Combo, δυάδα και ρίσκο στην Euroleague!

Ολυμπιακός - Εφές

Επιτέλους Κουβανέζοι μου, επιστρέψαμε! Καλημέρα σε όλους. Την προηγούμενη βδομάδα είχαμε διακοπή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ασχοληθήκαμε με το κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ. Την Κυριακή, έκανα μια ποδοσφαιρική παρένθεση με το ντέρμπι και πήγε εξαιρετικά με 2/2 προβλέψεις. Σήμερα, όμως, είμαι εδώ για προγνωστικά Euroleague.

  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr

Η 25η αγωνιστική, λοιπόν, είναι γεγονός.  Μοναδικό πρόβλημα, προς το παρόν, τα κρούσματα στην ομάδα του Παναθηναϊκού, εξαιτίας των οποίων αναβλήθηκαν οι αναμετρήσεις με Ζενίτ (εξ αναβολής) και ΤΣΣΚΑ. Τα είπαμε βέβαια και στην εκπομπή της Δευτέρας με τον Νίκο Μποζιονέλο. Το παιχνίδι με ελληνικό ενδιαφέρον είναι αυτό του Ολυμπιακού στην Πόλη απέναντι στην Εφές. Πάμε όμως να τα πάρουμε με τη σειρά.

  • Koubanezos.gr και στο Youtube! Ξεκινήσαμε ήδη εκπομπές… 

Προγνωστικά Euroleague στο «Μιτίσκι Αρένα»

Ξεκινάμε από τη Ρωσία και συγκεκριμένα από τον αγώνα της Χίμκι με τη Μπασκόνια. Στην Ισπανία είχαν κερδίσει οι Βάσκοι με 77-60.

Η Χίμκι είναι σίγουρα η μεγάλη απογοήτευση της χρονιάς. Βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις 2 νίκες σε 23 αγώνες. Η κατάσταση στην ομάδα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, καθώς πολλοί παίκτες χαιρέτησαν (Μονρό, Γερέμπκο), ο προπονητής άλλαξε, αλλά και πάλι δεν ήρθαν νίκες. Έφτασε κοντά, όμως, για παράδειγμα στον αγώνα με τη Μπάγερν που έληξε 93-95. Εντάξει, μετά έπεσε πάνω στην απίστευτη εσχάτως Φενέρ και έφαγε 30άρα. Εντός σκοράρει σχεδόν 82 και δέχεται λίγο πάνω από 92. Μοναδικός πονοκέφαλος που μπορεί να επηρεάσει είναι ο αμφίβολος Μπούκερ.

Η Μπασκόνια είναι στο γκρουπ των ομάδων που παλεύουν για την οκτάδα. Έχει χάσει έδαφος και χρειάζονται υπερβάσεις για να τα καταφέρει, όπως η νίκη που πέτυχε με εμφατικό τρόπο μέσα στη Μαδρίτη με 84-64 επί της Ρεάλ. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη μετά από 4 συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες. Συνολικά εκτός έδρας έχει 4 νίκες στη φετινή Euroleague, σκοράρει σχεδόν 80 πόντους και δέχεται 82,5.

Εκτίμηση: Ξέρω πως είναι δύσκολο να εμπιστευτεί κανείς τη φετινή Χίμκι. Ωστόσο σήμερα αντιμετωπίζει μια ομάδα που δεν είναι και η καλύτερη μακριά από το γήπεδό της. Η πίεση και το κίνητρο είναι στην πλευρά της Μπασκόνια. Αυτό φυσικά μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την παρέα του Σβεντ που έτσι κι αλλιώς παίζει μπάσκετ αλάνας! Πιστεύω πως δε θα φύγουν εύκολα από τη Ρωσία οι φιλοξενούμενοι. Δε θα με εκπλήξει να χάσουν κιόλας.

Υπάρχει φαβορί στην Πόλη

Λίγη ώρα αργότερα, δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη. Η Εφές τον υποδέχεται, ελπίζοντας να επαναλάβει τη νίκη της στο ΣΕΦ με 84-79.

Οι Τούρκοι έχουν πιάσει οκτάδα πλέον. Μετά τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα, ήρθε ένα τεράστιο διπλό στη Βαρκελώνη με 88-86. Εκπληκτικός ο Μίσιτς, ανεβασμένος ο Λάρκιν και όταν συμβαίνουν αυτά τα δυο, τότε τα πράγματα γίνονται σκούρα για κάθε αντίπαλο. Η έδρα της όμως αποτελεί αχίλλειο πτέρνα. Μόλις 6 νίκες σε 12 αγώνες. Σκοράρει σχεδόν 77 πόντους και δέχεται κάτι παραπάνω από 74. Μοναδικός αμφίβολος ο Πλάις.

Οι Πειραιώτες ήταν οι μεγάλοι χαμένοι του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ηττήθηκαν εντός έδρας από τους πράσινους με 88-77 σε ένα παιχνίδι που είχαν μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ. Το όνειρο της οκτάδας απομακρύνεται, αλλά θα τα δώσει όλα για όλα, γιατί όπως ξέρουμε η Euroleague είναι ο μοναδικός στόχος της ομάδας. Εκτός έδρας τα πάει καλύτερα απ’ ότι εντός, με 7 νίκες σε 12 αγώνες, σκοράρει και δέχεται σχεδόν 80 πόντους. Στο πρόβλημα του Παπανικολάου ήρθε να προστεθεί και αυτό του Χάρισον.

Εκτίμηση: Η Εφές έχει ανέβει και μπορεί να ελπίζει ακόμα και σε πλεονέκτημα με ένα καλό σερί, αρκεί να εκμεταλλευτεί και την έδρα της. Η αρχή μπορεί να γίνει από σήμερα. Το χάντικαπ που κυκλοφορεί γύρω στους 8-9 πόντους είναι πονηρό. Θα το κατεβάσω στους 2,5 και θα το συνδυάσω με τουλάχιστον 63 πόντους από τους ερυθρόλευκους. Πιστεύω το έχουν άνετα.

Προγνωστικά Euroleague και στη Βαρκελώνη

Τελειώνοντας θα πάω στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, όπου η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί τη Ζαλγκίρις. Στον πρώτο γύρο η Μπάρτσα είχε επικρατήσει με 73-62 στο Κάουνας.

Οι «μπλαουγκράνα» προέρχονται από την κατάκτηση του κυπέλλου Ισπανίας και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση. Σε όλο το τουρνουά δυσκολεύτηκαν μόνο απέναντι στην Ουνικάχα. Στον τελικό κέρδισαν άνετα τη Ρεάλ με 88-73. Στη Euroleague, βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά προέρχονται από την εντός έδρας ήττα από την Εφές. Βέβαια, αξίζει να αναφέρω πως στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» έχουν 9 νίκες σε 12 αγώνες, σκοράρουν πάνω από 82 πόντους και δέχονται 73,5. Μοναδικός αμφίβολος για απόψε είναι ο Κλαβέρ.

Οι Λιθουανοί έχουν βγει εκτός οκτάδας πλέον. Εδώ που τα λέμε έκαναν υπέρβαση τόσο καιρό. Μέσα στην έδρα της Μπασκόνια, ηττήθηκαν με 81-68, στο τελευταίο τους παιχνίδι. Σήμερα ταξιδεύουν σε ένα γήπεδο, στο οποίο έχουν 3 νίκες στα τελευταία 15 ματς. Εκτός έδρας έχουν 7 νίκες σε 12 αναμετρήσεις, σκοράρουν 75 πόντους και δέχονται σχεδόν 77. Απόψε δε θα αγωνιστεί ο Λεκαβίτσιους, ενώ αμφίβολος παραμένει ο Γκαρίνο.

Εκτίμηση: Η Μπάρτσα θέλει να καθαρίσει όσο νωρίτερα γίνεται την πρωτιά. Μετά την ήττα από την Εφές, δε θέλει να κάνει δεύτερη συνεχόμενη γκέλα. Άλλωστε το ηθικό ανέβηκε μετά τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Με την ίδια λογική με τον προηγούμενο αγώνα, θα πάω σε μικρότερο χάντικαπ και σκορ από τους φιλοξενούμενους. Φυσικά με τα όρια μπορεί ο καθένας να ρισκάρει όσο θέλει.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας
Combo
19:00
Χίμκι – Μπασκόνια
1 (+7,5) ημίχ ./ 1 (+10,5) τελικό
1.86
Μονό Ρίσκου
19:00
Χίμκι – Μπασκόνια
1
3.70
Δυάδα απόδοσης 2.25
19:30
Εφές – Ολυμπιακός
1 (-2,5) & Ολυμπιακός over 62,5
1.50
22:00
Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις
1 (-3,5) & Ζαλγκίρις over 59,5
1.50
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις