Προγνωστικά με ντέρμπι και μυρωδιά… 2013

Προγνωστικά με ντέρμπι και μυρωδιά... 2013

Καλημέρα στους απανταχού Κουβανέζους και κυρίως στις Κουβανέζες μας. Είτε γράφω καθημερινά προγνωστικά, είτε μία φορά την εβδομάδα, η προσφώνηση θα παραμένει ίδια, αφού έτσι σας έμαθα και έτσι με μάθατε -όσοι με μάθατε-. Η σημερινή στήλη και τα προγνωστικά δε μπορούν να ξεφύγουν από το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr

Σε ένα μικρό flashback, το προηγούμενο Σάββατο ζητούσα από τον προπονητή του ΠΑΟΚ να γυρίσει το ψάρι, δηλαδή να κάνει αλλαγές. Πόνταρα τότε στο goal/goal του “δικεφάλου” του βορρά απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και δικαιώθηκα προς το τέλος του αγώνα, αλλά οι Θεσσαλονικείς και πάλι ηττήθηκαν.

Η παράδοση του αγώνα και το… 2013

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παράδοση μεταξύ των δύο μονομάχων, καθώς μετά την επιστροφή του Άρη στα «σαλόνια» της Σούπερ Λιγκ, ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τους «κιτρινόμαυρους» σε 4 αναμετρήσεις στην έδρα του. Πιο αναλυτικά:

  • 26 Σεπτεμβρίου 2018: ΠΑΟΚ – Άρης: 1-1 (κύπελλο)
  • 24 Φεβρουαρίου 2019: ΠΑΟΚ – Άρης: 1-1 (πρωτάθλημα)
  • 22 Σεπτεμβρίου 2019: ΠΑΟΚ – Άρης: 2-2 (πρωτάθλημα)
  • 19 Ιουλίου 2020: ΠΑΟΚ – Άρης: 0-0 (play off πρωταθλήματος)

Προγνωστικά.

Ψάχνοντας λίγο πιο πίσω, οι «ασπρόμαυροι» βρίσκουν την τελευταία εντός έδρας νίκη τους επί του κύριου αντιπάλου της πόλης το 2013, όταν 24 Νοεμβρίου επικράτησαν με 3-1 στην Τούμπα και μάλιστα με ανατροπή.

Ενδεικτικά, στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν τότε ο έμπειρος Χουμπ Στέφενς, ο οποίος έφυγε κακήν κακώς από τη Θεσσαλονίκη, ενώ στο ρόστερ των γηπεδούχων υπήρχαν παίκτες όπως ο Λίνο, ο Αθανασιάδης, ο Σαλπιγγίδης, ο Λούκας, ο Βούκιτς, αλλά και ο Μίροσλαβ Στοχ στην πρώτη του θητεία.

  • Koubanezos.gr και στο Youtube! Ξεκινήσαμε ήδη εκπομπές…  

Για να βρει κανείς την τελευταία νίκη του Άρη στην Τούμπα θα πρέπει να γυρίσει 11 χρόνια πίσω, όταν τότε ο Χαβίτο έβαζε μπροστά στο σκορ τον Άρη στο 76′ και έδινε εντέλει τη νίκη στην ομάδα του.

Τα τελευταία αγωνιστικά νέα 

Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις; Πιάνοντας πρώτα τα των φιλοξενούμενων, επειδή είναι και λιγότερα, ο Άκης Μάντζιος δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ματίγια και Ματέο Γκαρσία, ενώ «κουβαλάει» και την κούραση από το παιχνίδι της Πέμπτης, όπου ο Κουέστα «χάρισε» την πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ έχει περισσότερα θέματα προς αναφορά. Σε σχέση με το παιχνίδι της Τρίπολης επιστρέφουν στα στόπερ Ίνγκασον και Κρέσπο, παίρνοντας τη θέση των εγκληματικών Βαρέλα – Μιχαηλίδη. Επίσης, ο Σβαμπ επιστρέφει στο πλάι του Τσιγγάρα έναντι του αδιάφορου (αλλά πουλέν) Ελ Καντουρί, ενώ Τζόλης και Ζίφκοβιτς είναι πιο έτοιμοι σε σχέση με το προ 8 ημέρων παιχνίδι.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας

Σίγουρα ο Πάμπλο Γκαρσία θέλει να δει πιο συμπαγή αμυντικά την ομάδα του, αλλά να πετυχαίνει και τέρματα, καθώς στην Αρκαδία σπατάλησε ένα τσουβάλι ευκαιρίες. Και η μπάλα δεν συγχωρεί, αλλά σε τιμωρεί.

Προγνωστικά με γκολ και… κάρτα

Περνώντας στα προγνωστικά, σίγουρα θα πρέπει να υπολογίσουμε πως οι «ασπρόμαυροι» δέχονται και πετυχαίνουν γκολ με μεγάλη συχνότητα, εκμεταλλευόμενοι μεν την ποιότητα τους, δίχως όμως να μπορούν να «σφίξουν» την αμυντική τους γραμμή. Ο Άρης είναι μια ομάδα με ποιότητα από το κέντρο και μπροστά και το goal/goal φαντάζει μια λογική επιλογή.

Σε ένα δεύτερο προγνωστικά θα στραφώ σε κάρτα. Τα χαφ και οι μεσοεπιθετικοί του Άρη έχουν τόσο ποιότητα, όσο και ταχύτητα. Ο Στέφαν Σβαμπ θα είναι στο πλάι του Τσιγγάρα στην δυάδα του κέντρου και σίγουρα υπολείπεται ταχύτητας, ενώ ουκ ολίγες φορές φέτος τράβηξε τη φανέλα αντιπάλου του. Μιλάει και το feeling λιγάκι και ποντάρω στον καταλογισμό κίτρινης στον Αυστριακό.

Μονό
19:30
ΠΑΟΚ - Άρης
Goal/goal
2.08
Μονό
19:30
ΠΑΟΚ - Άρης
Να δεχτεί καρτα Στ. Σβαμπ
2.50
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις