Η Λεωφόρος των στεναγμών και το… στημένο Χαβάη 5-0

Η Λεωφόρος των στεναγμών και το... στημένο Χαβάη 5-0

Καλή ήταν η χθεσινή ημέρα, με θετικό απολογισμό στα προγνωστικά. Πλήρωσαν 2.00 οι τελικές στο Λιντς – Βίλα (μονάχα επτά), 3,37 η Γουέστ Μπρομ με την Μπράιτον των δύο χαμένων πέναλτι και του αδιανόητου VAR που ακύρωσε γκολ της (σ.σ. είπαμε, θέλει και κwλο το κουμάρι…), 2.88 ο Ζίφκοβιτς στην Τρίπολη και 2.25 ο Σάντσο στην Ντόρτμουντ.

Δεν σκόραρε ο Λαζάνια, αλλά να’ ναι καλά η Βερόνα, εμείς η Ιντερ ήδη ετοιμάζουμε τη φιέστα του τίτλου.

Στα χαμένα και το combo της Κόλτσεστερ. Αντίθετα, η Γκλάντμπαχ στο 2.15 κασαρίστηκε με το που προηγήθηκε με δεύτερο νωρίς νωρίς, όπως και η δυάδα του 1Χ της Μπρομ με το γκολ της Τούλα που δεν μπήκε ποτέ (πρακτικά, γύρισε πίσω η μίζα συν κάτι ψιλά).

https://twitter.com/nbozionelosgr/status/1365782133873197065

Σουτ παιδιά μου, σουτ

Η Ουντινέζε έχει, ούτε λίγο ούτε πολύ, πέντε χρόνια και δέκα επίσημα (0-4-6) να νικήσει τη Φιορεντίνα, μεγάλη παράδοση για τα data τους. Πάντως για σήμερα άκρη δεν έβγαλα, για σημείο, παρά μόνο κάτι ειδικό: τελικές, σουτ στην εστία δηλαδή, καθώς οι μέσοι όροι τους είναι πέριξ του 9 ανά αγώνα. 4,43 κάνουν και 4,39 επιτρέπουν οι «φριουλάνι», 4,48 και 4,83 αντίστοιχα οι «βιόλα».

Πιθανώς να ξεπεράσουν το line των 9,5 κι ας λείπουν οι Περέιρα και Μποναβερτούρα, εκατέρωθεν αλλά γυρίζουν αντίστοιχα Ντεουλοφέου και Ριμπερί. Με ρίσκο, αλλά αξία βρήκα.

Αφρικανέ, ένα να κάνουμε κονέ

Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει, φυσικά και την Αφρική, τα αθλητικά της φυσικά δεν θα μπορούσαν να είναι εξαίρεση. Εξ ου και το ματς της Γουιντάντ με τους Κάιζερ Τσιφς για το CAF Champions League διεξάγεται εκτός Καζαμπλάνκα: ορίστηκε ως έδρα το εθνικό στάδιο της Μπουρκίνα Φάσο, στην πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου. Οι Νοτιοαφρικανοί, σε καρέ ματς στα προκριματικά αλλά και στην πρεμιέρα με τη Χορόγια (0-0) δεν έχουν δεχθεί γκολ ακόμη, οι Μαροκινοί του Φαουζί Μπεναζτί προβάλλουν ως φαβορί στο σημερινό.

Η Λεωφόρος των στεναγμών και το... στημένο Χαβάη 5-0

Είναι, όντως; Μπήκαν με νίκη στη Λουάντα, 1-0 τους Αγκολέζους της Πέτρο ντε Λουάντα, μαζί με τα εγχώρια μετρούν έξι σερί νίκες ενώ δεν έχουν φέρει ισοπαλία σε επίσημο, στα τελευταία 15 (με 11-4-0). Οι, δε, Νοτιοαφρικανοί έχουν να κάνουν νίκη από τις 19/1, έκτοτε 0-3-2 στο πρωτάθλημα και αποκλεισμός στο Κύπελλο από άσημη ομάδα. εμφανώς ντεφορμέ. Combάκι διπλασιασμού στα προγνωστικά, διπλής ευκαιρίας και να μη σκοράρουν αμφότερες. 

Αήττητο 364 ημερών, αλλά…

Η Σλοβάτσκο βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, μετά τη νίκη στην Πρίμπραμ έριξε 3άρα στη Γιάμπλονετς, τρίτη σερί νίκη και αήττητο δέκα αγώνων (8-2-0) για την ομάδα του Μάρτιν Σβέντικ. Και υποδέχεται την ξεμυαλισμένη, μετά τη νίκη-πρόκριση στο Λέστερ σε έναν ανείπωτο θρίαμβο την Πέμπτη, Σλάβια Πράγας. Ναι μεν αήττητη στα τελευταία 13 επίσημα αλλά με τρεις ισοπαλίες στο τελευταίο καρέ (η μία με τη Λέστερ, στο πρώτο) και αήττητη στη Fortuna Liga… ένα χρόνο παρά μία μέρα: την πρώτη ημέρα του Μάρτη είχε ηττηθεί (α, ωραία, καλό αυτό) 2-0 στη Σλοβάτσκο, έκτοτε 24-8-0!

Σύμφωνοι, κάποια στιγμή θα χάσει, ίσως το timing της γηπεδούχο βοηθά. Στο 3.40 να σκοράρουν και οι δύο και να μη νικήσει η Σλάβια, στο 3άρι η ίδια διπλή ευκαιρία με τουλάχιστον δύο γκολ στο ματς, σενάρια που αγόρασα. Στο 1-1 το κόβω, έχουν άλλωστε να φέρουν ισοπαλία εκεί από το 2007 (έκτοτε: 5-0-6).

Ας της δώσει κάνα πέναλτι

Ο Ολιβιέ Ζιρού θύμισε… Ρονάλντο στο Γιουβέντους – Ρεάλ 0-3, διαμόρφωσε το 1-0 επί της ανεξήγητα αμυντικογενούς Ατλέτικο στο Βουκουρέστι και η Τσέλσι κέρδισε, όχι πάνω από τη μισή πρόκριση, αλλά περαιτέρω σε αυτοπεποίθηση, ούσα αήττητη επί ημερών Τόμας Τούχελ (και συνολικά 7-2-0 στα επίσημα). Επιμένει ο Γερμανός στο 3-4-2-1 με Μάουντ, Βέρνερ πίσω από τον Γάλλο ψαλιδάκια.

Η Λεωφόρος των στεναγμών και το... στημένο Χαβάη 5-0

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε αγγαρεία στο «Ολντ Τράφορντ» την Πέμπτη, 0-0 με τη Σοσιεδάδ, πέρασε χάρη στο 4-0 του ουδέτερου Τορίνο, χτύπησε και είναι αμφίβολος ο Τζέιμς, πάλι έξω ΜακΤόμινι, Καβάνι, Πογκμπά. Είναι μια ομάδα που σκοράρει εύκολα (είχε να βάλει 53 σε 25 ματς από το 2012-13) ενώ παραμένει αήττητη στα τελευταία 19 εκτός (με 13-6-0), ήτοι από τις 19/1/2020 και το Λίβερπουλ. Ας της δώσει ο Στιούαρτ Ατγουελ κάνα πέναλτι, 13 έχει κερδίσει φέτος! Εμμένω πως, ειδικά το εκτός έδρας σερί της, αποτελεί προϊόν τεράστιας ρέντας

Η Τσέλσι, στα μεταξύ τους, νίκησε μόνο σε ένα από τα τελευταία οκτώ, τον Ιούλιο στον ημιτελικό Κυπέλλου όμως: κομβικό. Στο Λονδίνο, κι επιμέρους στο πρωτάθλημα, βγήκαν μόνο δύο διπλά τα τελευταία 19 χρόνια (10-6-2). Για να ανεβάσω την τιμή του άσου, πρόσθεσα δύο γκολ στο ματς (κάτι σε 2-0 μου κάνει).

Προγνωστικά; Ο,τι πουν τα παιδιά

Sixpointer στον γαλλικό Νότο με μόλις έναν βαθμό να χωρίζει Νιμ και Ναντ, η ανάλυση του «Cascadeur» Γιάννη Σημαιοφορίδη με βρήκε 100% σύμφωνο: πιο σφιγμένη αμυντικά η Νιμ, κομβική η επάνοδος του ηγέτη Φερχά, αήττητη σε δύο ματς με τον Αντουάν Κομπουαρέ η Ναντ αλλά ήταν από κεκτημένη ταχύτητα. Ακατανόητα τόσο ψηλά ο άσος, ειδικά όταν η ομάδα από τη Νάντη έχει νικήσει εκεί μόλις δύο φορές τα τελευταία 40 χρόνια (στο 3-4-2 η φτωχή τους παράδοση σε αυτό το διάστημα). Ασος, αλλά με κάλυψη: μονό αποδεκτό σε draw no bet και σε δυάδα ως διπλή ευκαιρία.

Η Λεωφόρος των στεναγμών και το... στημένο Χαβάη 5-0

Με ποιον; Μια τρέλα αλλά το ‘γραψε και ο Funbetάκιας και με έψησε: Μάιντζ – Αουγκσμπουργκ. Ούτε φυλακισμένος δε το βλέπεις, αλλά ποια είναι χειρότερη; Η Αουγκσμπουργκ, ναι. Ωστόσο η Μάιντζ είναι ομάδα-ταμπούρι, στο Μένχενγκλαντμπαχ βρήκε χώρους, σκόραρε (δις) και νίκησε. Σήμερα, γιουρούσια και όποιον πάρει ο Χάρος. Συν ότι η ομάδα του Χάικο Χέρλικ μετρά τρεις σερί ήττες εκτός μεν αλλά από Βέρντερ (2-0 με πρώτο γκολ στο 87’), Ντόρτμουντ (όπου προηγήθηκε) και Λειψία, νωρίτερα και πόντους τσίμπαγε και νίκες έκανε. Διπλή ευκαιρία, ματς που εκτιμώ για ισοπαλία κατά 65-70%. Ζαριά είναι.

Είχε στήσει μέχρι και το Hawaii 5-0

Κεσκέσε Τσέλσι – Γιουνάιτεντ, ποιο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και δεν υπάρχει κανένα Μαρσέιγ – Λιόν. Η ματσάρα της ημέρας λαμβάνει χώρα στην Τραπεζούντα ανάμεσα στην Τράμπζονσπόρ και τη Φενέρμπαχτσε, με τρομερό μίσος ανάμεσα στους οπαδούς τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά το στημένο πρωτάθλημα του 2011, που πήρε η Φενέρ στην ισοβαθμία αλλά αποδείχθηκε ότι είχε στήσει μέχρι και το Hawaii 5-0. Ως και πυροβολισμοί είχαν πέσει πριν μερικά χρόνια, δείτε το στόρι.

https://twitter.com/nbozionelosgr/status/1365940385684590594

Στα του σήμερα, οι «μπορντομαβιλέρ» μετρούν επτά σερί νίκες μετά το 1-0 με την Μπασάκσεχιρ, πρώην του κόουτς Αμπντουλάχ Αβτσί που κλείνει λογαριασμούς: νίκησε και την Μπεσίκτας, επίσης πρώην ομάδα του και σήμερα αντιμετωπίζει τη Φενέρ του Ερόλ Μπουλούτ, άλλοτε βοηθού του στην Μπασάκ (2014-17). Στο 9-1-0 το αήττητο σερί τους, καλύτερο εδώ και 26 χρόνια και θετικότατο ότι ξεπέρασαν την περιπέτεια με τον κορωνοϊό και ανέκαμψαν ο κίπερ Τσακίρ, ο στόπερ Χοσεϊνί κι ο μέσος Μπέικερ ενώ αποθεραπεύτηκαν ο μπακ Ασάν, ο μέσος Παρμάκ και ο Ενγουακέμε, που παίζει εξτρέμ, με τον Μπακασέτα στο κέντρο.

Η Λεωφόρος των στεναγμών και το... στημένο Χαβάη 5-0

Η Φενέρ ηττήθηκε 1-0 υποδεχόμενη την Γκιέζτεπε, τρίτη σερί εντός έδρας και ο Μπουλούτ είναι πλέον υπ’ ατμόν, πρακτικά παίζει το κεφάλι του, ωστόσο με 9-2-1 η ομάδα του είναι μακράν η καλύτερη εκτός έδρας στην κατηγορία

Συν ότι έχει 13/13 νίκες στα παιχνίδια που άνοιξε το σκορ, ως έπραξε στα τελευταία 6/9 στην Τραπεζούντα. Ας μη γίνουν 14 η funbetικη σκέψη του ματς σε προγνωστικά τραβηγμένα μεν, αλλά…

Επίφοβο στο δίφραγκο

Η Κάντιθ έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι, που έγραφε 1-1, στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπάρτσα (1-1), απρόσμενο αποτέλεσμα και ένεση ηθικού αλλά δεν αρκεί. Υποδέχεται μια Μπέτις που διεκδικεί με αξιώσεις ευρωπαϊκό εισιτήριο, το έδειξε κα στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» απέναντι στη Χετάφε (1-0), σκόραρε με πέναλτι του Μπόρχα Ιγκλέσιας στο 84’, είχε χάσει νωρίτερα πέναλτι ο Σέρχιο Κανάλες. Μετρά 5-2-1 μέσα στο 2021 η ομάδα του Μανουέλ Πελεγρίνι αλλά δεν έχει σήμερα τον χαφ Καρβάλιο, τον ηγέτη Φεκίρ και τον φορ Μπόρχα Ιγκλέσιας.

Επίφοβο το διπλό στο δίφραγκο, επιλογή στα προγνωστικά να ρεφάρει ο Κανάλες την αστοχία του…

20 χρόνια χωρίς διπλό στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ, έχοντας 3 βαθμούς λιγότερους και διεκδικεί πλέον θέση στην τετράδα, που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν και υπάρχουν ακόμα 12 παιχνίδια και πολλά ντέρμπι…

Οι δύο ομάδες έρχονται από γκέλες, από Παναιτωλικό και Αστέρα αντίστοιχα, είναι ασταθείς, άκρη δεν βγαίνει. Σημαντικό ότι ο ΠΑΟ στη Λεωφόρο έκανε 4-2-0 και στο ΟΑΚΑ 2-1-2, η ΑΕΚ έχει μαζέψει τους 25/44 βαθμούς της εκτός ΟΑΚΑ, στα τελευταία εννέα εκτός έχασε μόνο από τον Ολυμπιακό (και στα τελευταία 16 έχει μόνο μια ισοπαλία, στην Τούμπα).

Η Λεωφόρος των στεναγμών και το... στημένο Χαβάη 5-0

Το αθηναϊκό ντέρμπι επιστρέφει στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο του 2017. Στα της παράδοσης, καμία ομάδα δε νίκησε δις την άλλη στην ίδια σεζόν από το 2013 (2-1 ο ΠΑΟ στον πρώτο γύρο), το δε περσινό 1-3 στο ΟΑΚΑ ήταν το πρώτο διπλό για την «Ενωση» μετά από 17 παιχνίδια. Ωστόσο στη Λεωφόρο έχει να νικήσει, κι όμως, από τον Μάιο του 2001, τότε 1-0 με γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη σε παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά ματς.

Αγωνιστικά, ο Σένκεφελντ δεν ανάρρωσε εγκαίρως, με Βέλεθ, Πούγγουρα στην άμυνα ο Μπόλονι, με Ενγκαμποτό, Ιωαννίδη, Καμπετσή μπροστά. Χωρίς Ολιβέιρα, με τον Σάκχοφ στον πάγκο και με τους Λάτσι και Σβάρνα στα στόπερ η ΑΕΚ, με κορυφή τον Ανσαριφάρντ.

Ελέω απουσιών, λόγω της κακής αμυντικής τους λειτουργίας στα τελευταία, σε άδειο γήπεδο κλπ. το αμφίτερμα δείχνει… ορισμός για το σημερινό, δεν τσίμπησα πάντως (κι ας διπλασιάζει). Δεν βλέπω άσο, για να ανέβει η διπλή ευκαιρία της «Ενωσης» πήρα το σενάριο του να προηγηθεί combaρισμένο και, από παίκτες, γκολ του Ιρανού που έχει τον τρόπο να σκοράρει ακόμη και με… μισή φάση.

Σκέψεις που δεν έγιναν πονταρίσματα

  • Ελαφρώς φαβορί η Λέστερ, με τούτο δεδομένο θα ήθελα την Αρσεναλ πιο πάνω από το 2.85 για να γίνει κουβέντα: στο 3.20, ας πούμε, για να παιζόταν σε draw no bet. Και Χ2 με over 1,5 (στο 2.05) παίζεται, το άφησα πάντως.
  • Αστειότητα το 1.60 όπου έπεσε το διπλό της Λιόν στη Μασσαλία. ΟΚ, η Μαρσέιγ είναι εξίσου αστεία φέτος αλλά δεν είναι Ντιζόν ή Λοριάν. Είπαμε… Combo με αμφίτερμα και over 2,5 θα έριχνα, αλλά όχι στο 2.05.
  • Μπερδεμένο το Βιγιαρεάλ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Πιθανώς να ξεπεράσουν τα 24,5 φάουλ (στο 1.95), σκεφτόμουν το over 50,5% κατοχής μπάλας για τη λεβαντίνικη ομάδα (στο 1.87), αλλά δεν μου βγαίνει.
  • Δεν έχει εντός έδρας νίκη φέτος, και σε δέκα σερί ματς μαζί με τα περσινά, η Λαμία, πλην όμως αυτόν τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν τον κοντράρεις εύκολα, ασχέτως αν αμυντικά είναι αφερέγγυος. Ιντριγκάρει το 2.80, αλλά…

Τα λέμε κι από

ΥΓ1. Ο «μεταβατικός» Φεβρουάριος ολοκληρώνεται σήμερα, άμεσα αλλαγές, επαγγελματικά, και αναφορικά με τούτη τη στήλη (που «μετακομίζει» σε άλλο μετερίζι, αλλά -κλασικά- μέρος της θα το βρίσκετε και εδώ, αναδημοσιευμένο και με σχετικό link παραπομπής), και κάτι «ερτζιανό» (για στοίχημα προγνωστικά). Ναι, σε εισαγωγικά. Αλλά ήρθε ο καιρός να γυρίσω «σπίτι»… Stay tuned.

ΥΓ2. Εκτάκτως δεν θα έχουμε εκπομπή τούτη τη Δευτέρα στο Instagram, πιλοτικά βγήκαν οι άλλες δύο, θα καθιερωθεί όμως…

Σουτ
16:00
Ουντινέζε – Φιορεντίνα
Over 9,5 τελικές
2.50
Μονό
16:00
Νιμ – Ναντ
1 dnb
2.20
Δυάδα απόδοσης 2.88
16:00
Νιμ – Ναντ
1.62
16:30
Μάιντζ – Αουγκσμπουργκ
Χ2
1.78
Combo ρίσκου
17:00
Σλοβάτσκο – Σλάβια Πράγας
1Χ & over 1,5
3.00
Σκόρερ
17:15
Κάντιθ – Μπέτις
Γκολ Κανάλες
2.45
Combo
18:00
Γουιντάντ Καζαμπλάνκα – Κάιζερ Τσιφς
1Χ & no goal
2.08
Fun bet
18:00
Τράμπζονσπορ – Φενέρμπαχτσε
1ο γκολ Φενέρ & 1Χ τελ.
5.50
Combo
18:30
Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1 & over 1,5
2.90
Combo
19:30
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
1ο γκολ ΑΕΚ & Χ2 τελ.
2.27
Σκόρερ
19:30
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
Γκολ Ανσαριφάρντ
3.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις