Europa League με γκολ στην Αυστρία

Europa League με γκολ στην Αυστρία

Απόψε το βράδυ Europa League έχει το μενού. Παρά τις πολλές επιλογές, αποφάσισα να ασχοληθώ μόνο με δύο από τα ματς, το Λιλ – Άγιαξ και το Σάλτσμπουργκ – Βιγιαρεάλ.

Κυνηγούν και πρωτάθλημα και πρόκριση στο Europa League

Οι πρωτοπόροι της Ligue 1 και Eredivisie, Λιλ και Άγιαξ αντίστοιχα, θα αναμετρηθούν το βράδυ. Ο Άγιαξ δυσκολεύτηκε αρκετά στη φάση των ομίλων του Champions League και τον έσωσαν τα θετικά αποτελέσματα εναντίον της Μίντιλαντ, χάρη στα οποία καταφέρνει και συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία. Δυσκολευόταν πολύ να σκοράρει, κάτι ασυνήθιστο για τη συγκεκριμένη ομάδα, και πιθανώς να ήταν μία εκτεταμένη περίοδος ντεφορμαρίσματος. Στο πρωτάθλημα είναι πρώτος με διαφορά ασφαλείας, αλλά οι άμυνες και η ποιότητα του Ολλανδικού πρωταθλήματος δε θα έπρεπε να είναι μέτρο σύγκρισης και αυτό είναι στην ουσία το πρώτο του δύσκολο παιχνίδι, μετά από καιρό. Ακόμα εκτός ο Ονανά, λόγω της υπόθεσης doping.

Η Λιλ κάνει μία εξαιρετική σεζόν με εντυπωσιακές εμφανίσεις τόσο σε Europa League, όσο και στη Γαλλία. Είναι 1η στο +1 από την Παρί και στην επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει έναν σχετικά εύκολο αντίπαλο, τη Λοριάν. Από τον όμιλό της πέρασε 2η, με την υπόθεση πρόκριση να είχε τελειώσει, ρεαλιστικά, από την 4η αγωνιστική. Πολύ καλές εμφανίσεις και με τη Μίλαν, από την οποία κατάφερε να πάρει σπουδαίο διπλό με 3-0. Εκτός οι μέσοι Αντρέ και Τσέκα, λόγω καρτών.

Πριν δύο χρόνια οι ομάδες είχαν έρθει αντιμέτωπες στους ομίλους του Champions League, με τον Άγιαξ να κερδίζει και στους δύο αγώνες και τη Λιλ να μην καταφέρνει καν να σκοράρει. Σήμερα θα είναι μία διαφορετική κατάσταση. Μικρό προβάδισμα στους Γάλλους δίνουν οι αποδόσεις, με τους μπουκ να δίνουν ίσες πιθανότητες σε under και over. Λογικά και τα δύο και θα πάμε με τη διπλή ευκαιρία υπέρ της Λιλ, συνδυαστικά με τα γκολ. Ο τούρκος Γιαζίτζι σκόραρε 6 γκολ στους ομίλους και η απόδοσή του να σκοράρει οποιοδήποτε τέρμα και σήμερα είναι αρκετά ελκυστική.

Σκοράρει μεν, μπάζει πίσω δε

Γκολ περιμένουμε στον αγώνα Σάλτσμπουργκ – Βιγιαρεάλ. Οι Αυστριακοί κάνανε το καλύτερο που μπορούσαν με την πρόκρισή τους στους «32» του Europa League, μιας και στον όμιλο του Champions League είχαν Μπάγερν Μονάχου και Ατλέτικο Μαδρίτης. Από τα 6 παιχνίδια στον όμιλο, μόνο σε ένα το πλήθος των γκολ έμεινε στο under ή δε σκόραραν και οι δύο ομάδες (εντός έδρας ήττα από την Ατλέτικο με 2-0). Οι γηπεδούχοι σκοράρουν αρκετά αλλά έχουν προβλήματα στην άμυνα και τελείωσαν τη φάση των ομίλων με τη δεύτερη χειρότερη άμυνα, έχοντας δεχτεί συνολικά 17 γκολ. Η απουσία του κεντρικού αμυντικού Ραμάλιο, λόγω καρτών, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Η Βιγιαρεάλ πέρασε αήττητη από έναν σχετικά εύκολο όμιλο, με 5 νίκες και 1 ισοπαλία (η μία νίκη άνευ αγώνα λόγω COVID). Φάνηκε αρκετά σοβαρή χωρίς να ρισκάρει στην άμυνα και με καλά οργανωμένη επίθεση. Καλό πρόσωπο δείχνει και στο πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται στην 6η θέση με μόλις 3 ήττες.

Ομάδα που παίζει αρκετά επιθετικά η Σάλτσμπουργκ και με παίκτες ικανούς να σκοράρουν. Αφήνει κενά πίσω που οι Ισπανοί μπορούν να εκμεταλλευτούν. Θεωρώ πως θα έχουμε γκολ και από τις δύο πλευρές με το πλήθος τους να ξεφεύγει στο over. Για εμένα κακώς δίνονται ως outsider οι Ισπανοί και θα τους στηρίξουμε, με την ασφάλεια της επιστροφής του στοιχήματός μας σε περίπτωση ισοπαλίας.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας
Μονό
22:00
Σάλτσμπουργκ - Βιγιαρεάλ
Goal/goal & over 2,5
1.90
Μονό
22:00
Σάλτσμπουργκ - Βιγιαρεάλ
2 dnb
2.10
Μονό
22:00
Λιλ - Άγιαξ
1Χ & under 3,5
1.95
Σκόρερ
22:00
Λιλ - Άγιαξ
Γιαζίτζι anytime scorer
3.40
Δυάδα απόδοσης 3.06
22:00
Σάλτσμπουργκ - Βιγιαρεάλ
Goal/goal
1.53
22:00
Λιλ - Άγιαξ
2-3 γκολ
2.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις