ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ 200FS

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ ΔΩΡΑ* ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ

Τσέλσι, βελτίωση στον καιρό του Τούχελ, αλλά...

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ 100 ΒΙΒΛΙΚΑ ΔΩΡΑ*!

ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ 100 ΒΙΒΛΙΚΑ ΔΩΡΑ*!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Τσέλσι, βελτίωση στον καιρό του Τούχελ, αλλά...

LIVE BETTING 24/7!

Best Picks

Best Picks Παρασκευής με μπάλα, μπάσκετ και βόλεϊ έως 7.90!

προγνωστικά μπάσκετ

Λάθος όριο στο Λονδίνο

προγνωστικά

Επιστροφή στη δράση με δυάδα από Γαλλία και Ισπανία

Προγνωστικά στοιχήματος

Έχει πολύ ζουμί η Championship

προγνωστικά βόλεϊ

Στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ με 7άρι!

προγνωστικά στοιχήματος

Πέφτουν κορμιά στο «Πιέρ Μορούα»

Ουκρανία - Ιταλία ανάλυση και προγνωστικά αγώνα

Λιλ – Λανς: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Over 2,5 ημέρας που διπλασιάζει για Κυριακή 03/03/24.

Το over 2,5 της ημέρας (29/3)

το bet builder της ημέρας

Το Bet Builder της ημέρας (29/3)

Ουκρανία - Ιταλία ανάλυση και προγνωστικά αγώνα

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ 200FS

Τσέλσι, βελτίωση στον καιρό του Τούχελ, αλλά…

Τσέλσι. Διαβάστε πως και που έχει βελτιωθεί η Τσέλσι με τον Τούχελ στο τιμόνι της ομάδας και δείτε που χρειάζεται περισσότερο βελτίωση

Στις 25 Ιανουαρίου η Τσέλσι ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Φράνκ Λάμπαρντ, έπειτα από ενάμιση χρόνο παρουσίας στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Που βρισκόταν τότε η Τσέλσι; Στην 10η θέση της βαθμολογίας με μόλις 26 βαθμούς έπειτα από 18 αγωνιστικές και επτά πόντους μακριά από την τετράδα. Την επομένη εκείνης της ημέρας ανακοινώνει τον Τόμας Τούχελ ως αντικαταστάτη του Άγγλου. Δέκα αγωνιστικές μετά η ομάδα βρίσκεται μέσα στις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League, έχει ρεκόρ, συνολικά σε 14 αναμετρήσεις για όλες τις διοργανώσεις, δέκα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και καμία ήττα ενώ, ακόμη, βρίσκεται και στους «8» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει την Πόρτο, κλήρωση που της δίνει την δυνατότητα να ελπίζει για ακόμη καλύτερη πορεία. Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν βελτίωση.

Αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι στα τελευταία οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Λάμπαρντ στο πάγκο η ομάδα είχε μόλις δύο νίκες, μία ισοπαλία και πέντε ήττες, ναι, προφανώς και υπάρχει. Υπάρχει όμως και ένα «αλλά», ένα κομμάτι που πρέπει ασυζητητί να βελτιωθεί για να μπορέσει η Τσέλσι να έχει διάρκεια στον χρόνο.

Η διαφοροποίηση στο σύστημα της Τσέλσι

Το πρώτο που άλλαξε ο Τούχελ με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας ήταν το σύστημα της ομάδας. Με τον Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο η Τσέλσι αγωνιζόταν την φετινή σεζόν είτε με 4-3-3 (κυρίως αυτό) είτε με 4-2-3-1 ενώ σε έναν αγώνα κατέβηκε με 4-4-2. Ο Γερμανός από το πρώτο κιόλας παιχνίδι μετέτρεψε το σύστημα σε 3-4-2-1. Μετατοπίζει τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα ως δεξιό στόπερ στην τριάδα, θέση ανάλογη με αυτήν που είχε στον καιρό του Αντόνιο Κόντε στην ομάδα. Μαζί του τοποθετεί τον Ρίντιγκερ ως αριστερό και τον Κρίστενσεν ως κεντρικό ο οποίος πήρε θέση βασικού λόγω του τραυματισμού που υπέστη ο Τιάγκο Σίλβα τον τελευταίο ενάμιση περίπου μήνα.

Ως ακραίους μπακ στα δεξιά παρατηρούμε να τοποθετεί τον Ρις Τζέιμς στα παιχνίδια με αντιπάλους ίσων μέτρων ενώ σε αυτά που γνωρίζει ότι θα αγωνιστεί με υποδεέστερες ομάδες και επομένως θα χρειαστεί μεγαλύτερη επιθετικότητα χρησιμοποιεί ως δεξί μπακ-χαφ έναν εξτρέμ. Συνήθως αυτός είναι ο Χάντσον – Οντόι, ενώ μερικές φορές αγωνίζεται εκεί και ο Πούλισικ. Στα αριστερά ο Τούχελ επαναφέρει τον Μάρκος Αλόνσο, τον οποίο είχε παροπλίσει ο Λάμπαρντ, μοιράζοντας πλέον τον χρόνο συμμετοχής με τον Μπεν Τσίλγουελ, για να μην πούμε ότι ο Ισπανός είναι πλέον η πρώτη του επιλογή.

Από την μέση και μπροστά αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση παρότι η νοοτροπία του Γερμανού είναι συντηρητική και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα δεν φαίνεται να αποτελεί ο Ενγκολό Καντέ, ένας από τους καλύτερους ανασταλτικούς χαφ στον κόσμο, η πρώτη του επιλογή στα χαφ. Μέχρι τώρα στα 14 παιχνίδια του Τούχελ στον πάγκο βασικό δίδυμο στον άξονα είναι ο Κόβασιτς και ο Ζορζίνιο με 12 και εννιά παιχνίδια αντίστοιχα στην αρχική ενδεκάδα. Με τον Γάλλο να έχει μόλις έξι. Από την άλλη βέβαια ενδέχεται να γίνεται και μία διαχείριση στον χρόνο του Καντέ με δεδομένο ότι στα μέσα του Γενάρη αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού στον μηρό. Ίδωμεν. Από ΄κει και πέρα, στην τριάδα της επίθεσης, ο Τούχελ εμπιστεύεται τον Μέισον Μάουντ για την μία θέση πίσω από τον φορ, τον Βέρνερ, τον οποίο εναλλάσσει μεταξύ κορυφής και εξτρέμ, ενώ Ζίγιεχ, Πούλισικ, Χάβερτς, Έιμπραχαμ και Ζιρού μοιράζονται τον υπόλοιπο χρόνο.

Η τρομακτική επίδοση στην άμυνα

Αφού είδαμε τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιεί ο Γερμανός στο 3-4-2-1 που εφαρμόζει, πάμε να δούμε και τον τομέα που βελτίωσε τον καιρό που βρίσκεται στην ομάδα. Στους οχτώ τελευταίους αγώνες με τον Λάμπαρντ στον πάγκο η ομάδα είχε δεχθεί 13 τέρματα, με 1,20 xGoals κατά ανά παιχνίδι. Πάμε να δούμε τα αντίστοιχα νούμερα στα πρώτα 10 παιχνίδια του Τούχελ στο πρωτάθλημα. Τέρματα που δέχθηκε; Μόλις δύο. Δύο γκολ σε δέκα αγώνες. Τρομερό. Από αυτά το ένα, κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ήταν ένα τραγικό αυτογκόλ του Αντόνιο Ρίντιγκερ. Πάμε να δούμε τώρα και τα xGoals που δέχεται σε κάθε αναμέτρηση που είναι και αυτά που φανερώνουν πόσο καλή είναι η αμυντική λειτουργία μιας ομάδας.

Γιατί υπάρχει περίπτωση μία ομάδα να έχει δεχθεί, για παράδειγμα, μόλις δύο γκολ σε δέκα παιχνίδια, όπως η Τσέλσι, αλλά σε αυτούς τους αγώνες ο τερματοφύλακάς της να κατεβάζει ρολά και άρα να επιτρέπει στον αντίπαλό σουτ από καλή θέση εκτέλεσης. Ή σε μία άλλα περίπτωση μπορεί να έχει δεχθεί μία ομάδα, παραδείγματος χάρη, δέκα γκολ σε πέντε ματς αλλά από αυτά τα περισσότερα να είναι από μεγάλη απόσταση ή από όχι και τόσο καθαρή θέση εκτέλεσης και να οφείλονται πιο πολύ στο ταλέντο και την ικανότητα αυτού που σουτάρει και όχι στην λάθος αμυντική συμπεριφορά. Τα xGoals κατά, λοιπόν, μας φανερώνουν πόσο καλή είναι η ανασταλτική λειτουργία μιας ομάδας. Πόσο λίγο επιτρέπει στον αντίπαλο να εκτελεί με καλές προϋποθέσεις. Και τα νούμερα της Τσέλσι είναι πραγματικά εκπληκτικά. Σε αυτά τα δέκα πρώτα παιχνίδια του Τούχελ, λοιπόν, η ομάδα έχει μόλις 0,44 xGoals κατά, ανά αγώνα. Επίδοση πραγματικά τρομακτική. Από το 1,20 του Λάμπαρντ στο 0,44. Τεράστια βελτίωση.

Η διάρκεια όμως θέλει δημιουργία

Υπάρχει όμως και ένα κομμάτι που οπωσδήποτε χρειάζεται βελτίωση εάν θέλει η ομάδα να έχει διάρκεια και επιτυχίες. Και αυτό είναι η δημιουργία. Γιατί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για να μπορείς να έχεις διάρκεια και επιτυχίες στο ανώτερο επίπεδο είναι απαραίτητο να μπορείς ως ομάδα μέσα από ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό σχέδιο να είσαι δημιουργική. Λογικές του τύπου «γερή άμυνα και έλα μωρέ θα βρούμε ένα γκολ μέσα από την ποιότητα των παικτών» δεν μπορούν να είναι πλέον αποτελεσματικές. Και η Τσέλσι του Τούχελ δεν είναι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δημιουργική.

Προσοχή όμως, δεν ψέγω τον Γερμανό για το γεγονός ότι δεν έχει εκπαιδεύσει ως τώρα την ομάδα του στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι άλλωστε πολύ λίγο καιρό στον σύλλογο για να έχω την απαίτηση να βλέπω από την Τσέλσι παράλληλα με την εκπληκτική αμυντική συμπεριφορά και μία ομάδα που μέσα από ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό σχέδιο θα είναι και αρκετά δημιουργική. Σημειώνω όμως ότι εάν θέλει να έχει διάρκεια στα αποτελέσματα και να έχει επιτυχίες οφείλει στο επόμενο διάστημα να βρει ένα σχέδιο στην επίθεση που μέσα από αυτό η ομάδα θα μπορεί να παράγει έναν ικανοποιητικό αριθμό καθαρών εκτελέσεων σε ροή αγώνα.

Στα δέκα πρώτα του παιχνίδια στο πρωτάθλημα με την Τσέλσι, για να μιλήσουμε με αριθμούς και γεγονότα, έχει στην επίθεση (εξαιρώντας τα πέναλτι) 1,43 xGoals ανά αγώνα. Όχι καλή επίδοση για ομάδα που θέλει να βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο. Σε αυτούς τους δέκα αγώνες έχει πετύχει συνολικά 11 τέρματα. Στα έξι από τα δέκα παιχνίδια έχει σκοράρει under 1,5 τέρματα. Από αυτά τα 11 που έχει συνολικά μόλις τα πέντε έχουν επιτευχθεί σε open play. Τα υπόλοιπα είναι από πέναλτι (τέσσερα), από κόρνερ (ένα) ενώ υπάρχει και ένα αυτογκόλ. Είναι, λοιπόν, δεδομένο ότι εδώ, στην δημιουργία, χρειάζεται βελτίωση.

Δεν κατηγορώ τον Τούχελ για αυτό, διότι είναι μόλις δύο μήνες στο τιμόνι της ομάδας, αλλά περιμένω να το βελτιώσει. Για την ακρίβεια πρέπει να το βελτιώσει. Πρέπει, για να μπορέσει η Τσέλσι να έχει διάρκεια. Γιατί χωρίς δημιουργία δεν μπορεί, πλέον, στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου, καμία ομάδα να έχει επιτυχίες.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις