Μπάγερν. Χωρίς Λέβαντόφσκι, τι γίνεται;

Αποδόσεις

Αλήθεια, πως φαντάζεστε ότι θα νιώθουν αυτήν την στιγμή οι άνθρωποι της Μπάγερν Μονάχου που θα χάσουν τον Λεβαντόφσκι για τον επόμενο μήνα και σε ένα τόσο κρίσημο χρονικό σημείο μέσα στην σεζόν; Και μάλιστα έχοντας τραυματιστεί σε παιχνίδι της Εθνικής Πολωνίας κόντρα στην Ανδόρα και ενώ το σκορ ήταν ήδη 2-0; Υποθέτω σκασμένοι αλλά και αγχωμένοι για το ποιος θα τον αντικαταστήσει, έχοντας μπροστά τους και δύο πολύ απαιτητικά παιχνίδια με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους οχτώ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μπάγερν χωρίς τον Λέβα

Και αγχωμένοι ακόμη περισσότερο με δεδομένο ότι δεν έχει ξαναβρεθεί η ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Να έχει χάσει λόγω τραυματισμού τον Πολωνό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Στον καιρό του στην Βαυαρία, δηλαδή από τον Ιούλιο του 2014 όταν και μετακόμισε στην Μπάγερν ως ελεύθερος από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, ποτέ μα ποτέ ο Λεβαντόφσκι δεν αντιμετώπισε έναν τραυματισμό που θα τον ανάγκαζε να μείνει έξω για ένα μήνα. Στα εφτά, περίπου, χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα ξέρετε πόσο είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού; 15 ημέρες, έχοντας χάσει μόλις τρία παιχνίδια. Πραγματικά βιονικός. Οπότε και για την Μπάγερν η κατάσταση αυτή για την Μπάγερν είναι όντως πρωτόγονη. Δεν έχει μάθει να ζει δίχως τον Πολωνό.

Τον καιρό του Χάνσι Φλικ στην ομάδα, δηλαδή από τον Νοέμβριο του 2019 και μετά ο Λεβαντόφσκι δεν έχει ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα μόλις σε 11 περιπτώσεις. Τις περισσότερες εξ αυτών, έξι, για ξεκούραση, μία λόγω τιμωρίας και τέσσερα λόγω τραυματισμού. Τα τρία από αυτά τα τέσσερα παιχνίδια ήταν σερί, το οποίο αποτελεί, όπως ανέφερα και παραπάνω, το μεγαλύτερο διάστημα απουσίας του Λέβα λόγω προβλήματος τραυματισμού. Σε αυτά λοιπόν τα 11 παιχνίδια που ο Πολωνός απουσίαζε από την βασική σύνθεση η Μπάγερν στα οχτώ έφυγε με την νίκη ενώ είχε ακόμη μία ισοπαλία και δύο ήττες. Δεν την λες κακή συγκομιδή. Εκτός και αν σκεφτείς ότι στους τελευταίους 16 μήνες η Μπάγερν έχει ηττηθεί μόλις τέσσερις φορές σε όλες τις διοργανώσεις και οι δύο από τις ήττες συνέβησαν στα μόλις 11 παιχνίδια που δεν ξεκίνησε ο Λεβαντόφσκι.

Και τώρα τι κάνουμε

 

Το ερώτημα βέβαια τούτη την στιγμή είναι πως θα παρουσιαστεί ο σύλλογος τον επόμενο μήνα και κυρίως στα παιχνίδια με την Παρί Σεν Ζερμέν που είναι και τα δυσκολότερα. Δεν είναι συνηθισμένος ο οργανισμός, δεν είναι συνηθισμένος και ο Φλικ σε αυτήν την κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι με τον Λεβαντόφσκι διαθέσιμο, οι πιθανότητες της Μπάγερν για πρόκριση ήταν περισσότερες συγκρητικά με αυτές τις Παρί. Γιατί; Διότι δουλεύει, αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος για εμένα, με έναν καλό προπονητή, με σύγχρονες ιδέες, για αρκετό χρονικό διάστημα, δυνατότητα που η Παρί δεν την έχει. Ο Ποτσετίνο που επίσης είναι ένας καλός προπονητής, του κορυφαίου επιπέδου, είναι στην ομάδα μόλις τρεις μήνες. Οι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν έχουν αφομοιώσει πλήρως τις ιδέες του Φλικ, έχουν δουλέψει κατάλληλα και μπορούν και τα βγάζουν και μέσα στο χορτάρι. Βγάζουν ότι χρειάζεται να έχει, ως προτερήματα, μία ομάδα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ένταση, πίεση ψηλά, θάρρος και γνώση του τι κάνουμε όταν έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας. Μαζί φυσικά με την απαραίτητη ποιότητα και κλάση.

Και μπορούν να διαφοροποιήσει τόσο πολύ τα δεδομένα μία απουσία ενός ποδοσφαιριστή. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση όχι. Σε αυτήν όμως πιστεύω πως ναι. Οποιοσδήποτε άλλος ποδοσφαιριστής και να έλειπε από την Μπάγερν δεν θα άλλαζα την άποψη μου ότι το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι είναι η γερμανική ομάδα. Τώρα που λείπει ο Λεβαντόφσκι, όμως, εκτιμώ πως οι πιθανότητες για τους δύο συλλόγους είναι μοιρασμένες. Γιατί θα λείψει ο ποδοσφαιριστής με τα 42 τέρματα φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Ενώ ακόμη δεν υπάρχει από πίσω του άλλος φορ, υψηλού επιπέδου στην ομάδα για να τον αντικαταστήσει. Ο Τσούπο Μοτίνγκ δεν είναι τέτοιος. Θα καταφύγει στην λύση του Μίλερ στην κορυφή της επίθεσης ο Φλικ; Θα βάλει εκεί τον Γκνάμπρι που έχει αγωνιστεί, κυρίως με την Εθνική Γερμανίας εκεί; Είναι ένα ερώτημα. Και έχω μεγάλη απορία να δω πως θα το αντιμετωπίσει ο Γερμανός προπονητής. Και αν τελικά αυτός ο τραυματισμός θα επηρεάσει την ομάδα σε τόσο μεγάλο βαθμό. Εδώ θα είμαστε να το δούμε…

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις