Ομάδα των λίγων γκολ

προγνωστικά

Μετά από τριήμερο Ευρωπαϊκών αγώνων, μπαίνουμε και πάλι σε κλίμα πρωταθλημάτων. Πέρα από το Μεξικό, σήμερα θα βγω και λιγάκι εκτός του comfort zone μου και θα έχουμε προγνωστικά και για έναν αγώνα της Serie A.

Προγνωστικά Liga MX: Ομάδα των λίγων γκολ

Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και στο αγαπημένο Μεξικό θα ταξιδέψουμε σήμερα. Η Νεκάξα (14η, 1-2-3) πήρε το βαθμό της ισοπαλίας από την Τσίβας στην προηγούμενη αγωνιστική. Παρότι ήταν χειρότερη της αντιπάλου της, παραλίγο να έφευγε με τους 3 βαθμούς, αλλά ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Στην Apertura είχε καταφέρει να μπει στα play offs (αν και αποκλείστηκε στους πρώτους αγώνες επανακατάταξης), κάνοντας μία σειρά εκπληκτικών εμφανίσεων στις τελευταίες αγωνιστικές. Τώρα στην Clausura, φαίνεται ότι τα αμυντικά προβλήματα επανεμφανίστηκαν. Ασταθής μπροστά και δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Οι μεταγραφές ακόμα δεν έχουν προσαρμοστεί ενώ η απώλεια των Τσάβες (αμυντικός), Μπαέσα (μέσος) και Πασερίνι (επιθετικός) φαίνεται να έχουν προκαλέσει προβλήματα στην επικοινωνία εντός γηπέδου.

Η Μοντερέι (6η, 3-1-1) είναι από τις ελάχιστες ομάδες που δεν έχασε παίκτες κορμού στη μεταγραφική περίοδο. Ενισχύθηκε ελαφρώς αλλά στην ουσία είναι η ίδια ομάδα. Φαίνεται να λειτουργεί το πλάνο του προπονητή και η ομάδα δείχνει πιο οργανωμένη. Έχει δεχτεί μόνο 1 γκολ σε αυτές τις 5 πρώτες αγωνιστικές, στην ήττα της από τη Σάντος Λαγκούνα την προηγούμενη εβδομάδα. Παίζει αρκετά συντηρητικά, εν αντιθέσει με το πώς έπαιζε στην Apertura. Και οι 5 αγώνες της στην Clausura έχουν μείνει στο under και στο no goal. Κέρδισε με σχετική ευκολία την Κλαμπ Αμέρικα και την Πούμας εντός έδρας αλλά όταν ταξιδεύει, φαίνεται να πέφτει η απόδοσή της.

Σε μέτρια απόδοση δίνεται το under. Η Μοντερέι δίνεται δικαίως ως φαβορί αλλά δε θέλω να το ρισκάρω με κάποιο σημείο. Η διπλή ευκαιρία υπέρ της, όμως, συνδυαστικά με τα γκολ, θα μπορούσε να είναι μία από τις επιλογές μας.

Μάχη στα χαμηλά στην Ιταλία

Η Τορίνο (16η, 2-11-9) ταξιδεύει στη Σαρδηνία με στόχο να μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Κάνει μία πολύ άσχημη χρονιά μέχρι στιγμής και είναι από τις ομάδες που δε νιώθουν ασφαλείς ως προς την παραμονή τους στην κατηγορία. Έρχεται από 5 διαδοχικές ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, με το 3-3 εκτός έδρας με την Αταλάντα, δύο αγωνιστικές πριν, να ξεχωρίζει. Βρίσκει τρόπους να σκοράρει και έχει περισσότερα γκολ από αρκετές ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία, αλλά η άμυνά της έχει πολλά προβλήματα. Έχει την 4η χειρότερη άμυνα και μόνο σε 4 αγώνες πρωταθλήματος κατάφερε να μη δεχτεί γκολ. Το over και το goal/goal παρατηρούνται πολύ συχνά στους αγώνες της.

Γηπεδούχος η Κάλιαρι (17η, 3-6-13), η οποία θέλει τη νίκη για να περάσει την Τορίνο και να ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις. Στους τελευταίους 10 αγώνες έχει καταφέρει να μαζέψει μόλις 2 βαθμούς. Αν και έχει δεχτεί 1 γκολ λιγότερο από τη σημερινή της αντίπαλο, έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της μόνο σε 2 αγώνες στο πρωτάθλημα. Μπορεί να έχει σκοράρει μόνο 1 γκολ στις τελευταίες 5 αγωνιστικές, αλλά είχε δύσκολα παιχνίδια με αντιπάλους, όπως η Αταλάντα, η Λάτσιο και η Μίλαν. Σήμερα παίζει εναντίον μιας πολύ πιο ασταθούς άμυνας.

Για τα προγνωστικά μας, λοιπόν, θα δούμε τα γκολ. Πιστεύω πως και σήμερα θα έχουμε αρκετά στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι γηπεδούχοι παίζουν μόνο για τη νίκη, για να απομακρυνθούν από τις τελευταίες Πάρμα και Κροτόνε και να βρεθούν πάνω από την Τορίνο. Καμία από τις δύο ομάδες δε με πείθει αμυντικά, ιδίως σε ένα ανοιχτό, επιθετικό παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι νομίζω είναι σε καλύτερη κατάσταση και οι αποδόσεις τους δίνουν ένα μικρό προβάδισμα. Σε τιμές διπλασιασμού να σκοράρει ο Μπελότι, ο οποίος το έκανε δις στον πρώτο γύρο εναντίον της Κάλιαρι. Στον πρώτο γύρο, η Κάλιαρι είχε κερδίσει με 2-3, μετά από ανατροπή.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας
Μονό
21:45
Κάλιαρι - Τορίνο
Goal/goal & over 2,5
2.10
Σκόρερ
21:45
Κάλιαρι - Τορίνο
Anytime scorer Μπελότι
2.00
Combo
03:30
Νεκάξα - Μοντερέι
2Χ & under 2,5
2.05
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις