AUS Open. Τελικός με φαβορί… το αουτσάιντερ

AUS Open. Τελικός με φαβορί... το αουτσάιντερ

Καλημέρα ή καλησπέρα σε όλους τους αναγνώστες, οι προβλέψεις τένις στον ημιτελικό επιβεβαιώθηκαν στο απόλυτο και πλέον οδεύουμε προς τον μεγάλο τελικό. Οι δύο καλύτεροι παίχτες αυτή την στιγμή στον κόσμο θα αναμετρηθούν στις 10:30 το πρωί της 21ης Φεβρουαρίου με έπαθλο τον πρώτο Major τίτλο της χρονιάς στην Rod Laver Arena της Μελβούρνης. Νόβακ Ντζόκοβιτς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ έχουν ξεχωριστούς λόγους για να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου και μένει να φανεί ποιος είναι περισσότερο έτοιμος για να αντέξει το βάρος ενός τέτοιου αγώνα.

Προβλέψεις τένις δύσκολα να γίνουν

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς «τρέχει» δύο μυθικά ρεκόρ στο Australian Open. Από την μία μετράει αισίως 20 συνεχόμενες νίκες στο τουρνουά, έχοντας τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα το 2018, όταν και είχε υποστεί ήττα-σοκ με 3-0 από τον Κορεάτη Χέιον Τσουνγκ. Και εάν έχουμε ξαναδεί παρόμοια αποτελέσματα, το δεύτερο ρεκόρ είναι μοναδικό. Ο Σέρβος έχει επικρατήσει σε όλους τους τελικούς του συγκεκριμένου Γκραν Σλαμ που έχει αγωνιστεί. Σε οχτώ τελικούς έχει ισάριθμες κατακτήσεις τροπαίων δείχνοντας την καθολική του κυριαρχία στα γήπεδα της Αυστραλίας.

Ο «Νόλε» δεν έχει κάνει την καλύτερή του πορεία για να φτάσει στον τελικό. Για να ακριβολογώ, η φετινή είναι η χειρότερη από τις 9, μετρώντας για πρώτη φορά 5 χαμένα σετ μέχρι τον τελικό. Τα ποσοστά του στο σερβίς είναι εξαιρετικά σερβίροντας με 66% στο πρώτο σερβίς ενώ βρίσκει περίπου 17 άσους ανά αγώνα, το δεύτερο καλύτερο ποσοστό του στο συγκεκριμένο τουρνουά. Άριστα επίσης παίρνει σε ότι έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα στο να «σπάει» τα σερβίς των αντιπάλων του. Δημιουργεί κατά μέσο όρο 10 ευκαιρίες περίπου για μπρέικ και εκμεταλλεύεται τις 5 από αυτές, έχοντας ποσοστό επιτυχίας 48% (!)

Όπως ανέφερα και παραπάνω, προβλέψεις τένις σε τελικό δύσκολα να γίνουν αλλά ο Σέρβος δείχνει έτοιμος να κατακτήσει ακόμα ένα Grand Slam, το 18ο στην τεράστια καριέρα του, να πλησιάσει στα 2 τον Φέντερερ και τον Ναδάλ και με την λήξη του τελικού να ξεκινήσει ξανά η συζήτηση για τον Greatest Of All Time. Έχοντας πλέον εξασφαλίσει και το απόλυτο ρεκόρ παραμονής στο νούμερο 1, που θα γίνει δικό του στις 8 Μαρτίου, όταν και θα συμπληρώσει 311 (!) εβδομάδες. Τι τον χωρίζει από όλα αυτά; Την απάντηση την ξέρετε ήδη.

Ο «ανίκητος» Ρώσος

Αυτόν τον χαρακτηρισμό έδωσα στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στο προηγούμενο μου άρθρο, λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό απέναντι στον δικό μας Στέφανο. Ανίκητος όχι γιατί είναι το κορυφαίο ταλέντο στον κόσμο, όχι γιατί παίζει το καλύτερο τένις, όχι γιατί έχει κάποιο εξαιρετικό χτύπημα, αλλά γιατί η πίεση δεν τον αγγίζει. Ένας πολύ καλός μου φίλος, μόλις διάβασε το άρθρο μου έστειλε: «Δεν αντέχει την πίεση και θα το δεις μόλις πραγματικά βρεθεί στα σκοινιά».

Λίγες ώρες αργότερα με το σκορ 2-0 υπέρ του και 3-1 στα γκέιμ ο Τσιτσιπάς σερβίρει, δύο χαμένα μπρέικ πόιντ για τον Ρώσο και ο Στέφανος κάνει το 3-2. Αμέσως μετά μπρέικ και κερδισμένο γκέιμ ο Έλληνας, αντί για 4-1 το σκορ έχει γίνει 3-4. Ο κόσμος μπαίνει για τα καλά στην εξίσωση, όλοι σκέφτονται ανατροπή ανάλογη με αυτή κόντρα στον Ναδάλ και σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς έχει και πάλι μπρέικ πόιντ. Ο Μεντβέντεφ βρίσκει 2 άσους, ισοφαρίζει και εν τέλει τελειώνει τον αγώνα στα 3 σετ.

Σε διάστημα 17 λεπτών ο Ρώσος αντί να προηγείται με 4-1 βρέθηκε ένα πόντο μακριά από το χάνει με 3-5. Σε εκείνο το σημείο που οι περισσότεροι θα έχανα την γη κάτω από τα πόδια του εκείνος κατάφερε να σταθεί πολύ γερά στα δικά του. Παίζει με τρομερή αυτοπεποίθηση, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό καθώς μετράει πλέον 20 συνεχόμενες νίκες στο tour. Η βαρύτητα του συγκεκριμένου επιτεύγματος είναι ακόμα μεγαλύτερη εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι 12 νίκες είναι απέναντι σε αθλητές του Top10.

Τι περιμένω να δούμε

Αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό γκραν σλαμ, μετά τον χαμένο τελικό στο US Open το 2019 απέναντι στον Ναδάλ. Τότε είχε ηττηθεί με 3-2 σε έναν επικό τελικό που κράτησε 4 ώρες και 51 λεπτά. Απέναντί του θα έχει έναν αντίπαλο που «του έχει πάρει τον αέρα». Σε εφτά αναμετρήσεις ο Ντζόκοβιτς έχει τέσσερις νίκες, έχοντας όμως ηττηθεί τρεις φορές στους τελευταίους τέσσερις αγώνες. Οι δυο τους αναμετρήθηκαν τελευταία φορά τον περασμένο Νοέμβριο στην φάση τον ομίλων του ATP Finals και ο Μεντβέντεφ επικράτησε με 2-0 (6-3, 6-3).

Προσωπικά δεν με πείθει ο Τζόκοβιτς ή μάλλον, για να είμαι δίκαιος, με πείθει περισσότερο ο Μεντβέντεφ. Εάν το παιχνίδι δεν κυλήσει καλά ο Σέρβος έχει τρόπους και να σπάσει τον ρυθμό και να εκνευρίσει τον αντίπαλό του. Γνωρίζει καλύτερα άλλωστε πως να διαχειριστεί ένα τέτοιο παιχνίδι.

Στα καθαρά αγωνιστικά όμως, ο Ρώσος βρίσκεται μία ταχύτητα πάνω και το απέδειξε τόσο κόντρα στον Τσιτσιπά όσο και απέναντι στον Ρούμπλεφ. Νίκησε δύο απίστευτα φορμαρισμένους αθλητές χωρίς να απειληθεί στο ελάχιστο.Προβλέψεις τένις για την νίκη σε τιμές διπλασιασμού έχουν αξία και από εκεί και πέρα θα κινηθώ σε ειδικά στοιχήματα. Πολύ καλό ειδικό σημείο είναι η επιλογή για ένα σερβίς πάνω από 210 χιλιόμετρα (ναι, υπάρχει διαθέσιμη αυτή η επιλογή) για τον Μεντβέντεφ, κάτι το οποίο έκανε στα 5 από τα 6 παιχνίδια του.

  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr
Μονό
10:30
Ντζόκοβιτς - Μεντβέντεφ
2
2.00
Μονό, ειδικό
10:30
Ντζόκοβιτς - Μεντβέντεφ
Τζόκοβιτς οver 11,5 άσοι
1.90
Μονό, ρίσκο
10:30
Ντζόκοβιτς - Μεντβέντεφ
2 & οver 39,5 γκέιμς
3.25
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις