Ο νόμος των πρώην

Ο νόμος των πρώην

Να ξέρετε ότι στο ποδόσφαιρο πιστεύω πάρα πολύ στο «νόμο των πρώην». Των παικτών που δεν έπιασαν σε μια ομάδα, για διάφορους λόγους, κι όταν πάνε στον επόμενο σύλλογο της καριέρας τους, βρίσκουν την… «πρώην» τους και τη χτυπάνε αλύπητα. Και το παιχνίδι της Λέτσε με τη Μίλαν στο άδειο «Βία Ντελ Μάρε», μας δίνει δύο τέτοιες περιπτώσεις για να συζητήσουμε.

Ρικάρντο Σαπονάρα: ο 21χρονος τότε τρεκουαρτίστα κάνει… «παπάδες» στη Serie B και στην Εμπολι του Μαουρίτσιο Σάρι, ηγείται της ομάδας από την Τοσκάνη και της δίνει ώθηση για την άνοδο στη Serie A, στη σεζόν 2012/13 πετυχαίνει 13 γκολ σε 40 συμμετοχές. Η Μίλαν τον αποκτά το καλοκαίρι του 2013 αλλά ο Σαπονάρα δεν τα καταφέρνει να καθιερωθεί και σε 1,5 χρόνο καταγράφει οκτώ μίζερες συμμετοχές, πριν τον Γενάρη του 2015 δοθεί ξανά δανεικός στην Εμπολι, για να αναζωογονήσει την καριέρα του.

Σε δηλώσεις του μετά την αποχώρηση από τη Μίλαν αλλά και αργότερα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί με υποτιμητικά λόγια για τους «ροσονέρι», τονίζοντας πως δεν πήρε τις ευκαιρίες που δικαιούνταν.

Τζιανλούκα Λαπαντούλα: Σεζόν 2015/16 και ο προερχόμενος από την Τέραμο επιθετικός, πετυχαίνει 30 γκολ σε 43 συμμετοχές με την Πεσκάρα στη Serie B, φυσικά πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, η Μίλαν το καλοκαίρι τον αποκτά από τους «αλαμπαρντάτι». Ο Λαπαντούλα κερδίζει 27 συμμετοχές με τους «ροσονέρι» και πετυχαίνει 8 γκολ, μάλιστα έγινε και διεθνής μέσω της Μίλαν, ωστόσο αυτή η χρονιά ήταν και η τελευταία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην ηγεσία της ομάδας. Μεταβατικές καταστάσεις και το καλοκαίρι του 2017 ο Λαπαντούλα δόθηκε δανεικός στην Τζένοα.

Ποιον από τους δύο να δώσω να σκοράρει κόντρα στη Μίλαν; Ο Σαπονάρα ως επιτελικός μέσος πληρώνει περισσότερο, μπορεί να βρεθεί και στο 6.00, έχει πετύχει 2 γκολ στις 5 συμμετοχές με τη Λέτσε, από τον Γενάρη που αποκτήθηκε ως δανεικός.

Και από την άλλη ο Λαπαντούλα, φορ περιοχής, πληρώνει ως και 3.30 για να σκοράρει anytime. Θα πάω στη δεύτερη εκδοχή, με την ελπίδα να μην πέσει η… ευκαιρία στα πόδια του Σαπονάρα.

Μονό

20:30 Λέτσε – Μίλαν: anytime Λαπαντούλα (3.30)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις