Μπενζεμά, ένας υποτιμημένος σέντερ φορ

Μπενζεμά. Ένας από τους πιο υποτιμημένους σέντερ φορ που ποτέ του δεν πήρε την λάμψη που του αναλογούσε με βάση τα πεπραγμένα του.

Την Τρίτη το βράδυ κόντρα στην Αταλάντα η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε, έπειτα από τρία χρόνια, στους «8» του Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής (και) σε αυτό το παιχνίδι ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά. Ένας σέντερ φορ που η αξία του δεν έχει αναγνωριστεί τόσα χρόνια στον απόλυτο βαθμό, ένας φορ που ποτέ δεν πήρε την λάμψη που του άξιζε.

Στην σκιά των υπόλοιπων αστέρων

Από το 2009 όταν και αποκτήθηκε από την Λυών έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ ο Γάλλος βρισκόταν στην σκιά όλων των υπόλοιπων αστέρων που υπήρχαν στην Ρεάλ και κυρίως του Ρονάλντο. Ποτέ και σε κανένα σημείο δεν αναγνωρίστηκε η (μεγάλη) προσφορά του το διάστημα αυτό. Όχι μόνο από τον κόσμο της Ρεάλ ο οποίος συχνά πυκνά δεν έχανε την ευκαιρία να τον αποδοκιμάζει μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» κατά την διάρκεια των παιχνιδιών αλλά και από τον τύπο και μερικές φορές από την ίδια την διοίκηση των «μερένχες». Πάντα σε κάθε μεταγραφική περίοδο έβγαιναν στα μέσα υποψήφια ονόματα για τον επόμενο βασικό σέντερ φορ της Ρεάλ. Πότε θα ήταν ο Λεβαντόφσκι, πότε ο Εμπαπέ, πότε ο Χάαλαντ. Λες και ο Μπενζεμά δεν έκανε την δουλειά σωστά.

Τα πεπραγμένα του Μπενζεμά

Μια χαρά την έκανε, λέω εγώ. Στην διάρκεια των ετών αυτών που συνυπήρχε με τον Ρονάλντο και τους λοιπούς αστέρες προσέφερε όχι μόνο στο σκαράρισμα αλλά και στην δημιουργία. Γιατί αυτό είναι και ένα από τα μεγάλα ατού του Γάλλου. Δεν είναι μόνο εκτελεστής αλλά και δημιουργός. Πάντα λειτουργούσε ως περιφερειακός επιθετικός, συμμετέχοντας στην ανάπτυξη των επιθέσεων της Ρεάλ, αποτελώντας ένα «μαξιλάρι» για τους υπόλοιπους και ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό χώρους μέσα στην αντίπαλη περιοχή για να έρθει από τα εξτρέμ τις περισσότερες φορές ο Ρονάλντο και να λειτουργήσει ως δεύτερος φορ. Τα νούμερα του Μπενζεμά σε γκολ και ασίστ;

Σεζόν 2009/10, στην πρώτη του στην Μαδρίτη, σεζόν προσαρμογής, έχει 9 γκολ και 6 ασίστ, χωρίς βέβαια να είναι βασικός ακόμη.

  • 2010-11, όντας πλέον βασικός, 26 τέρματα / 9 ασίστ
  • 2011/2012: 32 γκολ και 19 ασίστ
  • 2012/2013: 20 γκολ / 21 ασίστ
  • 2013/2014: 24 γκολ / 16 ασίστ
  • 2014/2015: 22 γκολ/ 14 ασίστ
  • 2015/2016: 28 γκολ/ 8 ασίστ
  • 2016/2017: 19 γκολ/ 8 ασίστ
  • 2017/2018, τελευταία σεζόν με τον Ρονάλντο στην ομάδα, 12 γκολ και 11 ασίστ.

Απέδειξε ότι μπορεί να είναι και ηγέτης  

Πάντα σε όλες τις αγωνιστικές περιόδους που αναφέραμε μέχρι στιγμής ο Γάλλος λειτουργούσε υπό την σκιά του Ρονάλντο. Δεν είχε αποδείξει ως τότε αν είναι ικανός να ηγηθεί της επίθεσης της Ρεάλ ως πρώτο βιολί. Αν έχει τον χαρακτήρα να το πράξει αυτό. Και μας απέδειξε ότι διαθέτει την προσωπικότητα να το κάνει. Να λειτουργήσει ως ο ηγέτης που θα οδηγήσει την «βασίλισσα» στις επιτυχίες. Πέρυσι σε μία δύσκολη περίοδο ήταν αυτός που με τα 27 τέρματα και τις 11 ασίστ κατάφερε να οδηγήσει την Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, χωρίς μάλιστα να έχει την απαραίτητη υποστήριξη από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην επίθεση.

Ακόμη, μας δείχνει και την φετινή σεζόν ότι δίχως την παρουσία του η Ρεάλ δύσκολα θα καταφέρει να πετύχει μεγάλα πράγματα. Στα τρία τελευταία του παιχνίδια παίρνουμε μία μικρή γεύση για το πόσο καθοριστικός είναι για το αγωνιστικό σχέδιο του Ζινεντίν Ζιντάν ο οποίος η αλήθεια είναι ότι πάντα του έδειχνε του Γάλλου μέσα από τις πράξεις και τα λόγια του πόσο πολύ τον εμπιστεύεται. Σκόραρε με την Ατλέτικο στο ντέρμπι «Μαδριλένιο» κρατώντας την ομάδα του ζωντανή στην μάχη του τίτλου. Το ξαναέκανε στο Σαββατιάτικο ματς με την Έλτσε, όπου με τα δύο γκολ του στο τέλος χάρισε την νίκη στην ομάδα του, όπου σε συνδυασμό την ισοπαλία της ομάδας του Σιμεόνε μείωσε την απόσταση από την κορυφή. Ενώ κόντρα στην Αταλάντα μας παρουσίασε ακόμη μία ολοκληρωτική εμφάνιση, ανάλογη της τεράστιας κλάσης του.

Μιλάμε, για να το κλείσουμε, για τον 5ο σκορέρ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ με 70 τέρματα. Πίσω μόνο από τον Ρονάλντο (134 γκολ), τον Μέσι (120), τον Λεβαντόφσκι (73) και τον Ραούλ (71). Σύντομα θα ανέβει και στην τέταρτη θέση. Ποτέ του όμως δεν πήρε τα εύσημα που του αναλογούσαν. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά…

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις