Euroleague, Champions League και βόμβα στο 7.25

Προγνωστικά Μπάσκετ

Καλή Σαρακοστή σε όλους και καλή… λευτεριά το συντομότερο. Ξεκινάμε τη βδομάδα μας με προγνωστικά μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα με έναν αγώνα από τη Euroleague και έναν από το Champions League. Προερχόμαστε από ένα ακόμη ταμείο στη βασική πρόταση της Κυριακής, με τους αγώνες της Basket League να επιβεβαιώνουν εύκολα τα over.

Προγνωστικά μπάσκετ στο Τελ Αβίβ

Στον εξ αναβολής αγώνα της 23ης αγωνιστικής, η Μακάμπι υποδέχεται στο Ισραήλ τη φορμαρισμένη Εφές. Στον πρώτο γύρο, οι Τούρκοι είχαν πάρει δύσκολη νίκη με 91-89.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου συνεχίζει να απογοητεύει. Άλλη μια ήττα στο τσουβάλι της, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, με 81-63. Δεν απείλησε ποτέ το “τριφύλλι” και ο μόνος παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Ουίλμπεκιν. Βρίσκεται στη 14η θέση με 10 νίκες σε 27 αγώνες, 7 εκ των οποίων στο Τελ Αβίβ. Εντός, σκοράρει σχεδόν 80 πόντους και δέχεται λίγο παραπάνω από 76. Μοναδικός απών είναι ο Ζούσμαν.

Η παρέα του Λάρκιν διανύει την καλύτερη περίοδο της σεζόν. Απέναντι στη Ζαλγκίρις πέτυχε την 7η συνεχόμενη νίκη της και μάλιστα για ακόμη μια φορά με μεγάλη διαφορά (89-62). Ο Αμερικανός μαζί με τον Μίσιτς ήταν και πάλι ασταμάτητοι. Πλέον, η Εφές είναι στην 3η θέση και με νίκη απόψε πιάνει την Αρμάνι στη 2η. Ο στόχος του πλεονεκτήματος είναι πιο ρεαλιστικός από ποτέ. Εκτός έδρας έχει 8 νίκες σε 12 αγώνες, σκοράρει 85 πόντους και δέχεται σχεδόν 80. Ο Αταμάν δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Εκτίμηση: Βαθμολογικό κίνητρο έχουν μόνο οι φιλοξενούμενοι. Ωστόσο η Μακάμπι έχει έναν εγωισμό και το όνομά της την αναγκάζει τουλάχιστον να παλεύει όλα τα παιχνίδια. Ποντάρω συνδυαστικά στο να σκοράρουν και οι δυο ομάδες τουλάχιστον 72 πόντους. Αν κοιτάξουμε τους μέσους όρους, προκύπτει μεγάλη ευκαιρία. Αξίζουν μερικά ψηλά και στην ανατροπή με τελική νίκη των Τούρκων, καθώς δε νομίζω να αντέξουν παραπάνω οι γηπεδούχοι!

  • Koubanezos.gr και στο Youtube! Ξεκινήσαμε ήδη εκπομπές…

Champions League… μπασκετικό

Μπορεί απόψε να έχουμε και ποδοσφαιρικό Champions League, όμως η ΑΕΚ ρίχνεται στη μάχη της μπασκετικής διοργάνωσης, φιλοξενώντας το Στρασβούργο στο ΟΑΚΑ. Βρισκόμαστε στη φάση των 16 και στον όμιλο που έχει διαμορφωθεί, η ελληνική ομάδα έχει μία νίκη σε έναν αγώνα, ενώ οι Γάλλοι δεν έκαναν σεφτέ στα δύο πρώτα παιχνίδια.

Η ΑΕΚ προέρχεται από μεγάλη νίκη μέσα στο “Παλατάκι” επί του ΠΑΟΚ με 87-85 στην παράταση. Μάλιστα το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με buzzer beater του σεσημασμένου Κιθ Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός είχε άξιους συμπαραστάτες τους Μέικον και Χρυσικόπουλο. Στο 2ο δεκάλεπτο αποχώρησε τραυματίας ο Σλότερ. Στην Ευρώπη, η ομάδα του Παπαθεοδώρου έχει μόνο νίκες εντός σε 4 αγώνες, με μ.ό. 88 πόντους στην επίθεση και σχεδόν 78 παθητικό. Στον προηγούμενο αγώνα του ομίλου, κέρδισε την Τουρκ Τέλεκομ με 74-65.

Το Στρασβούργο είναι ουραγός στον όμιλο, με δύο ήττες από Νίζνι και Τουρκ Τέλεκομ. Προχθές κέρδισε για το πρωτάθλημα με 96-92 τη Σαλόν. Παρόλο που μακριά από την έδρα του δεν είναι τόσο παραγωγικό, συνεχίζει να σκοράρει αξιοπρεπώς. Άλλωστε είναι μια αθλητική και γρήγορη ομάδα, όπως οι περισσότερες γαλλικές. Σε 4 αγώνες για το Champions League, έχει 2 νίκες και 2 ήττες, σκοράρει 77 πόντους και δέχεται δύο παραπάνω.

Εκτίμηση: Η ΑΕΚ είναι φαβορί και λογικά θα καταφέρει να ζευγαρώσει τις νίκες της. Ωστόσο θα προτιμήσω να πάω σε over ομάδων. Το όριό μου είναι οι 73 για την ΑΕΚ και οι 68 για το Στρασβούργο. Θεωρώ πως το έχουν αμφότεροι κοιτώντας τα στατιστικά τους, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού τους.

  • Αναρτήσεις αλλά, πλέον, και pre game picks, και live στοίχημα, και στο Twitter μας! 
  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά
  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr
Δυάδα απόδοσης 2.10
19:30
ΑΕΚ - Στρασβούργο
ΑΕΚ over 72,5 & Στρασβούργο over 67,5
1.40
19:30
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Εφές
Over 71,5 και οι δυο ομάδες
1.50
Fun Bet
19:30
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Εφές
1 ημίχ. / 2 τελ.
7.25
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις