Την πρόκριση και τα μάτια Σα(ς)

Την πρόκριση και τα μάτια Σα(ς)

Γεια χαρά. Αδειάζει το φεγγάρι της στήλης εσχάτως. Το στοίχημα για να σκοράρει ο Ολυμπιακός και στα δύο ημίχρονα απέναντι στον Άρη φρέναρε στο πρώτο μέρος, οι βόρειο-κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν με τον «αιώνιο πιστολέρο» από τη βούλα, 1-1 τελικό και φιλάκια. Ας είναι, στο χέρι μας είναι να το γυρίσουμε το μπιφτέκι.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τα καλύτερα προγνωστικά

Την προηγούμενη Πέμπτη λοιπόν, σε ένα παιχνίδι ορισμό του “mosh pit” στο Καραϊσκάκη, οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στον χορό που ξεκίνησε η Αϊντχόφεν και στο τέλος έμειναν όρθιοι. Δεν το περίμενα να παρασυρθεί ο Μαρτίνς σε τέτοια έκταση από τον ολλανδικό αέρα, έλα όμως που έγινε. Σε αυτό βέβαια, να είμαστε και δίκαιοι, συντέλεσε η μη παρουσία του Σεμέδο στα μετόπισθεν, τα «διαόλια» Μάλεν και Ζάχαβι, αλλά και το κλειδί της πρόκρισης του Ολυμπιακού στο σημερινό ματς: ο Ζοσέ Σα, είναι το μεγάλο στοίχημα για το πόσα κιλά πνευμόνια και σκώτια θα φτύσουν οι νταμπλούχοι για να καπαρώσουν μια θέση στις 16 καλύτερες ομάδες του Europa League.

The S-Factor

Ο Πορτογάλος δεν είναι καλά. Κάνει «μπαμ». Στα τελευταία παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Αϊντχόφεν και Άρη, σου δίνει την αίσθηση ότι όποιο σουτ δεν πάει κατευθείαν πάνω του θα «γράψει». Να μην παρεξηγηθώ. Ο «κανονικός» Σα είναι το «Α» σε κάθε Αρχική ερυθρόλευκη 11άδα. Το ντεφορμάρισμα είναι φυσιολογικό και αναπόφευκτο για τον καθένα, το καταλαβαίνω. Έλα όμως που έρχεται στη χειρότερη δυνατή στιγμή και ήδη ξυπνάει μνήμες από «βραδιές Μέγερι» και δεν θέλω να θυμάμαι άλλο. Ο Προφεσόρ που μετά από το παιχνίδι με τον Άρη, φρόντισε να έχει αρκετά τετ-α-τετ με παίκτες, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ψυχολογική ανάταση του πορτιέρο του.

  • Koubanezos.gr και στο Youtube! Ξεκινήσαμε ήδη εκπομπές…

Ο Σμιντ δήλωσε ανοιχτά ότι ποντάρει πολλά στο να σκοράρει το πρώτο γκολ η PSV και να καλύψει το χάντικαπ των δύο τερμάτων. Και για αυτό θα μπει. Το παιχνίδι όμως, όπως και η πρόκριση, εξαρτάται ολοκληρωτικά από τον τρόπο διαχείρισης του Μαρτίνς και από την ψυχολογία του Σα, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο.

Στοίχημα που πρέπει, για την πρόκριση

Σημαντικότατη η επιστροφή του Σεμέδο που είναι ο «Κάστορας στον Πολυδεύκη» του Μπα. Λαλά και Ρέαμπτσουκ στα άκρα της άμυνας, η «Αγία Τριάδα» Εμβιλά – Μπουχαλάκη – Καμαρά δεν σπάει ποτέ, μεσιέ Ελ Αραμπής με το δάχτυλο στη σκανδάλη, Βαλμπουενά στο ένα φτερό και ψάχνουμε τον έτερο. Μπρούμα συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός, μιας και οι πλαγιοκοπήσεις του θα είναι απαραίτητες. Άσε δε που το ρητό «ενός τα σκουπίδια, είναι ο θησαυρός ενός άλλου» μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στον έξτρα τσαμπουκά του Πορτογάλου. Κρατάω μια επιφύλαξη για τη χρησιμοποίηση του Μασούρα, καθώς θα φανεί πιο χρήσιμος στο αμυντικό τρανζίσιον, πράγμα που θα «φορεθεί» πολύ σήμερα. Η PSV θα στερηθεί των υπηρεσιών του τιμωρημένου και πολυτιμότατου χαφ Σανκαρέ. Εδώ είμαστε.

Στο τελευταίο παιχνίδι της στο ολλανδικό πρωτάθλημα απέναντι στη Φίτεσε, ο Σμιντ ξεκίνησε με 5-3-2. Γέλασαν και τα τσιμέντα (και κάπου ανάμεσά τους κι εγώ) και στο ημίχρονο το γύρισε άρον-άρον στο 4-2-2-2 και πήρε το ματς. Ο Ολυμπιακός όμως δεν είναι Φίτεσε.

Οι νταμπλούχοι είναι ικανοί να κρατήσουν το παιχνίδι, άρα και την αφόρητη πίεση των Ολλανδών, μακριά από την τετράδα της άμυνάς τους. Η παρουσία του Σεμέδο αλλά και η απουσία του κομβικού Σανκαρέ, προσφέρει την ηρεμία που χρειάζονται για να κοντρολάρουν καλύτερα τον ρυθμό σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Με αυτή τη λογική αλλά και με βάση τη νοοτροπία των δύο ομάδων που δεν λένε να αφήνουν το πόδι από το γκάζι, ανεξαρτήτου αποτελέσματος στο πρώτο ημίχρονο, το πρώτο μου σημείο είναι να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο 2ο ημίχρονο.

Το αμφίτερμα δε, στο δεύτερο 45λεπτο αξίζει στη λογική ενός fun bet. Θα πήγαινα και στη διπλή ευκαιρία με γκολ του Ολυμπιακού, αλλά το πλεονέκτημα των δύο τερμάτων με φρενάρει. Το στοίχημα εδώ είναι να επιβεβαιώσουν οι ερυθρόλευκοι την αίσθηση της πιο ισορροπημένης ομάδας και να βάλουν πλώρη για τα σπουδαία των «16». Καιρός είναι.

Τα λέμε σύντομα.

  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr
Μονό
22:00
PSV Αϊντχόφεν – Ολυμπιακός
Περισσότερα goal στο 2ο ημίχ.
1.95
Μονό
22:00
PSV Αϊντχόφεν – Ολυμπιακός
Goal/goal στο 2ο ημίχ.
2.72
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις