Χεζόνια, σε γεμάτο ΟΑΚΑ…

Χεζόνια

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης φόργουορντ ανακοινώθηκε από το “τριφύλλι” με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και οψιόν επέκτασης και για την επόμενη σεζόν.

Ο «Super Mario» δεν έχει κρύψει τα «παναθηναϊκά» του αισθήματα, με συχνά ποστ στον λογαριασμό του στο instagram και όχι μόνο. Ένα χρόνο πριν, είχε δηλώσει πως μόλις έμενε ελεύθερος, θα μπορούσε να περπατήσει από την Κροατία ως την Αθήνα για να παίξει για τον Παναθηναϊκό. Το πρωί μάλιστα, με ένα story, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προανήγγειλε τη μεγάλη μεταγραφή, η οποία επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Χεζόνια, σε γεμάτο ΟΑΚΑ...

Ο 26χρονος παίκτης έρχεται στην Αθήνα σε μια ηλικία που μόνο τελειωμένος δεν μπορεί να θεωρηθεί. Το συμβόλαιο από ομάδα του ΝΒΑ δεν ήρθε και ο Παναθηναϊκός κινήθηκε για το μεγάλο μπαμ. Τα δικαιώματα του Χεζόνια στην Ευρώπη, ανήκουν στη Μπαρτσελόνα, η οποία είχε τη δυνατότητα να ματσάρει την προσφορά του εξάστερου, πράγμα που δεν έγινε.

Η καριέρα του Χεζόνια

Ο νέος παίκτης του τριφυλλιού, μετά από μια εκπληκτική τριετία στην Μπαρτσελόνα (2012-15), βρέθηκε στο Νο5 του Draft, όπου τον επέλεξαν οι Orlando Magic. Εκεί αγωνίστηκε για ακόμη τρία χρόνια (2015-18), ενώ οι επόμενες δυο σεζόν τον βρήκαν στους New York Knicks και στους Portland Blazers αντίστοιχα. Σε 330 παιχνίδια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, είχε 6,9 πόντους, 3,1 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ, 31.9% στα τρίποντα, 41,7% στα σουτ εντός παιδιάς και 81,2 % στις βολές.

Διαμάντι για το ελληνικό μπάσκετ

Μετά τη μεταγραφή του Κώστα Κουφού από τον Ολυμπιακό, άλλος ένα παίκτης μεγάλης αξίας έρχεται στη χώρα μας, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Είτε πράσινοι, είτε κόκκινοι, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το brand name των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη έχει ακόμα αξία. Ακόμα κι αν οι ομάδες δεν πάνε με την ίδια ευκολία σε Final-4, ακόμα κι αν δεν έρχονται τρόπαια, η έλευση παικτών όπως ο Χεζόνια σε τέτοια ηλικία, μόνο θετικό αντίκτυπο έχει στο άθλημα.

Υ.Γ. Ας ελπίσουμε να τελειώσει η πανδημία και να δούμε το ΟΑΚΑ γεμάτο, να τραγουδάει το όνομα του Κροάτη.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις