Ίντερ – Suning: Μείωση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες

Ίντερ – Suning: Μείωση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες

Το θέμα είναι γνωστό από τον Δεκέμβριο: Οι Κινέζοι έχουν πρόβλημα ρευστότητας και αυτό επηρεάζει και τους νερατζούρι. Τόσο, ώστε να γίνονται συζητήσεις ακόμη και για πώληση του κλαμπ.
Τι θα γίνει τελικά κανείς δεν ξέρει, αλλά είναι γνωστή πλέον η στρατηγική που θα ακολουθήσει η Suning.

Ο Ζιανγκ Τζιντόνγκ, ιδιοκτήτης της Suning και μεγαλομέτοχος της Ίντερ δήλωσε:

«Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο βασικό πεδίο μάχης μας. Να το επανασχεδιάσουμε. Θα επικεντρωθούμε αποκλειστικά στη βασική επιχείρησή μας, στη λιανική αγορά. Θα κλείσουμε και θα μειώσουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητές μας που είναι άσχετες με αυτό, χωρίς δισταγμό».

Τα λόγια αυτά τα είπε το πρωί της Παρασκευής σε κάτι σαν διάγγελμα. Λόγια που μεταφέρει ο ιταλικός Τύπος, προσπαθώντας να τα ερμηνεύσει.

Η πρώτη ερμηνεία, προφανώς, είναι ότι η Suning έχει θέμα οικονομικό, υπάρχει σίγουρα πρόβλημα ρευστότητας και μάλιστα σοβαρό.
Η δεύτερη ερμηνεία είναι ότι μάλλον οι νερατζούρι είναι όντως προς πώληση. Τα ρεπορτάζ για διαπραγματεύσεις με την BC Partners, άλλωστε, συνεχίζονται.
Με βάση αυτά τα ρεπορτάζ, οι Άγγλοι προσφέρουν 750 εκατ. ευρώ και οι Κινέζοι ζητάνε ένα δισ. ευρώ. Μεγάλη διαφορά, δηλαδή.
Επίσης, η Suning προσπαθεί να βγει η χρονιά για την Ιντερ χωρίς πρόβλημα και συζητάει με τράπεζα για τον δανεισμό 150-200 εκατ. Ευρώ.

Όπως και να έχει όμως, πιστεύουμε ότι δεν ήταν και η καλύτερη στιγμή για τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις του Ζιανγκ Τζιντόνγκ, μόλις δύο μέρες πριν το ντέρμπι κορυφής.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις