Súper Clásico στο Μεξικό στο 1.83

Για την ανατροπή Λεόν και Αμέρικα

Καλησπέρα σε όλους. Μεξικάνικα ματς μόνο στο σημερινό μενού, με τον αγώνα μεταξύ της Τσίβας Γουαδαλαχάρα και της Κλαμπ Αμέρικα να ξεχωρίζει. Τα προγνωστικά μας θα συμπληρωθούν με τις επιλογές μας από το Τολούκα – Πατσούκα.

Προγνωστικά Liga MX: Ευκαιρία για εκδίκηση

Οι αναμετρήσεις μεταξύ της Τσίβας και της Αμέρικα είναι τα ματς που περιμένουν όλοι οι φίλοι του Μεξικάνικου ποδοσφαίρου. Η σύγκρουση είναι παραπάνω από αγωνιστική καθώς μάχονται δύο φιλοσοφίες. Η πρωτευουσιάνα Κλαμπ Αμέρικα έχει τη φήμη της πλούσιας ομάδας που αγοράζει ακριβούς παίκτες από το εξωτερικό. Η Τσίβας βρίσκεται εγκατεστημένη στη Γουαδαλαχάρα της πολιτείας Χαλίσκο και από το 1908, μόλις δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της, έως και σήμερα, χρησιμοποιεί μόνο Μεξικάνους ποδοσφαιριστές.

Είναι οι ομάδες με τους περισσότερους τίτλους στη χώρα και στα πρωταθλήματα, με την Αμέρικα να έχει κερδίσει 13 και την Τσίβας 12. Γενικότερα η παράδοση ευνοεί τους «Αετούς» της πρωτεύουσας καθώς δεν έχουν μόνο παραπάνω τίτλους (σε όλες τις διοργανώσεις) αλλά και παραπάνω νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Από την άλλη μεριά, η Τσίβας είναι η ομάδα του Μεξικού με τους περισσότερους οπαδούς εντός συνόρων (σε έρευνα του 2016, πάνω από το 44% της χώρας τους υποστηρίζει), αλλά και φανατικούς στις ΗΠΑ.

Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι τι θα γίνει το βράδυ και τα προγνωστικά για τον αγώνα. Θα αρχίσουμε την ανάλυσή μας από τους φιλοξενούμενους, την Κλαμπ Αμέρικα (2η, 7-1-2). Είναι σε τρομερή αγωνιστική φόρμα και είναι αήττητη (εντός γηπέδου) εδώ και 8 αγωνιστικές, με 7 νίκες και 1 ισοπαλία. Μάλιστα, η νίκη της επί της Κλαμπ Λεόν πριν μία εβδομάδα ήταν η 6η στη σειρά. Βεβαία, επίσημα η μία νίκη έχει γίνει ήττα στα χαρτιά αλλά αυτό δεν αφορά την αγωνιστική της απόδοση. Είχα γράψει αρκετές φορές ότι εκτός έδρας απογοητεύει αλλά με τις νίκες επί της Άτλας (εντός γηπέδου) και της Τιχουάνα δείχνει ότι φέτος η έδρα ίσως να μην είναι θέμα. Στην Clausura δε, σκόραρε μόνο στην ήττα από την Μοντερέι, ενώ στο γήπεδο έχει δεχτεί μόνο 5 γκολ σε 10 αγώνες.

  • Αναρτήσεις αλλά, πλέον, και pre game picks, και live στοίχημα, και στο Twitter μας! 

Η Τσίβας (9η, 2-6-2) δεν είναι σε καλή κατάσταση. Μπορεί να μη χάνει, αλλά σίγουρα έχει πέσει αγωνιστικά. Ναι μεν σκοράρει αρκετά, αλλά τα προβλήματα που φαίνεται να έχει η άμυνά της τη δυσκολεύουν αρκετά. Έχει σκοράρει και έχει δεχτεί γκολ σε όλους τους αγώνες της Clausura, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι στους 8 από αυτούς τους αγώνες δέχτηκε τουλάχιστον ένα τέρμα από το πρώτο ημίχρονο.

Στην κανονική διάρκεια της Apertura η Κλαμπ Αμέρικα είχε κερδίσει χωρίς να είναι καλύτερη. Στα προημιτελικά, η Τσίβας κέρδισε και στους δύο αγώνες, μοιράζοντας πολύ πόνο στους οπαδούς της αντιπάλου της. Η φορμαρισμένη Αμέρικα έχει την ευκαιρία να κερδίσει την «αιώνια» αντίπαλό της και να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά της προβλήματα. Σε αυτούς τους αγώνες, που το συναίσθημα είναι από τους καθοριστικούς παράγοντες, οι προβλέψεις και τα προγνωστικά είναι δύσκολα. Γι αυτό και οι αποδόσεις των μπουκ είναι μοιρασμένες, με τον άσο και το διπλό να δίνονται ισάξια, παρά την ποιοτική υπεροχή των φιλοξενούμενων. Για ασφάλεια, αντί να πάμε με το καθαρό διπλό, θα υποστηρίξουμε την Αμέρικα να κερδίσει οποιοδήποτε ημίχρονο, το οποίο προσφέρεται με έναν καλό συντελεστή.

Το “τυράκι” του άσου

Λίγες ώρες νωρίτερα, θα αγωνίζεται και η τρίτη σε πρωταθλήματα ομάδα της χώρας. Η Τολούκα (4η, 5-3-2), λοιπόν, από εκεί που στην Apertura μπήκε με το ζόρι στους αγώνες επανακατάταξης ως 11η, στους οποίους αποκλείστηκε εύκολα από την Τίγκρες, τώρα στην Clausura θεωρείται ένα από τα φαβορί. Έχει την καλύτερη επίθεση, κοντράρει στα ίσα ομάδες που θεωρητικά είναι καλύτερες και μόλις δύο αγωνιστικές πριν πήρε μεγάλο διπλό από την Τίγκρες χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ! Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ενισχύθηκε κυρίως στην άμυνα και το κέντρο, με επιλογές παικτών που έδεσαν κατευθείαν με την ομάδα και εντάχθηκαν στη βασική 11άδα. Η σημαντικότερη μεταγραφή, ίσως, να ήταν αυτή του προπονητή, καθώς τα ηνία ανέλαβε ο Ερνάν Κριστάντε, για χρόνια τερματοφύλακας της ομάδας.

Η ομάδα που θα κληθεί να τα βάλει μαζί της απόψε είναι η Πατσούκα (17η, 1-4-5), η οποία έκανε την πρώτη της νίκη λίγες ημέρες πριν. Προτελευταία και γνωρίζουν στην ομάδα ότι αν και μόνο 4 βαθμοί είναι η διαφορά από τη 12η θέση που οδηγεί στην επόμενη φάση, μόνο με θαύμα θα βρεθούν εκεί. Αν και έχει βελτιωθεί καθώς στους δύο τελευταίους αγώνες σκόραρε τα 4 από 7 γκολ που έχει σκοράρει συνολικά, η άμυνά της δεν πείθει. Ακριβώς το αντίθετο από ό,τι συνέβαινε στην Apertura, όπου στηριζόταν στην καλή αμυντική λειτουργία της.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά

Δεν ξέρω για ποιο λόγο ο άσος δίνεται τόσο υψηλά. Θυμίζει τυράκι σε φάκα αλλά δεν μπορώ να μην το πάρω ως επιλογή στα προγνωστικά μου. Για τους πιο τολμηρούς που θέλουν να ρισκάρουν, μπορούν να τον συνδυάσουν με την επιλογή του no goal. Στην Apertura είχαν έρθει ισόπαλες 0-0.

Μονό
20:00
Τολούκα – Πατσούκα
1
2.37
Ρίσκο
20:00
Τολούκα – Πατσούκα
1 & no goal
4.33
Μονό
04:00
Τσίβας Γουαδαλαχάρα – Κλαμπ Αμέρικα
Νίκη Κλαμπ Αμέρικα σε οποιοδήποτε ημίχρονο
1.83
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις