Καλό το στοίχημα και τα προγνωστικά, αλλά στα αμιγώς ποδοσφαιρικά, ιδιαίτερη κρίνεται η σημερινή ημέρα για το ολλανδικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, καθώς το γειτονικό ντέρμπι της Ναϊμέχεν με τη Ντε Γκράαφσαπ θα πραγματοποιηθεί μπροστά σε 1.500 φιλάθλους που επιστρέφουν στις εξέδρες μετά από πέντε μήνες. Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι έχουν «πληγεί» οικονομικά λόγω των περιορισμών και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους μαζί με λοιπούς εξίσου… ταλαιπωρημένους τομείς.

Η πανδημία έχει «γονατίσει» την εστίαση, αλλά και τον καλλιτεχνικό τομέα που ψάχνουν απεγνωσμένα λύσεις για να αποφύγουν την οικονομική ασφυξία. Εταιρείες αθλητισμού, πολιτισμού και δημοσίων θεαμάτων, σε συνεργασία με πέντε πανεπιστήμια αλλά και τέσσερα υπουργεία σύστησαν ένα πρότζεκτ (Fieldlab) που θα μελετήσει ενδελεχώς τους κινδύνους διασποράς του ιού που θέτει η παρουσία σε ένα θέατρο, ένα γήπεδο, έναν κινηματογράφο.

«Αν παρακολουθήσεις ένα ματς διατρέχεις περισσότερο κίνδυνο από το να πραγματοποιείς τα ψώνια σου στο σούπερ μάρκετ; Υποθέσεις υπάρχουν, αλλά πρέπει πλέον να μιλάμε με στοιχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά υπεύθυνος μάρκετινγκ εταιρείας που διοργανώσει το ABN Amro World Tennis Tournament.

Το γειτονικό ντέρμπι είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό test event του γιγαντιαίου πειράματος (οκτώ συνολικά/ακολουθεί θέατρο και συναυλία), που αποτελεί το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην καθημερινότητα. Δεν λείπουν βέβαια οι αντιδράσεις και κάτοχοι συνδέσμων διαρκείας της NEC, αρνήθηκαν την πρόσκληση που απαιτεί άλλωστε rapid test και τσιπάκι παρακολούθησης στο διάστημα παραμονής στο γήπεδο. 

Θέλεις να μη χάνεις ανάρτηση στον δρόμο για το ταμείο;

Κάνε like στη σελίδα του Koubanezos.gr στο Facebook

Εντάξου στο μεγάλο chat του Telegram

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Koubanezos.gr στο Youtube

Follow το Koubanezos.gr στο Twitter

Ακολούθησε το Koubanezos.gr στο Instagram

Εντάξου στο group του Koubanezos.gr στο Facebook