Με τη φόρμα και το κίνητρο στη Γαλλία

Με τη φόρμα και το κίνητρο στη Γαλλία

Τρεις αναμετρήσεις της Ligue 2 απαρτίζουν τα προγνωστικά της στήλης του Σαββάτου, με τις έδρες να έχουν τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά Γαλλίας.

Προγνωστικά Γαλλίας: Τον πρώτο λόγο η Πο

Όρθια μέχρι τέλους στην Γκρενόμπλ η Πο, ισοφάρισε στην εκπνοή και παρέμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι αήττητη, μετά τις δύο κολλητές νίκες στην έδρα της με Χάβρη και Σατορού (2-0 και 1-0 αντίστοιχα). Μόλις έναν βαθμό πίσω από την 17η θέση και τρεις από την σημερινή της αντίπαλο. Βελτιωμένη αμυντικά στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας, μόλις ένα γκολ παθητικό (κι αυτό από την 5η Παρί) ενώ εμφανίζει και ανοδική τάση στην αποτελεσματικότητά της, βρίσκοντας δίχτυα σε μόλις 4 τελικές ανά αγώνα. Καταλυτικό παράγοντα φαίνεται να αποτελεί μεταξύ άλλων και ο νεοφερμένος επιθετικός Τζορτζ (χειμερινή προσθήκη, δανεικός από Μίντιλαντ), ο οποίος μετρά ήδη 3 γκολ στις 5 εμφανίσεις με του.

Επιτέλους νίκη για την Δουνκέρκη μετά από 7 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα (2-0 εντός με Νιόρ), παραμένοντας έτσι στην 16η θέση, στο +2 από την Γκινγκάμπ (που επίσης κέρδισε) και στο +3 από την Πο. Βασίζεται κυρίως στην έδρα της όπου έχει συγκεντρώσει τους 20 από τους 31 βαθμούς της, δυσκολεύεται στις εξορμήσεις της (χειρότερη εκτός έδρας επίθεση στην Ligue 2 με 7 γκολ) με τελευταία νίκη στις 21 Νοεμβρίου (1-2 στην Νιόρ) και 0-2-6 έκτοτε. Λίγα πράγματα δημιουργικά και χαμηλά ποσοστά ευστοχίας (περίπου 25% από τις τελικές είναι στον στόχο) ενώ βασίζεται κυρίως στους έμπειρους φορ Τσοκουντέ και Ντιαρρά (12 γκολ από τα 23).

Το πάνω χέρι στην συνολική παράδοση μεταξύ των δύο έχει η Πο καθώς σε 9 αναμετρήσεις ανεξαρτήτου έδρας, έχει ηττηθεί μόνο μία φορά (3-5-1). Μοιρασιά στο παιχνίδι του πρώτου γύρου (2-2) με την Πο να είναι συνολικά καλύτερη και να ισοφαρίζει στο τέλος του αγώνα.

Το ματς είναι εξάποντο και κρίσιμο για αμφότερες. Σε καλύτερη κατάσταση η Πο, δέχεται δύσκολα γκολ στην έδρα της εσχάτως και μοιάζει δύσκολο να απειληθεί από την «αναιμική» παρουσία της Δουνκέρκης ως φιλοξενούμενη. Με βάση τα παραπάνω, θα καταλήξουμε στον άσσο που βρίσκουμε σε οριακά αποδεκτά επίπεδα.

Προγνωστικά Γαλλίας: Δεν λένε την αλήθεια οι αποδόσεις

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά πέντε τέρματα πέτυχε η Νανσί στην αήττητη έως εκείνη την στιγμή έδρα της πρωτοπόρου Τρουά. Άλλη ομάδα στον δεύτερο γύρο, μόλις μία ήττα σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι στιγμής και 5 νίκες στα 6 τελευταία. Έφτασε αισίως τους 37 βαθμούς, βρίσκεται στην 8η θέση και δείχνει να ξεμπερδεύει με τις περιπέτειες που την είχε μπλέξει ο κακός πρώτος γύρος της. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την βελτίωση της εικόνας της φέρει η ευχέρεια που παρουσιάζει στο σκοράρισμα μέσα στο 2021 (23 γκολ σε 12 παιχνίδια) με μπροστάρηδες τον φορ Μπιρόν (8 γκολ) και τον μέσο Ρότσα Σάντος (4 γκολ και 3 ασίστ) στο διάστημα αυτό.

  • Koubanezos.gr και στο Youtube! Ξεκινήσαμε ήδη εκπομπές…

Από απραξία προέρχεται η Κλερμόν καθώς το παιχνίδι με την Αμιάν αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στην πρώτη. Συγκεκριμένα μετά την επιστροφή από την Βρετάνη και το εκτός έδρας με την Γκινγκάμπ, 18 μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος (11 παίκτες μεταξύ αυτών) διαγνώστηκαν θετικά στον ιό, με την ομάδα να επιστρέφει (πλην τριών παικτών) μόλις την Τρίτη σε προπονήσεις. Η περιπέτεια με τον κορωνοϊό ήρθε σε κακή στιγμή για την Κλερμόν με τους «βυσσινί» να τρέχουν τέσσερεις νίκες (12-0 τέρματα), που την φέρνουν προς το παρόν στην 2η θέση και το -3 από την πρωτοπόρο Τρουά (με ματς περισσότερο).  Δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με τρεις σκόρερ στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος (Μπάγιο 17, Αλλεβινά 10, Ντοσσού 10).

  • Αναρτήσεις αλλά, πλέον, και pre game picks, και live στοίχημα, και στο Twitter μας! 

Ζευγάρι με έφεση στα γκολ παραδοσιακά, καταγράφοντας 7 Over και αμφίσκορα σε 9 αναμετρήσεις στο «Μαρσέλ Πικό» από το 2003 μέχρι σήμερα.

Διαιτητής του αγώνα ο Αμπντελατίφ Κεραντζί, οι φετινές επιδόσεις του οποίου δείχνουν μια σχετική εύνοια προς τους γηπεδούχους (6-4-2).

Προς αποφυγήν το «διπλό» σε αποδόσεις κάτω του διπλασιασμού, η Νανσί είναι σε καλό φεγγάρι ενώ ερωτηματικό αποτελεί σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η Κλερμόν. Θα επιλέξουμε τον άσσο με κάλυψη που κυκλοφορεί σε αποδόσεις τριπλασιασμού.

Προγνωστικά Γαλλίας: Ή τώρα ή ποτέ

Η ήττα στην έδρα της Πο (1-0) έμελλε να είναι και το τελευταίο παιχνίδι του Μπενουά Κοέ στον πάγκο της Σατορού. Τέταρτη αλλαγή τεχνικού φέτος, η σκυτάλη αυτήν την φορά δόθηκε στον Μάρκο Σιμόνε (πρώην Μονακό, Τουρ, Λαβάλ) ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο 0-0 στην έδρα της Σοσό, διακόπτοντας το αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών (τελευταία νίκη στις 2 Φεβρουαρίου, 4-0 την Σαμπλί). Πρώτη «πινελιά» του Σιμόνε η μετάβαση στο 4-2-3-1 από το 4-3-1-2, ενισχύοντας το κέντρο, γεγονός που βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Καλή συνολικά εμφάνιση, είχε την κατοχή, δημιούργησε 14 τελικές (μεταξύ αυτών και δοκάρι) και έδειξε ότι μπορεί να παλέψει για αυτό που προς ώρας μοιάζει αδύνατο. Από τις πιο παραγωγικές ομάδες στην έδρα της, αγγίζει τις 12 τελικές ανά αγώνα, πληρώνει την δυστοκία των επιθετικών της.

Τρίτη σερί ήττα για την Καέν (2-0 από Χάβρη), άσφαιρη στο διάστημα αυτό, βρίσκεται στην 14η θέση και μόλις 6 βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Μια του ύψους και μια του βάθους καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν οι «Βίκινγκ», οφείλουν να βελτιωθούν ώστε να μην μπλέξουν σε περιπέτειες. Ο τεχνικός Ντυπρά χρησιμοποιεί σταθερά το 3-4-1-2, με τους Νορμανδούς να αγωνίζονται κυρίως αμυντικά, παραχωρώντας την κατοχή και δίνοντας έμφαση στις αντεπιθέσεις όπου μπορεί να αξιοποιηθεί η ταχύτητα του Τζιοακκινί και η εμπειρία των Μεντύ και Μπαμμού (οι τρεις τους έχουν σημειώσει τα 13 από τα 27 φετινά γκολ). Εκτός έδρας δημιουργεί και δέχεται περίπου από 10 τελικές ανά αγώνα ενώ μόνο σε τρεις εξορμήσεις από τις 14 κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά

Ισορροπημένη η παράδοση στην έδρα της Σατορού την τελευταία 20ετία (2-5-3) με το G/G να εμφανίζεται συχνά (7/10).

Ίσως η τελευταία ευκαιρία της Σατορού για να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει να σωθεί. Με βάση την καλή εικόνα στο τελευταίο της παιχνίδι αλλά και την μέτρια εικόνα της Καέν εσχάτως, θα ποντάρουμε στο να μην ηττηθούν οι γηπεδούχοι, σε συνδυασμό με το οver 1,5 γκολ.

Μονό
21:00
Πο - Δουνκέρκη
1
2.27
Μονό
21:00
Νανσί - Κλερμόν
1 dnb
3.10
Μονό
21:00
Σατορού - Καέν
1Χ & οver 1,5
2.15
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις