Από πότε είχε ο Ολυμπιακός να προκριθεί… με ήττα;

Από πότε είχε ο Ολυμπιακός να προκριθεί... με ήττα;

Ο Ολυμπιακός έστω και σε μια από τις τελευταίες του στιγμές, κατάφερε να ”κλέψει” μία ακόμα ιστορική πρόκριση μέσα στο στο ”Phillips Stadion” κόντρα στην Αϊντχόφεν, κι ασχέτως του εις βάρος του 2-1, το γκολ του Χασάν γλύκανε την ήττα. Οι ερυθρόλευκοι λυτρώθηκαν στο 88′ με την προβολή του Αιγύπτιου φορ να τους στέλνει στην κλήρωση της φάσης των “16” στο εξαιρετικά απρόβλεπτο φετινό Europa League.

Το 2-1 σε συνδυασμό με το 4-2 του πρώτου ματς δίνει συνέχεια στο όνειρο αλλά για να το πούμε ρεαλιστικά, στον μεγάλο στόχο της ομάδας του Μαρτίνς για μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση στην Ευρώπη.

Για να βάλουμε και λίγη ιστορία στο όλο θέμα, ο Ολυμπιακός για να ηττηθεί αλλά με τον πιο….γλυκό τρόπο σε ευρωπαϊκό περίμενε 39 ολόκληρα χρόνια συμπεριλαμβανόμενης τόσο της διοργάνωσης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών όσο και του Κυπέλλου Εκθέσεων μετέπειτα Κυπέλλου UEFA.

Ήταν στις 28 Σεπτεμβρίου του 1982, όταν οι ερυθρόλευκοι αναμετρήθηκαν με την σουηδική Έστερ για το θεσμό του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών (προάγγελος του Champions League) απέκλεισαν… ηττημένοι την σουηδική ομάδα. Ο Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα είχε επικρατήσει με το καθαρό 2-0, αλλά στον επαναληπτικό δεν σκόραρε ενώ δέχτηκε γκολ. Ευτυχώς για εκείνον μόνο ένα και το τελικό 1-0 δεν υπερκέρασε το δικό του 2-0 δίνοντας την σωτήρια πρόκριση για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοιε:

Ολυμπιακός – Εστερ 2-0 (15/09/1982)

Εστερ – Ολυμπιακός 1-0 (28/09/1982)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις