Κόντρα στον ανίκητο ο Στέφανος

Κόντρα στον ανίκητο ο Στέφανος

Δεν υπάρχει Έλληνας που στο άκουσμα τη είδησης ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ραφαέλ Ναδάλ να μην χάρηκε, να μην χαμογέλασε και να μην ένιωσε περηφάνεια. Η νίκη αυτή θα μείνει στην ιστορία για πολλούς και διάφορους λόγους, ο Στέφανος όμως γνωρίζει πως δεν υπάρχει χρόνος για χαρές και πανηγύρια διότι μπροστά του έχει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Προγνωστικά τένις λοιπόν.

  • Koubanezos.gr και στο Youtube! Ξεκινήσαμε ήδη εκπομπές…

Προγνωστικά τένις, Μεντβέντεφ εναντίον Τσιτσιπά

Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθούν αντιμέτωποι για έβδομη φορά και η προϊστορία είναι με την μεριά του Ρώσου αθλητή, που μετράει πέντε νίκες, έχοντας όμως ηττηθεί στην τελευταία συνάντησή τους. Σε διοργάνωση Grand Slam οι δύο αθλητές είχαν αναμετρηθεί ξανά στο US Open το 2018 με τον αγώνα να κρίνεται στα τέσσερα σετ υπέρ του Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος παίζει εδώ και καιρό εξαιρετικό τένις. Δεν αφήνει περιθώρια στους αντιπάλους του και στηριζόμενος στο εξαιρετικό του παιχνίδι από την βασική γραμμή πιέζει αφόρητα και οδηγεί το παιχνίδι στα δικά του μέτρα. Οι επιδόσεις του στο διάστημα των 19 συνεχόμενων επιτυχιών τρομάζουν. Σερβίρει με περισσότερο από 60% στο πρώτο σερβίς ενώ ταυτόχρονα κερδίζει το 92% (!) των πόντων σε δεύτερο σερβίς του.

Τρίτος ημιτελικός καριέρας για τον Μεντβέντεφ και πρώτος στην Αυστραλία. Έχει μία νίκη και μία ήττα και πλέον φαίνεται πως γνωρίζει τον τρόπο για να διαχειριστεί την κρισιμότητα του παιχνιδιού. Από την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ο Μεντβέντεφ θα βρίσκεται στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ εάν κατακτήσει τον τίτλο θα αναρριχηθεί στο νούμερο 2.

Σε όλη την διάρκεια του Australian Open, τα προγνωστικά τένις έδιναν τον Μεντβέντεφ ως φαβορί και έτσι θα ξεκινήσει και τον ημιτελικό κόντρα στον Τσιτσιπά. Μένει να φανεί πως θα τον εκπλήξει ο Έλληνας αθλητής και πως θα διαχειριστούν οι δύο νεαροί αθλητές την συμμετοχή τους στον τελικό. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο με κόσμο καθώς το πενθήμερο lockdown στην περιφέρεια της Βικτώριας ολοκληρώθηκε.

Η ώρα του Στέφανου

Του ταιριάζει πάρα πολύ η Αυστραλία, όχι μόνο για την μεγάλη υποστήριξη που έχει από τους ομογενείς αλλά και λόγο των αποτελεσμάτων του. Έχει νικήσει και Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ (και τους δύο στα προημιτελικά) και βρίσκεται στον δεύτερο ημιτελικό καριέρας σε Grand Slam, ξανά στο Australian Open.

  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr

Κόντρα στον Ναδάλ γράφτηκε ιστορία, καθώς ο Στέφανος έγινε ο δεύτερος αθλητής που νικάει τον Ισπανό ενώ βρέθηκε να χάνει με 0-2 σε αγώνα Grand Slam. Παράλληλα έβαλε τέλος στο εκπληκτικό σερί των 35 (!) συνεχόμενων κερδισμένων σετ σε Grand Slam που έτρεχε ο Ισπανός. Μένει να φανεί πως θα διαχειριστεί την τεράστια επιτυχία αλλά και σε τι βαθμό ετοιμότητας θα βρεθεί ο Έλληνας αθλητής στον ημιτελικό.

Προγνωστικά τένις στους αγώνες του Στέφανου δύσκολα γίνονται και τρανό παράδειγμα αποτελεί ο τελευταίος του αγώνας. Στα δύο πρώτα σετ δεν είχε εμφανιστεί στο γήπεδο, έφτανε αργά στην μπάλα και δεν πίεζε καθόλου τον αντίπαλό του. Από το τρίτο σετ και έπειτα η απόλυτη αλλαγή. Το mentality που λένε οι Αμερικάνοι, η ψυχική δύναμη δηλαδή του αθλητή, κράτησε τον Στέφανο στον αγώνα και όσο περνούσε η ώρα η απόδοσή του βελτιωνόταν. Έδωσε μόλις μία ευκαιρία για μπρέικ στα τελευταία τρία σετ, περιόρισε τα λάθη του και πλέον είχε γυρίσει την πλάστιγγα στην δική του μεριά.

Τι περιμένω να δούμε

Ο Μεντβέντεφ είχε περισσότερο χρόνο ξεκούρασης ενώ έμεινε στο court για περίπου 2 ώρες λιγότερες από ότι ο Τσιτσιπάς. Θα μπει για να πιέσει από το ξεκίνημα, να ζορίσει το σερβίς του αντιπάλου του και να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης. Όταν βρίσκει ρυθμό δύσκολα σταματάει και αυτό θα πρέπει να ελέγξει ο Έλληνας αθλητής. Ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση να τον έχουν τα αβίαστα λάθη. Εκεί ο Τσιτσιπάς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός διότι απέναντί του θα έχει τον αθλητή που κάνει τα λιγότερα στο τουρνουά.

Φαβορί κατά την προσωπική μου άποψη είναι ο Μεντβέντεφ αλλά προγνωστικά σε αγώνα τένις τέτοιου επιπέδου δύσκολα να γίνουν. Θα ρισκάρω με την νίκη του Ρώσου με χάντικαπ ένα σετ όπως επίσης και με κάποιες επιλογές που θεωρώ ότι έχουν αξία και μπορούν να δώσουν εξαιρετικές αποδόσεις.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας
Μονό
10:30
Μεντβέντεφ - Τσιτσιπάς
Μενβέντεφ -3,5 games
1.80
Μονό
10:30
Μεντβέντεφ - Τσιτσιπάς
Μεντβέντεφ οver 2,5 μπρέικ
1.75
Μονό, ρίσκο
10:30
Μεντβέντεφ - Τσιτσιπάς
1 & under 42,5 games
2.20
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις