Το περσικό λιοντάρι απειλεί τη «γηραιά κυρία»

Προγνωστικά Europa League

Στην ηλικία των 28, επιτέλους έφτασε η ώρα της καθιέρωσης για έναν από τους πιο ποιοτικούς Ασιάτες ποδοσφαιριστές, του Μεντί Ταρεμί. Μπορούμε να θεωρήσουμε τον Ιρανό ως το τέλειο κεντρικό φορ των τελευταίων 10 μέτρων πριν την αντίπαλη εστία. Σωματικά ισχυρός, είναι σε θέση να ισορροπήσει με τον καλύτερο τρόπο μια όχι πολύ υψηλή τεχνική ποιότητα με συγχρονισμό, επιθετικότητα και «μύτη» για τον στόχο που θα σας κάνει να εκπλαγείτε.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας

Είναι αποφασιστικής σημασίας, όταν η μπάλα «καίει» και ενάμιση χρόνο μετά την άφιξη του στην «παλαιά» ήπειρο έχει γίνει ένα από τα κύρια γρανάζια της Πόρτο.

Μεντί Ταρεμί: Από την επαρχία στον εθνικό Όλυμπο

Ο Μεντί Ταρεμί γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1992 στο Μπασέρ, στο νότιο Ιράν. Αν και η πόλη είναι ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα της περιοχής, χάρη κυρίως στην άμεση πρόσβαση στον Περσικό Κόλπο, παραμένει μάλλον απομονωμένη από την υπόλοιπη χώρα. Και ίσως δεν είναι τυχαίο ότι ο Ταρεμί έκανε το ποδοσφαιρικό του άλμα σε ηλικία 22 ετών.

Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 8 ετών σε ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ στην πόλη, με τη καθοδήγηση του πατέρα του. Ήδη ως παιδί το ταλέντο του είναι ορατό και το 2010 σε ηλικία 18 ετών φτάνει στην κορυφή της επαρχιακής πυραμίδας και προσγειώνεται στους επαγγελματίες του Shahin Bushehr FC.

Το περσικό λιοντάρι απειλεί τη «γηραιά κυρία»

Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, ο Ταρεμί ​​έγινε γνωστός σε ολόκληρο το έθνος. Το 2013 μετακομίζει στην FC Iranjavan Bushehr, πρωταγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία και ανακηρύσσεται δεύτερος καλύτερος σκόρερ. Σε αυτό το σημείο, το αγόρι δελεάζει πολλούς ιρανικούς συλλόγους, αλλά ο ίδιος έχει ξεκάθαρη θέση: η επόμενη ομάδα του θα είναι η Περσέπολις.

Στην πρώτη του σεζόν με τον ”Κόκκινο Στρατό” έρχονται μόνο μεμονωμένα βραβεία: Ο Ταρεμί περιλαμβάνεται μεταξύ των τριών καλύτερων επιθετικών της σεζόν 2014-15. Την επόμενη σεζόν μπορεί ο τίτλος να χάνεται την τελευταία αγωνιστική, αλλά ο επιθετικός έχει αρκετούς λόγους, για να χαρεί. Εκτός του γεγονότος, ότι ανακηρύσσεται πρώτος σκόρερ της σεζόν, έκανε τελικά το ντεμπούτο του στην ιρανική εθνική ομάδα.

Η Pro League αποδεικνύεται πλέον πολύ μικρή για τον παίκτη, ο οποίος είναι αποφασισμένος να πετάξει στην Ευρώπη. Έχει επαφές με αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, αλλά τελικά όλα τα σχέδια αναβάλλονται αφού μετά από πολλές συνομιλίες με τη διοίκηση της Περσέπολις πείθεται να μείνει. Στην 3η του σεζόν με την ομάδα κατέκτησε τελικά τον εθνικό τίτλο και ο Ταρεμί ​​ήταν ο κορυφαίος σκόρερ, αλλά όχι μόνο. Στην εθνική ομάδα, φτάνουν τα πρώτα αποφασιστικά γκολ, όπως αυτά που σημείωσε εναντίον του Κατάρ, της Κίνας και του Ουζμπεκιστάν, βοηθώντας έτσι την εθνική να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Η απόφαση που έλαβε ένα χρόνο νωρίτερα για να παραμείνει στην Τεχεράνη, ωστόσο, κόστισε πολύ στον παίχτη και στον σύλλογο.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η FIFA απέκλεισε τον παίκτη για 4 μήνες και επέβαλε κυρώσεις στον σύλλογο για αθέτηση του συμβολαίου που το καλοκαίρι του 2016 είχε υπογράψει με τη τουρκική Ρίζεσπορ.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ευρώπη και η πρόκληση κατά της Γιουβέντους

Η σχέση μεταξύ του επιθετικού και της Περσέπολις έληξε τον Ιανουάριο του 2018, μόλις τελείωσε ο αποκλεισμός του, με τον παίκτη να προσγειώνεται στο Κατάρ, για λογαριασμό της Αλ Γκαράφα. Ωστόσο, ο Ταρεμί φαίνεται να έχει το μυαλό του αλλού, και η εμπειρία του Κατάρ χρησιμεύει ως σχεδόν αποκλειστική προπόνηση για τις σχέσεις του με την εθνική ομάδα.

  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr

Τον Ιούνιο ήρθε η ώρα για το πολυαναμενόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία όπου έπαιξε όλους τους αγώνες του ομίλου, χωρίς όμως να σκοράρει ποτέ και η ευκαιρία μιας ζωής φτάνει στα τελευταία λεπτά του τελευταίου αποφασιστικού αγώνα ενάντια στην Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο . Οι Πέρσες έχοντας ισοφαρίσει, πρέπει να σκοράρουν ένα ακόμα γκολ για να προκριθούν στους ”16” για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Εκεί ο Ταρεμί χάνει προς το τέλος του αγώνα μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει. Η ψυχραιμία με την οποία είχε ήδη σκοράρει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της Τεχεράνης μπροστά σε 100 χιλιάδες θεατές δεν στάθηκε αρκετή και για ένα αποφασιστικό γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το περσικό λιοντάρι απειλεί τη «γηραιά κυρία»

Τον Ιανουάριο του 2019 ήρθε η ώρα για το Κύπελλο Ασίας όπου ο Ταρεμί σκοράρει 3 γκολ, αλλά δεν συμμετέχει, λόγω τιμωρίας στον ημιτελικό εναντίον της Ιαπωνίας, με την ιρανική ομάδα να αποκλείεται από το τελικό χάνοντας με 3-0.

Τελικά το καλοκαίρι του 2019 έρχεται η ευκαιρία που αναζητεί από τη πορτογαλική ομάδα του Ρίο Άβε. Στο τέλος μιας εξαιρετικής σεζόν και αφού βοήθησε την ομάδα του να φτάσει τη 5η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ μοιράστηκε επίσης το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος με τους Πίτσι και Κάρλος Βιλνίσιους (18 γκολ), ο Ιρανός εκμεταλλεύτηκε αμέσως την ευκαιρία μιας ζωής υπογράφοντας σε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά
κλαμπς, αυτό της Πόρτο.

Και αφού κέρδισε μια θέση στην αρχική σύνθεση και σημείωσε 9 γκολ και 7 ασίστ σε 19 παιχνίδια, ο επιθετικός που γεννήθηκε στο Μπασέρ έχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του: το σημερινό πρώτο ματς των ”16” του Champions League, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους Κιελίνι και Μπονούτσι.

  • Koubanezos.gr και στο Youtube! Ξεκινήσαμε ήδη εκπομπές…
Μονό
22:00
Πόρτο - Γιουβέντους
Μεντί Ταρεμί anytime scorer
3.75
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις