Οver 3 και… φύγαμε!

Οver 3 και… φύγαμε!

H χθεσινή στήλη πέρα από το στοίχημα, «ταλαιπωρήθηκε» από τις εξελίξεις για το επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σήμερα, «ανοίγουμε» τα… φτερά μας σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς η είδηση της εβδομάδας ήταν η αποκάλυψη του Guardian για χιλιάδες νεκρούς εργαζόμενους μετανάστες στο Κατάρ στα κατασκευαστικά έργα για το Μουντιάλ του 2022.

Η είδηση σταδιακά παίρνει ολοένα και περισσότερο χώρο στα media, παρότι τα περισσότερα αποφεύγουν τεχνηέντως να πάρουν θέση. Από το 2012 και την ανάθεσης της διοργάνωσης στην αραβική χώρα, περισσότεροι από 6.500 εργαζόμενοι μετανάστες έχασαν την ζωή τους, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται οι τα θύματα από αφρικανικές χώρες σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.

Η Διεθνής Αμνησία πολλάκις έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και οι αριθμοί… τρομάζουν, αλλά η σιγή των υπευθύνων είναι ακόμα πιο εκκωφαντική. «Δεν είναι το καθήκον μου αυτό ως αρχιτέκτονας. Δεν έχω τη δύναμη να κάνω οτιδήποτε. Η κυβέρνηση πρέπει να επιληφθεί του ζητήματος, αν βέβαια υπάρχει πρόβλημα» δήλωσε η Ζάζα Χαντίντ, που είναι υπεύθυνη του σχεδιασμού στο φαντασμαγορικό Αl-Wakrah stadium.

Η κυβέρνηση του Κατάρ ρίχνει βέβαια τους τόνους (και τους αριθμούς των θυμάτων), ενώ η ΦΙΦΑ σφυρίζει αδιάφορα όπως συνηθίζει. Με αυτά και με αυτά, ετοιμαζόμαστε για ένα… χειμερινό Μουντιάλ αφού τα πετροδόλαρα μπορούν πλέον να «μετακινούν» τον χρόνο και η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία να το αποδέχεται με ευχαρίστηση. Όπως ανέφερε και γνωστός Ολλανδός αρθρογράφος, «όλοι τους έχουν βούτυρο στο κεφάλι τους», όπερ άπαντες έχουν μερίδιο ευθύνης.

Στοίχημα με Κάτω Χώρες

Το σημερινό πρόγραμμα δεν με ενθουσιάζει. Στην Eredivisie, η Ουτρέχτη έχει τον πρώτο λόγο επί της Έμεν αλλά περιμένω και τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν, το Χεράκλες-Τβέντε είναι γειτονικό ντέρμπι, ενώ δεν πλησιάζω το Φιτέσε – Φένλο, καθώς οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν ξανά την Τρίτη για το κύπελλο.

Στα… υπόγεια είναι η θέα και έτσι ποντάρω στο φεστιβάλ τερμάτων της αναμέτρησης Ντόρντρεχ τ- Χέλμοντ. Το early goal πληρώνει 1.85, αλλά στην τελική ευθεία προέκρινα το over 3. Οι φιλοξενούμενοι αρέσκονται στα υψηλά σκορ, οι γηπεδούχοι αγωνίζονται χωρίς άγχος και έτσι περιμένω… μια από τα ίδια, σε «διαβασμένη» πάντως τιμή.

Θα παίξω με την τύχη και τα νεύρα, επιστρέφοντας στο… δύστροπο Βέλγιο. Επιλέγω και πάλι το over 3 στο γειτονικό ντέρμπι της Κορτράικ με την Ζούλτε Βάρεγκεμ. Οι φιλοξενούμενοι μετρούν 7/8 over και G/G, η Κορτράικ μετρά τρία over στα τέσσερα τελευταία και έτσι περιμένω το σκορ να… ξεφεύγει.

  • Αναρτήσεις αλλά, πλέον, και pre game picks, και live στοίχημα, και στο Twitter μας! 
Μονό
17:30
Ντόρντρεχτ – Χέλμοντ
Over 3 ΑΗ
1.75
Μονό
21:45
Κορτράικ – Ζ. Βάρεγκεμ
Over 3 ΑΗ
2.10
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις