Ντέρμπι στα ψηλά, ντέρμπι και στα χαμηλά

Στοίχημα

Ωραίες αλλά και αμφίρροπες για στοίχημα οι κυριακάτικες αναμετρήσεις της Ligue 1. Ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι Λιόν – Παρί αλλά και το ντέρμπι της Βρετάνης μεταξύ Ναντ και Λοριάν, χθες τα πήγαμε εξαιρετικά με 3/3 επιλογές.

https://twitter.com/Koubanezosgr/status/1373378222264623104

Στοίχημα Γαλλία: Ο χαμένος μένει πίσω

Γκέλα για την Λιόν στην έδρα της Ρεμς (1-1), όπου πλήρωσε κυρίως το κακό πρώτο ημίχρονο. Καθολική υπεροχή στο δεύτερο με 77% κατοχή και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Γλίτωσε εν τέλει την ήττα στην εκπνοή. Βρίσκεται στην 2η θέση ισόβαθμη (60β.) με την αποψινή αντίπαλο της Παρί, στο -3 από την πρωτοπόρο Λιλ. Είναι η τέταρτη καλύτερη έδρα (9-3-2) και η τρίτη επίθεση (57 γκολ) στην Ligue 1. Σκοράρει ακατάπαυστα (τελευταίο που δεν βρήκε δίχτα το 0-1 από Μετς), στο «Γκρουπάμα».

Η παραγωγικότητά της αγγίζει τις 19 τελικές(!) ανά αγώνα (περίπου 40% ευστοχία, 1η σε σουτ στον στόχο στο πρωτάθλημα με 161), ενώ παρουσιάζει και από τα υψηλότερα ποσοστά ακρίβειας μεταβιβάσεων στην γραμμή κρούσης (79,9%). Επιπλέον, ως γηπεδούχος σε πρωτάθλημα και κύπελλο μετρά 12/16 Over, 10/16 αμφίσκορα, ενώ μόνο σε 3 περιπτώσεις δεν σημειώθηκε τουλάχιστον ένα γκολ από το πρώτο ημίχρονο. Αναμένεται πλήρης.

  • Koubanezos.gr και στο Youtube! Ξεκινήσαμε ήδη εκπομπές…

Πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ επικράτησε μεσοβδόμαδα η Παρί της Λιλ για το κύπελλο (3-0, 18 τελικές η Λιλ με χαμένο πέναλτι και δοκάρι), εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Τελευταίο ματς πρωταθλήματος η απροσδόκητη ήττα εντός από την Ναντ (1-2), αναμέτρηση που μάλλον επηρεάστηκε από εξωαγωνιστικούς παράγοντες (διαρρήξεις σε σπίτια παικτών της Παρί κατά την διάρκεια του αγώνα). Κορυφαία επίθεση στο πρωτάθλημα (63 γκολ), τρίτη καλύτερη ομάδα εκτός έδρας όπου τρέχει σερί 3 νικών χωρίς να δεχτεί γκολ (17ο clean sheet, 1η στην Ligue 1). Τελευταία ήττα το 3-2 στην Λοριάν. Θα λείψει ο Μπερνάτ, στην αποστολή αλλά δύσκολα για βασικός ο Νεϊμάρ, αμφίβολοι οι Ικάρντι, Σαράμπια.

Παράδοση και ποντάρισμα

Υπέρ των «Λιονέ» η παράδοση της τελευταίας 20ετίας καθώς σε 23 αναμετρήσεις στο γήπεδό τους. Έχουν επικρατήσει 12 φορές (12-6-5), ενώ επικράτησαν της Παρί και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου (0-1).

Ο διεθνής Κλεμέν Τουρπέν έχει σφυρίξει άλλες 8 φορές στα τελευταία 6 χρόνια το συγκεκριμένο ζευγάρι ανεξαρτήτου έδρας, με την Λιόν να κερδίζει τα 5 εξ’ αυτών (5-1-2). Μάλιστα ως γηπεδούχος η «Ολιμπίκ» με τον 38χρονο ρέφερι παραμένει αήττητη κόντρα στην Παρί ενώ σε 17 παιχνίδια συνολικά, έχει ηττηθεί μόλις μία φορά! (10-6-1).

Κομβικό ματς για τις δύο ομάδες στην κούρσα του πρωταθλήματος, εκτιμώ πως έχει την ποιότητα η Λιόν να κερδίσει ή τουλάχιστον να μην ηττηθεί από τους Παριζιάνους. Άσος με κάλυψη σε τιμές διπλασιασμού.

  • Αναρτήσεις αλλά, πλέον, και pre game picks, και live στοίχημα, και στο Twitter μας! 

Στοίχημα: Εξάποντο το ντέρμπι της Βρετάνης

Τεράστια νίκη εκτός προγράμματος για την Ναντ το «διπλό» στο Παρίσι, όπως κι αν ήρθε αυτή. Η ουσία είναι πως τα «καναρίνια» έχουν βελτιωθεί με τον Κομπουαρέ στο τιμόνι. Μάζεψαν 8 βαθμούς στα τελευταία 5 (2-2-1) και μείωσαν την διαφορά από την 17η θέση και την Λοριάν στον πόντο. Η μετάβαση στο 4-4-2 δείχνει να ταιριάζει περισσότερο στο ρόστερ των Βρετόνων με την τοποθέτηση του ταλαντούχου Μουανί στην κορυφή και παρτενέρ άλλοτε τον Σιμόν και άλλοτε τον Μπλα (οι τρεις τους έχουν πετύχει τα 16 από τα 30 γκολ της Ναντ). Αχίλλειος πτέρνα φέτος το «Σταντ ντε λα Μποζουάρ» με την Ναντ να έχει μόλις δύο νίκες και αυτές στην αρχή της σεζόν (2-7-5). Ομάδα του G/G οι γηπεδούχοι, τρέχουν σερί 6 αμφίσκορων (μαζί με το ματς κυπέλλου κόντρα στην Λανς), ενώ καταγράφουν 11/15 εντός έδρας και 22/31 συνολικά.

Ντεφορμέ η Λοριάν

Σε κακό φεγγάρι εσχάτως η Λοριάν. Μία νίκη στα τελευταία 7 παιχνίδια (1-3-3). Μεσολάβησε και ο αποκλεισμός στο κύπελλο από την Λε Πουί (ομάδα 4ης κατηγορίας). Μοιάζει να «ξεφουσκώνει» μετά το καλό σερί στα τέλη Γενάρη-αρχές Φλεβάρη. Παραμένει βέβαια η χειρότερη εκτός έδρας ομάδας στην Ligue 1 με μόλις μία νίκη σε 14 παιχνίδια (1-5-8), τον μακρινό Οκτώβριο κόντρα στην Ρεμς (1-3). Δέχεται γκολ σε όλα πλην ενός ενώ έχει και την 2η λιγότερο παραγωγική επίθεση με 11 τέρματα (βρίσκει δίχτυα στις 10 με 12 τελικές). Ο Κριστόφ Πελισσιέ εναλλάσσεται μεταξύ των 4-3-3 και 5-4-1. Συνηθίζει να αγωνίζεται αμυντικά με σκοπό να αξιοποιήσει την ταχύτητα των Μοφί, Γουίσσα και Λοριέντε στην αντεπίθεση (17 γκολ από τα 35). Θα λείψουν μεταξύ άλλων οι σημαντικοί Μονκοντουί, Μορέλ και Ντελαπλάς.

Το ματς είναι ντέρμπι και κρίσιμο από βαθμολογική σκοπιά. Πιο ενθαρρυντικά τα πρόσφατα δείγματα της Ναντ. Θα επιλέξουμε συντηρητικά το να μην ηττηθούν οι γηπεδούχοι σε συνδυασμό με το Over 1,5.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
Μονό
16:00
Ναντ - Λοριάν
1Χ & οver 1,5
1.97
Σκόρερ
16:00
Ναντ - Λοριάν
Anytime scorer: Μπλα (Ναντ)
4.50
Μονό
22:00
Λιόν - Παρί Σεν Ζερμέν
1 dnb
2.12
Σκόρερ
22:00
Λιόν - Παρί Σεν Ζερμέν
Anytime scorer: Ντεπάι (Λιόν)
2.62
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις