Στοίχημα σνούκερ: Κάποιος θα ξεφύγει

Στοίχημα σνούκερ: Κάποιος θα ξεφύγει

Το Tour Championship του σνούκερ μπήκε πια στην τελική ευθεία και ύστερα από τις πρώτες ημέρες που δεν κύλησαν ιδιαίτερα καλά από πλευράς κερδών στο στοίχημα, σήμερα θα επιδιώξουμε να ρεφάρουμε.

Ο Νιλ Ρόμπερτσον και ο Μαρκ Σέλμπι, δύο από τους κορυφαίους παίκτες της σύγχρονης εποχής, θα διεκδικήσουν σήμερα το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό σε έναν αγώνα που θα κριθεί στα 10 νικηφόρα frames και εκτείνεται σε δύο σκέλη (15:00 και 21:00).

Με τον Τζαντ Τραμπ να έχει πει «αντίο» στη διοργάνωση, ύστερα από τη μέτρια χθεσινή του εμφάνιση και τη δίκαιη ήττα από τον Μπάρι Χόκινς (10-7), ο δρόμος για την κατάκτηση του τροπαίου και του χρηματικού επάθλου των 150.000 λιρών είναι ανοιχτός και για τους σημερινούς ημιφιναλίστ, αλλά και για τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αντιμετωπίζει αύριο τον Χόκινς και φαίνεται να έχει καλές πιθανότητες για την κατάκτηση του πρώτου ranking τίτλου του κατά τη φετινή περίοδο.

Προέχει, όμως, η αναμέτρηση του Ρόμπερτσον με τον Σέλμπι, η οποία είναι η τέταρτη για φέτος και φυσικά είναι ανοιχτή σε κάθε προγνωστικό. Κι ας αναδείχθηκε νικητής ο Αυστραλός και στις τρεις προηγούμενες, τους τελευταίους μήνες.

Ειδικά η εμφάνιση και η νίκη με 6-2 στον προημιτελικό του UK Championship, ήταν ίσως η κορυφαία της φετινής σεζόν για τον Ρόμπερτσον, ο οποίος ύστερα από μερικούς ήσυχους μήνες μοιάζει να έχει βρει τη φόρμα του την κατάλληλη στιγμή. Λίγο πριν το Παγκόσμιο.

Και ο Σέλμπι, όμως, εντυπωσίασε στην προχθεσινή νίκη του επί του Κάιρεν Γουίλσον με το επιβλητικό 10-3. Mε ένα century κι άλλα οκτώ break άνω των 50 πόντων, ο 37χρονος Άγγλος παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με ό,τι μας είχε δείξει μες στο 2021.

Θα αποφύγουμε, λοιπόν, να κάνουμε πρόβλεψη νικητή (αν και η διαίσθηση λέει Σέλμπι). Θα πάμε κόντρα, μάλιστα, στη λογική που θέλει τον αγώνα να εξελίσσεται σε ντέρμπι που θα τραβήξει μέχρι τέλους.

Κάτι μας λέει ότι μπορεί ένας από τους δύο παίκτες να πατήσει γκάζι και να ξεφύγει, μην επιτρέποντας στον αντίπαλο να ακολουθήσει. Το ποιος μπορεί να είναι αυτός, δεν θα το διακινδυνεύσουμε.

Το under 16,5 frames, όμως, δίνεται σε καλή τιμή και δεν το αγνοούμε. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι από τους τέσσερις προημιτελικούς του Tour Championship, μόνο ο πρώτος μεταξύ Ο’Σάλιβαν και Χίγκινς εξελίχθηκε αμφίρροπα – χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει ιδιαίτερη ένταση, παρά το τεράστιο μέγεθος των αντιπάλων και το τελικό 10-8.

Το τουρνουά έχει κυλήσει αρκετά υποτονικά, χωρίς να προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις και η αιτία ενδεχομένως να είναι ότι πρόκειται για το τελευταία τεστ πριν από την πραγματικά μεγάλη στιγμή της χρονιάς. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μονό
15:00
Νιλ Ρόμπερτσον - Μαρκ Σέλμπι
Under 16,5 frames
2.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις