ΑΧΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ!

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ ΔΩΡΑ* ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ; LAST YEAR!

Σνούκερ: Γουάιτ εναντίον Χέντρι στο Παγκόσμιο!

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΦΩΤΙΑ ΜΕ 700 ΔΩΡΑ*

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΦΩΤΙΑ ΜΕ 700 ΔΩΡΑ*

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Σνούκερ: Γουάιτ εναντίον Χέντρι στο Παγκόσμιο!

LIVE BETTING 24/7!

«Ασφαλής» διπλασιασμός με τους αστέρες!

«Ασφαλής» διπλασιασμός με τους αστέρες!

Σε τρομερή κατάσταση ο Μπους

Σε τρομερή κατάσταση ο Μπους

Best Picks

Best Picks Τρίτης με Euroleague και σημαντικά ματς στην μπάλα!

προγνωστικά Ευρωλίγκα

Πρεμιέρα στα play offs με ίδια λάθη!

προγνωστικά

Μέχρι 5.00 στο ασιατικό Champions League

προγνωστικά

Combo του 2.85 στο Λονδίνο

προγνωστικά

Απουσίες που δημιουργούν αξία στο Λονδίνο

σημείο ημέρας.

Άρσεναλ – Τσέλσι: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Over ημέρας σε άριστες τιμές.

Το over 2,5 της ημέρας (23/4)

σημείο ημέρας.

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

ΑΧΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ!

Σνούκερ: Γουάιτ εναντίον Χέντρι στο Παγκόσμιο!

Σνούκερ: Γουάιτ εναντίον Χέντρι στο Παγκόσμιο!

Θα το ζήσουμε κι αυτό: ο Τζίμι Γουάιτ κληρώθηκε με τον Στίβεν Χέντρι στον 1ο γύρο των προκριματικών του επερχόμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και το απόλυτο ντέρμπι του σνούκερ των ’90s θα αναβιώσει τριάντα χρόνια μετά!

Είναι αλήθεια πως δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τα προκριματικά από τον 1ο κιόλας γύρο – επομένως η κλήρωση έκατσε… λουκούμι στους ιθύνοντες του World Snooker Tour.

Είκοσι τρία χρόνια μετά την τελευταία κόντρα του Χέντρι με τον Γουάιτ στο Crucible για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και είκοσι επτά από τον τελευταίο μεταξύ τους τελικό (αχ, αυτή η μαύρη…), οι δύο ζωντανοί θρύλοι θα βιώσουν πώς είναι να παίζεις… στα υπόγεια του αθλήματος.

Θα τεθούν αντιμέτωποι στον πρώτο από τους τέσσερις προκριματικούς αγώνες που πρέπει ο καθένας τους να κερδίσει, ώστε να δώσει το «παρών» στα τελικά και να ζήσει κάτι από τη λάμψη του ένδοξου παρελθόντος.

Το αποτέλεσμα της κλήρωσης ανακοινώθηκε από το ITV λίγο πριν τις 3 το απόγευμα, την ώρα που ο Στίβεν Χέντρι βρισκόταν στο στούντιο για τον ζωντανό σχολιασμό του αγώνα του Μαρκ Σέλμπι με τον Κάιρεν Γουίλσον για το Tour Championship.

https://twitter.com/ITVSport/status/1374712083728760835

 

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά του όταν η παρουσιάστρια, Τζιλ Ντάγκλας, τού ανακοίνωσε ότι αντίπαλός του στον 1ο γύρο θα είναι ο Γουάιτ.

«Μου κάνεις πλάκα», ψέλλισε με εμφανή αμηχανία ο 52χρονος Σκωτσέζος, ο οποίος για πρώτη, ίσως, φορά στην καριέρα του θα βρεθεί σε θέση αουτσάιντερ απέναντι στον… πελάτη του σε τέσσερις τελικούς.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι οι δύο βετεράνοι άσοι εξασκούνταν μαζί το τελευταίο διάστημα – στην πραγματικότητα, άλλωστε, δεν είχαν ποτέ κόντρα και διατηρούσαν ανέκαθεν καλές σχέσεις εκτός τραπεζιού. Αυτό, όμως, αναγκαστικά δεν θα συνεχιστεί, από τη στιγμή που καλούνται να αναμετρηθούν μεταξύ τους για το φετινό Παγκόσμιο.

Τι έκαναν στο παρελθόν

Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις στο Crucible είναι συνολικά επτά. Ο 58χρονος σήμερα Γουάιτ, αναδείχθηκε νικητής στην πρώτη, για τον 2ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 1988 (13-12) και στην τελευταία, για τον 1ο γύρου της διοργάνωσης του 1998 (10-4).

Από τις πέντε νίκες του Χέντρι, οι τέσσερις επιτεύχθηκαν στους τελικούς: 18-12 το 1990, 18-14 το 1992, 18-5 το 1993 και 18-17 το 1994, στον πιο δραματικό (και οδυνηρό για το πολυπληθές κοινό του Whirlwind) απ’ όλους. Το 1995 οι δύο άσοι αναμετρήθηκαν στον ημιτελικό, όπου ο Χέντρι νίκησε ξανά (16-12).

Φυσικά, οι ακραιφνείς φίλοι του σνούκερ θυμούνται καλά και την περσινή αναμέτρησή τους στο Crucible στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων (Seniors). Ο Γουάιτ είχε νικήσει 4-2 τον Χέντρι και στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο, επικρατώντας 5-4 στον τελικό του Κεν Ντόχερτι με επική ανατροπή.

Η απόδοση του Χέντρι σε εκείνο το τουρνουά είχε αφήσει θετική γεύση στους φίλους του σνούκερ και λίγες ημέρες αργότερα έσκασε η «βόμβα» της επιστροφής του στη δράση, με τη χορήγηση wild card από τον ισχυρό άνδρα του σνούκερ, Μπάρι Χέρν.

Την Τρίτη 6 Απριλίου, στις 21:30, θα γραφτεί απρόσμενα ένα ακόμα κεφάλαιο στην πιο κλασική, ίσως, αντιπαλότητα στη σύγχρονη ιστορία του σνούκερ.

Οι ψίθυροι, φυσικά, έδωσαν και πήραν για το αδιάβλητο της διαδικασίας, το βέβαιο όμως είναι ότι όλο το σνουκερόφιλο κοινό ανά την Υφήλιο, περιμένει πώς και πώς.

Ποιοι δεν κατεβαίνουν

Η κλήρωση, φυσικά, αφορούσε και τους υπόλοιπους 128 παίκτες που μετέχουν στη διαδικασία των προκριματικών. Πώς, όμως, να μην επισκιαστεί καθετί άλλο, όταν προκύπτει ζευγάρι Χέντρι-Γουάιτ πρώτο-πρώτο;

Όπως έχει καθιερωθεί από πέρυσι, οι προκριματικοί γύροι είναι τέσσερις και στον πρώτο μετέχουν μόνο οι 64 παίκτες: Αυτοί που κατέχουν τις θέσεις 81-128 στην παγκόσμια κατάταξη και οι προσκεκλημένοι, οι οποίοι (και) φέτος είναι περισσότεροι από 16, μια και υπάρχουν αναγκαστικές απουσίες κάποιων επαγγελματιών λόγω της πανδημίας.

Ο Μάρκο Φου, ο οποίος ήταν αποκλεισμένος στο Χονγκ Κονγκ επί πολλούς μήνες λόγω του σκληρού lockdown, δεν δήλωσε συμμετοχή ούτε στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

https://twitter.com/WeAreWST/status/1370000005210243073

Έχοντας μείνει εκτός αγώνων για περισσότερο από ένα χρόνο, χάνει τη θέση του στο Tour. Όπως έχει ανακοινώσει, όμως, το WST, θα του χορηγηθεί Wild Card ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στη δράση την περίοδο 2021-22, μια και αναγνώρισε τις αντικειμενικές δυσκολίες που δεν του επέτρεψαν να αφήσει την πατρίδα του για να βρίσκεται στη Βρετανία.

Κανονικά, αντίθετα, θα μετάσχει στο Παγκόσμιο ο Κερτ Μάφλιν, ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στην περσινή διοργάνωση. Ο Νορβηγός άσος δεν έχει πάρει μέρος σε κανένα τουρνουά από την έναρξη του 2021, λόγω κάποιου αδιευκρίνιστου προσωπικού προβλήματος και υπήρχαν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα έδινε το «παρών».

Ωστόσο, δήλωσε συμμετοχή και, αν όλα πάνε καλά, θα εισέλθει στο τουρνουά από τον 3ο γύρο, όπως όλοι οι παίκτες που κατέχουν τις θέσεις 17-48 στην κατάταξη. Οι άλλοι δύο επαγγελματίες που δεν θα συμμετάσχουν είναι ο Κινέζος, Μέι Ξιγουέν και ο Αυστραλός, Στιβ Μιφσούντ – αμφότεροι δεν έχουν αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά του 2020-21 και αυτομάτως χάνουν το επαγγελματικό στάτους.

Απούσα θα είναι λόγω των περιορισμών στο Χονγκ Κονγκ και η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια των γυναικών, Νγκ Ον Γι, η οποία από τη νέα περίοδο θα συμμετέχει στο επαγγελματικό Tour των ανδρών, ύστερα από τη χορήγηση διετούς κάρτας από το WST.

Επαγγελματική κάρτα δόθηκε και στη 12 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ριάν Έβανς, η οποία μετέχει κανονικά και στο φετινό Παγκόσμιο. Θα αντιμετωπίσει και φέτος στον 1ο γύρο τον Άντι Χικς, από τον οποίο έχασε πέρυσι με 6-3.

Το σύστημα διεξαγωγής

Οι προκριματικοί θα φιλοξενηθούν στο Institute of Sport του Σέφιλντ, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο θέατρο Crucible, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, οι αγώνες των τριών πρώτων γύρων των προκριματικών θα έχουν και φέτος μικρότερη διάρκεια: Νικητής θα αναδεικνύεται όποιος κατακτήσει πρώτος έξι frames.

Στα 10 νικηφόρα θα κριθούν μόνο οι αγώνες του 4ου και καθοριστικού γύρου – της λεγόμενης Judgement Day (Ημέρα της Κρίσης).

Για να μελετήσετε με την ησυχία σας το πρόγραμμα και οι διασταυρώσεις, μπορείτε να μεταβείτε σ’ αυτόν τον σύνδεσμο. Αγώνες απ’ όλους τους προκριματικούς γύρους θα είναι διαθέσιμοι για τηλεθέαση και στους Έλληνες φιλάθλους, μέσω της υπηρεσίας του Eurosport Player.

Το Koubanezos.gr θα επανέλθει στις αρχές Απριλίου με αναλυτική παρουσίαση κάθε γκρουπ των προκριματικών και στοιχηματικές προτάσεις για όλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις