θα έχει εύκολο έργο απέναντι στον Ροντ Λόλερ, στον οποίο δεν αρκεί η νίκη επί του Μαλτέζου, Άλεξ Μποργκ, για να διασωθεί κι ο ίδιος. Ο Λιανγκ Γουενμπό και ο Λου Νινγκ δεν αντιμετωπίζουν τέτοιες σκοτούρες, κάτι μας λέει όμως ότι θα «κολλήσουν» και ο Ρόμπερτσον θα θυμηθεί τον καλό του εαυτό.

Επιλογή: Τζίμι Ρόμπερτσον (7.00)

Section 8

Στοίχημα σνούκερ: Τα μακροχρόνια των προκριματικών (μέρος 2ο)

Άλλο ένα πολύ δυνατό γκρουπ παικτών, με τον γνωστό και μη εξαιρετέο, Τζο Πέρι, να είναι το φαβορί για το «εισιτήριο». Βέβαια, ο Gentleman είναι πιθανό να βρει ξανά στον πρώτο αγώνα του τον Τζέιμι Κλαρκ, ο οποίος όχι μόνο τον είχε αποκλείσει πέρυσι, αλλά προκάλεσε και αίσθηση στην τελική φάση με τη νίκη του επί του Μαρκ Άλεν. Το θέμα για τον Ουαλό είναι να αποφύγει τις παγίδες που κρύβει ο πρώτος αγώνας του με τον 15χρονο Ουκρανό Ιούλιαν Μπόικο. Οι άλλες δύο «γριές αλεπούδες», Μαρκ Ντέιβις και Φέργκαλ Ο’Μπράιεν, έχουν λόγο να ελπίζουν – αν και ο Ιρλανδός ρίχνεται στη μάχη από τον 1ο γύρο, με αντίπαλο τον νεαρό συμπατριώτη του και συνονόματό του, Φέργκαλ Κουίν – ενώ και ο Τζέιμι Ο’Νιλ δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Η ψήφος μας, ωστόσο, θα πάει από ένστικτο στον Στιούαρτ Κάρινγκτον, ο οποίος αν και… αντιτουριστικός, έχει καλά αποτελέσματα στα best of 19.

Επιλογή: Στιούαρτ Κάρινγκτον (5.00)

Section 9

Στοίχημα σνούκερ: Τα μακροχρόνια των προκριματικών (μέρος 2ο)

Ο Άντονι Χάμιλτον ήταν ένα από τα πρόσωπα του περσινού Παγκοσμίου, μια και μετά την πρόκρισή του στην τελική φάση, απέσυρε τη συμμετοχή του φοβούμενος τον κορωνοϊό – όταν ανακοινώθηκε ότι το το τουρνουά θα διεξαγόταν με την παρουσία θεατών. Ο 49χρονος Άγγλος δεν αντιμετωπίζει τέτοιο άγχος φέτος, αφού ασθένησε από Covid-19 τον Νοέμβριο, δεν ξέρουμε όμως αν τα αντισώματα επαρκούν για να τον στείλουν στο Crucible. Τον πρώτο λόγο έχει ο Τεπτσάγια Αν-Νου, παρότι δεν θα έχει εύκολο πρώτο ματς – ιδίως αν αντιμετωπίσει τον μεθοδικό, Ρόμπι Γουίλιαμς. Ο Ρόρι ΜακΛάουντ συμμετέχει με τα χρώματα της Τζαμάικας από φέτος και δίνει εξωτικό χρώμα στο section μαζί με τον Βραζιλιάνο, Ίγκορ Φιγκεϊρέντο, ενώ ο Μαρκ Τζόις αναζητά την παρθενική του πρόκριση στο Crucible, δεκαπέντε χρόνια αφότου έγινε επαγγελματίας! Δύσκολα, πάντως, θα «σπάσει» το φαβορί.

Επιλογή: Τεπτσάγια Αν-Νου (1.90)

Section 10

Στοίχημα σνούκερ: Τα μακροχρόνια των προκριματικών (μέρος 2ο)

Απ’ όλα έχει ο μπαξές κι εδώ. Ο περσινός qualifier, Άσλι Κάρτι, είχε την ατυχία να κληρωθεί με τον Μάικλ Γουάιτ, ο οποίος έχει μείνει εκτός Tour φέτος, αλλά παραμένει ισχυρότατος στη μέρα του. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Λούι Χίθκοτ, ο οποίος νίκησε πέρυσι τον Άλι Κάρτερ, αλλά δεν έκανε το βήμα παραπάνω που περιμέναμε φέτος. Ακόμα χειρότερα πήγαν τα πράγματα για τον Λούο Χονγκχάο, ο οποίος δεν έχει σηκώσει κεφάλι μετά το 0-10 από τον Σον Μέρφι στο ντεμπούτο του στο Cruciuble το 2019 και κινδυνεύει με υποβιβασμό. Η συμμετοχή του Πίτερ Λάινς προμηνύεται εθιμοτυπική και όλα δείχνουν ότι πάμε για «τελικό» μεταξύ των δύο παικτών που έχουν από τρεις ranking τίτλους στο ενεργητικό τους. Ο Ράιαν Ντέι πήρε λίγο τα πάνω του με την κατάκτηση του Shoot-Out και είναι το φαβορί, αν και ο (γερασμένος πριν την ώρα του), Ρίκι Γουόλντεν, θα του βάλει δύσκολα.

Επιλογή: Ράιαν Ντέι (2.20)

Section 11

Στοίχημα σνούκερ: Τα μακροχρόνια των προκριματικών (μέρος 2ο)

Ο Άλαν ΜακΜάνους θα είναι σίγουρα παρών στο Crucible ως σχολιαστής του BBC, θα ήθελε όμως να βρεθεί και φέτος στο τραπέζι, φορώντας το κλασικό παντελόνι με το σχέδιο της σημαίας της Σκωτίας. Δεν έχει τόσο δύσβατο δρόμο, όμως σίγουρα δεν είναι φαβορί. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο μακριά θα φτάσουν ο Άλαν Τέιλορ και ο Ντουέιν Τζόουνς, οι οποίοι ξεκινούν από τον 1ο γύρο, όπως και ο αξιόλογος (αλλά… λιγουλάκος), Ντάνιελ Γουέλς. Ο Μπεν Γούλαστον έχει θέμα με τους μακράς διαρκείας αγώνες και αν η σύζυγός του επιλεγεί να διαιτητεύσει και φέτος στο Crucible, θα τον περάσει σε συμμετοχές εκεί (ο ίδιος έχει προκριθεί μόνο το 2013). Δεν θα είναι εύκολο, ούτως ή άλλως, μια και στην Judgement Day θα  βρει πιθανότατα τον Μάρτιν Γκουλντ, ο οποίος δεν ξέφυγε απ’ τη μετριότητα μετά τον τελικό του European Masters, αλλά παραμένει ο πιο δυνατός παίκτης του γκρουπ.

Επιλογή: Μάρτιν Γκουλντ (1.72)

Section 12

Στοίχημα σνούκερ: Τα μακροχρόνια των προκριματικών (μέρος 2ο)

Ο Τζόρνταν Μπράουν μας είχε κάνει μάγκες πέρυσι, δικαιώνοντας πανηγυρικά το 17.00 που είχαμε προτείνει για πρόκρισή του στο Crucible. Τότε, φυσικά, δεν φανταζόμασταν ότι λίγους μήνες αργότερα θα κατακτούσε ranking τίτλο (το Welsh Open) νικώντας στον τελικό τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν, αλλά τώρα, που το θαύμα συνέβη, διστάζουμε να τον εμπιστευθούμε ξανά. Η ανάγκη του να επιβεβαιώσει ότι η επιτυχία δεν ήταν «φωτοβολίδα» τον φόρτωσε με μεγάλο βάρος, όπως φάνηκε στα τουρνουά του Μαρτίου και δεν θα είναι έκπληξη αν χάσει στον πρώτο αγώνα του από τον προερχόμενο από καλή σεζόν, Ντέιβιντ Γκρέις. Στο ίδιο γκρουπ, άλλωστε, έχουμε και τον Τζέιμς Κέιχιλ, που αποδείχθηκε πράγματι one hit wonder μετά τη νίκη του επί του Ο’Σάλιβαν στον 1ο γύρο του Παγκοσμίου του 2019. Ο βετεράνος, Τζέραρντ Γκριν, θέλει πρόκριση στα τελικά για να σώσει τη θέση του στο Tour και ο ημιφιναλίστ του 2019, Γκάρι Γουίλσον, δήλωσε πρόσφατα απογοητευμένος με το παιχνίδι του (όχι άδικα) και χωρίς πίστη για κάποια διάκριση. Μάλλον θα το ρίξω στον κλήρο…

Επιλογή: Ντέιβιντ Γκρέις (7.50)

Section 13

Στοίχημα σνούκερ: Τα μακροχρόνια των προκριματικών (μέρος 2ο)

Πέρυσι ο Άλι Κάρτερ μας «κρέμασε», καθώς αποκλείστηκε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του κι αυτό μας κάνει επιφυλακτικούς ιδίως από τη στιγμή που το γκρουπ του δεν το λες και εύκολο. Τόσο ο Σι Τζιαχούι όσο και ο Πανγκ Τζουνζού μπορούν να του προκαλέσουν προβλήματα στο best of 11, αν δεν τους δώσει την απαιτούμενη προσοχή, ενώ και στην Judgement Day αποκλείεται να κάνει περίπατο. Ο Ελβετός, Αλεξάντερ Ουρσενμπάχερ, έδωσε συνέχεια στην περσινή πρόκριση στο Crucible και με τα καλά αποτελέσματα που είχε φέτος, εδραιώθηκε στο top 64, ενώ ο Μάρτιν Ο’Ντόνελ (ή ο Άγγλος σωσίας του… Κώστα Μακεδόνα) είναι αργός και ελάχιστα θεαματικός, αλλά έχει τα φόντα να προκαλέσει προβλήματα στους πάντες. Αν και «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», θα ποντάρουμε στον «Πιλότο», ο οποίος έπαιξε πολύ καλά στο WST Pro Series.

Επιλογή: Άλι Κάρτερ (1.80)

Section 14

Στοίχημα σνούκερ: Τα μακροχρόνια των προκριματικών (μέρος 2ο)Το να νικήσει ένας rookie στο Tour τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν δεν συμβαίνει συχνά, γι’ αυτό η επιτυχία του Έρον Χιλ στο European Masters σχολιάστηκε ευμενώς τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη και ο 19χρονος Ιρλανδός δύσκολα θα περάσει τον 1ο γύρο στα προκριματικά του Παγκοσμίου. Ο Πολωνός Κάτσπερ Φιλίπιακ μπορεί να δυσκολέψει τον Τζάκσον Πέιτζ, που δίνει μάχη επιβίωσης στο Tour, μια και πέρα από κάποιες αναλαμπές, δεν δικαίωσε όσα προέβλεπε γι’ αυτόν ο «μέντοράς» του, Μαρκ Γουίλιαμς. Περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης έχει σίγουρα ο σταθερά καλός, Σαμ Κρέγκι, αλλά θα χρειαστεί μία μικρή υπέρβαση κόντρα στον ισχυρό, Χοσεΐν Βαφάι, ο οποίος ψάχνει ακόμα την παρθενική του πρόκριση στο Crucible. Θα ποντάρουμε, ωστόσο, στον Ιρανό έναντι του Τζάο Ζιντόνγκ, μια και ο χαρισματικός Κινέζος δεν τα έχει πάει καλά φέτος – επηρεασμένος, προφανώς, από το ότι έμεινε όλο τον χρόνο στην Αγγλία λόγω της πανδημίας.

Επιλογή: Χοσεΐν Βαφάι (3.30)

Section 15

Στοίχημα σνούκερ: Τα μακροχρόνια των προκριματικών (μέρος 2ο)

Αμφίρροπο προμηνύεται και το 15ο section, με τον Βέλγο, Μπεν Μέρτενς, ο οποίος πέρυσι έγινε ο νεότερος παίκτης που νίκησε σε αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, να έχει κλείσει πια τα 16 και να απειλεί τον ελάχιστα μεγαλύτερό του, Λέι Πεϊφάν. Ο 1ος γύρος έχει και ντέρμπι Γερμανίας-Ρωσίας, με τον βελτιωμένο φέτος, Σίμον Λίχτενμπεργκ να είναι φυσικά το φαβορί, όμως τα ωραία αρχίζουν από την επόμενη φάση. Μπορεί ο Ίαν Μπερνς να απειλήσει τον Ζιάο Γκουοντόνγκ, για να σώσει τη θέση του στο σιρκουί; Θα καταφέρει ο Κρις Γουέικλιν να επαναλάβει τον άθλο του 2018, όταν όχι μόνο προκρίθηκε στο Crucuble, αλλά απείλησε με ήττα τον Τζαντ Τραμπ; Για τον Μάθιου Στίβενς δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε, ξέρουμε ότι έχει την κλάση να προκριθεί εκεί όπου στα νιάτα του μπορούσε να είχε γίνει «βασιλιάς». Φέτος, όμως, είναι μάλλον η σειρά του Ζιάο, που βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Επιλογή: Ζιάο Γκουοντόνγκ (2.00)

Section 16

Στοίχημα σνούκερ: Τα μακροχρόνια των προκριματικών (μέρος 2ο)

Φτάσαμε στο τέλος και στο μεγάλο όνομα των φετινών προκριματικών, που δεν είναι άλλο από τον Στιούαρτ Μπίνγκαμ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015 πλήρωσε με εκτοπισμό από το top 16 τα μέτρια αποτελέσματα της τελευταίας διετίας και δεν θα έχει καθόλου εύκολο δρόμο προς το Crucible. Τόσο ο Λούκα Μπρεσέλ όσο και ο Μαρκ Κινγκ, μπορούν να τον αφήσουν εκτός, έστω κι αν δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους. Ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάνει ο πρώην θετός γιος του Μαρκ Άλεν, Ρόμπι ΜακΓκουίγκαν, ενώ σ’ αυτό το section θα δούμε και τον Αυστριακό, Φλόριαν Νίσλε, γνωστό από τις διακρίσεις του στα junior ερασιτεχνικά τουρνουά (έκλεισε τα 19 πλέον). Ο Τσεν Ζιφάν παλεύει για παραμονή στο Tour και δεν βλέπουμε να τα βγάζει πέρα με τον Μίτσελ Μαν, όμως αυτό δεν έχει τόση σημασία. Θέλουμε να προβλέψουμε αυτόν που θα περάσει και κάτι μας λέει ότι δεν θα είναι ο Μπίνγκαμ. Το άγνωστο περιβάλλον μπορεί να του στοιχίσει, γι’ αυτό θα κυνηγήσουμε την ανατροπή.

Επιλογή: Λούκα Μπρεσέλ (2.87)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις