Πρώτη θέση και άνοδος

Πρώτη θέση και άνοδος

Καλημέρες απανταχού κουβανέζοι..

Ήταν τέτοια η χαρά για το διπλό της Μπασακσεχίρ την Παρασκευή το βράδυ, που γιορτάστηκε δεόντως με αρκετά ποτά και καλή παρέα στη πρώτη, μετά κορωνοϊού, νυχτερινή έξοδο μου. Και αν κρίνω από τα πολλά μηνύματα, που έλαβα από  φίλους, αρκετοί από εσάς πληρωθήκατε και τη πρόταση της στήλης, αλλά κυρίως και ζωντανά, με την ανατροπή που έφτασε να εννιαπλασιάζει .

Με τρόμαξε στο πρώτο ημίχρονο η Μπασάκ, αφού παρουσιάστηκε εντελώς ασύνδετη , δίνοντας ένα ανόητο πέναλτι και τη ευκαιρία στους γηπεδούχους να προηγηθούν και να ελπίζουν. Στο  δεύτερο όμως ήταν η γνωστή Μπασάκ και γύρισε υπέρ της το ματς.

Η χθεσινή μέρα με βρήκε με ελαφρύ hangover, αραχτό σε μια από τις πανέμορφες παραλίες της Καβάλας, απολαμβάνοντας οικογενειακώς το ρεπό… Σήμερα η στήλη επιστρέφει δυναμικά με προτάσεις σε αποδόσεις – φωτιά.

Αρχή με Νότια Κορέα

Ξεκινώ χρονικά νωρίς το μεσημέρι με τη Κ1 της Νότιας Κορέας και το ματς που διεξάγεται στη Τζέονμπουκ. Εκεί οι περσινοί πρωταθλητές φιλοξενούν την ομάδα της Γκουανγκτζού. Η ομάδα της Χιουντάι δεν θέλγει  με το ποδόσφαιρο που παράγει, αλλά παραμένει, στις επτά πρώτες αγωνιστικές ,πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα. Πλέον, και μετά τη χθεσινή νίκη της Ουλσάν, βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω και καλείται σήμερα να επιστρέψει άμεσα στη κορυφή. Η ομάδα του Ζόζε Μοράις μη έχοντας ακόμα δεχθεί γκολ φέτος στην έδρα της, αντιμετωπίζει μια Γκουανγκτζού, που σταθεροποιήθηκε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα με δέκα βαθμούς.

Αναμένω μια επαγγελματική νίκη των πρωταθλητών, οι οποίοι σταθερά από την αρχή της σεζόν παίζουν μια ταχύτητα πιο κάτω από πέρσι, κερδίζοντας οριακά τις περισσότερες των περιπτώσεων και με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Παρόλα αυτά οι νίκες έρχονται, με άλλη μία ακόμα, να είναι πιθανή και σήμερα. Η εμβόλιμη αγωνιστική που προηγήθηκε και η δύσκολη, όπως εξελίχθηκε, νίκη της στη Ποχάνγκ, σίγουρα θα επιβάρυνε τους παίκτες της. Εξίσου δύσκολα πιστεύω, ότι και οι φιλοξενούμενοι θα μπορέσουν να σκοράρουν απέναντι στην άμυνα των πρωταθλητών , οπότε η νίκη με συνδυασμό λίγων τερμάτων θα μπει στο παιχνίδι μου.

Και ξανά… Κορέα

Και από την Κ1 και την νοτιοανατολική πλευρά της Κορέας θα περάσουμε στη νοτιοδυτική της πλευρά και στη Κ2. Στην 9η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Τσανγκγουόν, η Γκιεονγκνάμ υποδέχεται την ομάδα της Μπούτσεον. Εκ διαμέτρου αντίθετη η πορεία των δύο αντιπάλων, με τους γηπεδούχους, να αρχίζουν σιγά σιγά να δικαιολογούν το φαβοριτισμό τους για την άνοδο στη Κ1. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι δείχνουν σημάδια χαλαρότητας μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα των πρώτων αγωνιστικών. Οι δύο αντίπαλοι σκοράρουν τακτικά και με συνέπεια, όπως και τακτικά δέχονται τέρματα, με την άμυνα, ιδίως στους γηπεδούχους, να αποτελεί και το πιο αδύναμο τους σημείο.

Σε αυτή τη μάχη λοιπόν θεωρώ, ότι οι γηπεδούχοι θα έχουν το πρώτο λόγο για τη νίκη, η οποία προσφέρεται μάλιστα και σε εξαιρετικές αποδόσεις άνω του διπλασιασμού. Λίγο όμως τα λάθη της άμυνας, λίγο το γεγονός , ότι η Μπούτσεον,  μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγωνιστικών, θα θέλει να αντιδράσει, έτσι ώστε να διατηρήσει την επαφή της με τη κορυφή, με σπρώχνουν προς τη διπλή ευκαιρία των γηπεδούχων, συνδυάζοντας την μάλιστα με γκολ εκατέρωθεν, αφού πιστεύω, ότι  τουλάχιστον από ένα γκολάκι θα βρουν και οι δύο ομάδες.

Ο ορισμός της αυτοκαταστροφικής ομάδας

Προτελευταία αγωνιστική στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας και η μάχη για τη δεύτερη θέση της απευθείας ανόδου αλλά και της τρίτης, που θα οδηγήσει σε αγώνες μπαράζ, ψάχνουν τους κατόχους τους. Φέτος όλη η χρονιά φανέρωσε, ότι το επίπεδο των ομάδων έχει πέσει αισθητά, δεν είναι τυχαίο μάλιστα ,ότι κυριολεκτικά από το πουθενά η Αρμίνια του Μπίλεφελντ είναι αυτή, που εξασφάλισε τη πρωτιά και την απευθείας άνοδο της στα σαλόνια της Μπουντεσλίγκα, αφήνοντας πίσω της παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις, να σφάζονται για τα εναπομείναντα εισιτήρια. Στουτγκάρδη, Αμβούργο και Χάιντενχαϊμ έχουν στη διάθεσή τους άλλα 180 λεπτά, για να εξασφαλίσουν τις δύο προνομιούχες θέσεις. Η Στουτγάρδη με 55 βαθμούς φιλοξενείται στη Νυρεμβέργη, αλλά αναμφισβήτητα το ματς της σημερινής αγωνιστικής διεξάγεται στη μικρή πόλη του Χάιντενχαϊμ, όπου η τοπική ομάδα κοντράρεται με το Αμβούργο.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη τέταρτη θέση με 52 βαθμούς, δύο λιγότερους από τη σημερινή αντίπαλο τους. Καταλαβαίνει κανείς αμέσως, ότι το ματς σήμερα είναι ένας τελικός και ότι το αποτέλεσμα του θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη κατηγορία, που θα εμφανιστούν οι δύο ομάδες την επόμενη σεζόν.

Η ομάδα της Χάιντενχαϊμ διαθέτει ένα πολύ καλά δουλεμένο σύνολο, προσηλωμένο κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα, που μπορεί, να μην διαθέτει μεγάλη ατομική ποιότητα, όμως συνολικά είναι αξιόμαχο και δίκαια παλεύει για την άνοδο του.

Το Αμβούργο από την άλλη φέτος είναι ο ορισμός της αυτοκαταστροφικής ομάδας. Εμφανίζει σταθερά τις ίδιες αδυναμίες σε κάθε ματς. Ή θα είναι φλύαρη και θα σπαταλά ένα σκασμό ευκαιρίες, μη μπορώντας να σκοράρει, ή θα είναι χωρίς δημιουργικές ιδέες στο παιχνίδι της. Αποτέλεσμα είναι, να έχει δώσει βαθμό ή βαθμούς σε πολλά της ματς, μη μπορώντας να έχει ήδη ξεμπερδέψει με την υπόθεση άνοδο.

Το ματς σήμερα είναι τελικός και για τους δύο, οπότε με τόσα πολλά να κρίνονται δεν περιμένω και πολλά ρίσκα από τους δύο μονομάχους. Σίγουρα ποιοτικά το Αμβούργο υπερέχει αλλά με τον αέρα των δύο βαθμών δεν πιστεύω ,ότι θα πάρει άμεσα το ρίσκο, να επιτεθεί αλόγιστα. Οι γηπεδούχοι επίσης με όπλο την άμυνα τους θα προσεγγίσουν προσεκτικά το παιχνίδι και όσο περνά η ώρα θα ανεβάζουν στροφές. Έχει λογική η ισοπαλία στο ημίχρονο, με τις ομάδες να λύνουν οριστικά τις διαφορές τους στο δεύτερο. Εκεί δίνω μεγαλύτερες πιθανότητες στους φιλοξενούμενους να βρουν χώρους και να πετύχουν ένα γκολ ,που θα τους δώσει και τη νίκη. Εάν θέλει άνοδο η Χάιντενχαϊμ, θα πρέπει να επιτεθεί και η ποιοτική επιθετική γραμμή του Αμβούργου μπορεί να κάνει τη ζημιά στη κόντρα.Εξ αρχής μπόλικο Χ έβλεπα σε αυτό το ματς, αλλά θα το καλύψω με διπλές ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα.

Μονό

12:00 Τζέονμπουκ Μότορς – Γκουανγκτζού: 1 & under 3,5 (2.10)

Μονό

12:00 Γκιεονγκνάμ – Μπούτσεον: 1Χ & G/G (2.40)

Μονό

16:30 Χάιντενχαϊμ- Αμβούργο: 1Χ ημ. / 2Χ τελ. (2.45)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις