Αξίζει το ρίσκο η επανέναρξη της Γ’ Εθνικής;

Αξίζει το ρίσκο η επανέναρξη της Γ' Εθνικής;

Σε τροχιά επανέναρξης είναι η Γ’ Εθνική. Η τέταρτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πολύ κοντά στο να ξεκινήσει ξανά. Το ερώτημα όμως που δημιουργείται είναι εάν οι ομάδες μπορούν να επανέλθουν.

Η πρόταση της ΕΠΟ

Η πρόταση της ΕΠΟ είναι να διεξαχθεί ένας γύρος. Δηλαδή δώδεκα αγωνιστικές, μία ανά Κυριακή. Ο χρόνος που δίνεται στις ομάδες για να προετοιμαστούν είναι μόλις τέσσερις εβδομάδες. Οι ποδοσφαιριστές της Γ’ Εθνικής βρίσκονται σε αγωνιστική απραξία εδώ και τέσσερις μήνες και θα πρέπει μέσα σε λίγες εβδομάδες να επανέλθουν πλήρως, ώστε να παίξουν συνεχόμενα ένα μεγάλο σερί αγώνων.

Ακόμη, υπάρχουν κάποια υγειονομικά μέτρα που θα πρέπει να τηρηθούν. Οι ομάδες θα πρέπει να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ Covid. Όσον αφορά τα τεστ δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση για το που θα γίνονται και ποιος θα τα πληρώνει.

Υποχρεώσεις διοργανώτριας αρχής

Η διοργανώτρια αρχή υποχρεούται να εγγυηθεί πως θα στηρίξει τις ομάδες, εφόσον αποφάσισε να τις ξαναρίξει στο παιχνίδι. Σίγουρα θα πρέπει να καλύψει ένα μέρος του κόστους για τα απαραίτητα τεστ αλλά και για την πληρωμή της διαιτησίας. Επιπλέον, θα πρέπει να αναλάβει και ένα μέρος από τα έξοδα πιθανών τραυματισμών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι παίκτες σε αυτό το επίπεδο είναι άνθρωποι που εργάζονται και σε περίπτωση που τραυματιστούν υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν σε οικονομικό αδιέξοδο.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, όσες ομάδες δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα δεν θα έχουν κάποια κύρωση.

Οι υποχρεώσεις των ομάδων

Οι ομάδες θα αναλάβουν την ευθύνη της σωστής προετοιμασίας των παικτών, όσο είναι αυτό εφικτό. Διότι, όταν οι παίκτες μεγαλύτερων κατηγοριών χρειάζονται πολύ περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες για να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα, ας φανταστούμε πόσο θέλουν οι ερασιτέχνες. Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΟ οι παίκτες της Γ’ Εθνικής θα πρέπει μέσα σε ένα πολύ μικρό διάστημα να προετοιμαστούν για δώδεκα συνεχόμενους αγώνες. Τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας με προπόνηση και δουλειά παράλληλα για τους περισσότερους παίκτες. Χωρίς τα προνόμια των επαγγελματιών για αποκατάσταση, ούτε γυμναστές και φυσιοθεραπευτές πάνω από το κεφάλι τους.

Το μεγάλο ερώτημα

Αξίζει λοιπόν το ρίσκο; Σίγουρα η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα ενεργοποιήσει ξανά πολλούς αθλητές. Πιθανότατα η μη έναρξη του πρωταθλήματος να στοιχίσει σε αυτούς τους αθλητές και την επόμενη σεζόν. Όμως, εφόσον οι συνθήκες δεν επιτρέπουν μία σωστή προετοιμασία, μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούμε;

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις