Πού σταματάει αυτή η άγρια κατηφόρα;

προγνωστικά

Χαιρετώ τους αναγνώστες του koubanezos.gr! Παρασκευούλα ζάχαρη, Παρασκευούλα μέλι… Λίγες επιλογές υπάρχουν στα προγνωστικά της ημέρας, ωστόσο μπορούμε να κάνουμε μια καλή προθέρμανση ενόψει του Σαββατοκύριακου. Με ένα παιχνίδι, από το οποίο μπορούν να προκύψουν δυο επιλογές, θα καταπιαστούμε σήμερα για να βγούμε… Bet A Tet με το ταμείο!

Προγνωστικά: Ντεμπούτο Γραμμόζη

Ιστορική μέρα η σημερινή για τον Δημήτρη Γραμμόζη, καθώς γίνεται ο πρώτος Έλληνας προπονητής στην ιστορία που θα κάτσει σε πάγκο ομάδας από τα τοπ 5 πρωταθλήματα της Ευρώπης! Ο 42χρονος Έλληνας κόουτς, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ουραγού της Bundesliga, Σάλκε, στο ντεμπούτο του βρίσκει απέναντί του τη Μάιντζ, στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 24ης αγωνιστικής. Μόνο εύκολο δε θα είναι το έργο του, τόσο στο αποψινό παιχνίδι όσο και στο να προσπαθήσει να σώσει τη χρονιά για τους «Βασιλικούς Μπλε».

Βλέποντας την κατάσταση της Σάλκε τη φετινή σεζόν, έρχεται στο μυαλό μου ένας στίχος του μεγάλου Έλληνα ροκ σταρ Γιάννη Αγγελάκα: «Πού σταματάει αυτή η άγρια κατηφόρα»; Μια νίκη σε 23 αγωνιστικές, 16 γκολ ενεργητικό, 61 παθητικό. Βαθμολογικά μπορεί οι 9 βαθμοί (απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού) σε 11 εναπομείνασες αγωνιστικές να φαίνονται ανατρέψιμοι, ωστόσο βάσει εικόνας αυτό φαντάζει ακατόρθωτο.

Ο Δημήτρης Γραμμόζης στο ντεμπούτο του, πέρα από την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του, έχει να αντιμετωπίσει και τις πολλές απουσίες στο ρόστερ του. Οι γηπεδούχοι μετρούν 10 απουσίες (!) λόγω τραυματισμών, μεταξύ των οποίων ο κεντρικός αμυντικός Νάστασιτς και ο πολύπειρος φορ Χούντελαρ, που έχει προλάβει να αγωνιστεί μόλις 11 λεπτά από τη μέρα που ενσωματώθηκε στην ομάδα.

  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr

Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι βρίσκονται μια θέση πάνω από τη Σάλκε έχοντας 17 βαθμούς, «καίγονται» για τη νίκη προκειμένου να περάσουν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κουέισον και Φερνάντες αποτελούν τις δυο απουσίες για την ομάδα του Μπο Σβένσον. Τις τελευταίες βδομάδες η Μάιντζ έχει καταφέρει να πάρει 3 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια και βλέπει τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία να αναπτερώνονται.

Μοναδικό στοιχείο που είναι υπέρ των γηπεδούχων, πέρα από την αλλαγή προπονητή, που ενδεχομένως να προσφέρει μια αλλαγή στην ψυχολογία των παικτών, είναι η προϊστορία των δυο αντιπάλων στο  Γκελζενκίρχεν. Η Σάλκε μετράει 6 διαδοχικές νίκες στο γήπεδό της με αντίπαλο τη Μάιντζ, ενώ οι «κόκκινοι» έχουν μόλις δυο διπλά σε 16 αναμετρήσεις.

Επειδή, όμως, η προϊστορία δεν παίζει μπάλα ούτε η αλλαγή ενός προπονητή μπορεί να φέρει την άνοιξη, εκτιμώ ότι η Μάιντζ έχει τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά για τους τρεις βαθμούς. Ως βασική επιλογή θα πάρω το over 1,5 των φιλοξενούμενων και συμπληρωματικά θα ρισκάρω και θα πάω σε συνδυασμό να νικήσει η Μάιντζ χωρίς να δεχθεί γκολ.

  • Αναρτήσεις αλλά, πλέον, και pre game picks, και live στοίχημα, και στο Twitter μας! 
Μονό
21:30
Σάλκε - Μάιντζ
Μάιντζ over 1,5
2.10
Ρίσκο
21:30
Σάλκε - Μάιντζ
2 & no goal
3.75
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις