Δυάδα προημιτελικών με φαβορί

Δυάδα προημιτελικών με φαβορί

Η δεύτερη ημέρα των προημιτελικών αγώνων αναμένεται συναρπαστική, με δύο αμφίρροπα παιχνίδια. Από την μία μεριά ο «Ρώσικος εμφύλιος» ανάμεσα σε Ρούμπλεφ και Μεντβέντεφ και από την άλλη, η «Τιτανομαχία» μεταξύ του δικού μας Στέφανου Τσιτσιπά και του Ραφαέλ Ναδάλ.

Ρούμπλεφ – Μεντβέντεφ

Ακριβώς 10 μέρες μετά την κατάκτηση του ATP Cup ως Team Russia, Αντρέι Ρούμπλεφ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα κοντραριστούν με  έπαθλο την πρόκριση στους ημιτελικούς. Οι δυο τους θα αναμετρηθούν για πέμπτη φορά στο tour, με τον Μεντβέντεφ να μετράει μόνο νίκες απέναντι στον αντίπαλό του, ενώ πιο πρόσφατος αγώνας ήταν ξανά για την φάση των προημιτελικών στο US Open. Στα περίεργα στατιστικά θα βρούμε πως ο Ρούμπλεφ δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει σετ στα μεταξύ τους παιχνίδια κάτι το οποίο θα προσπαθήσει να αλλάξει απόψε.

Ο Ρούμπλεφ μετράει 9 συνεχόμενες νίκες στο tour, δεν έχει ηττηθεί ακόμα στην Αυστραλία ενώ έχει απωλέσει μόλις 1 σετ. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως έχει δεχθεί μόλις 3 μπρέικ μέχρι στιγμής στο τουρνουά έχοντας εξαιρετικά ποσοστά από την γραμμή του σερβίς. Και εάν η πορεία του Ρούμπλεφ είναι εντυπωσιακή μάλλον δεν γνωρίζετε εκείνη του Μεντβέντεφ. 18 (!) συνεχόμενες νίκες, έχοντας κατακτήσει το ATP Finals και το Rolex Master στο Παρίσι, έχει να ηττηθεί από τον περασμένο Οκτώβριο και μοιάζει να βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα.

Ο Μεντβέντεφ έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μένει να φανεί εάν θα μπορέσει να τον σταματήσει ο Ρούμπλεφ. Παιχνίδι που θα κριθεί στην σταθερότητα που θα έχει στην απόδοσή του ο κάθε αθλητής.

Τσιτσιπάς – Ναδάλ

Για όγδοη φορά ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής καλείται να αντιμετωπίσει τον Ισπανό θρύλο και ελπίζει αυτή να είναι η δεύτερη φορά που θα επικρατήσει. Σε σκληρή επιφάνεια ο Τσιτσιπάς μετράει μόνο ήττες με πιο πρόσφατη συνάντηση στην φάση των ομίλων του ATP Finals όπου ο Ναδάλ είχε επικρατήσει με 2-1. Στα γήπεδα της Αυστραλίας θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι όπως και το 2019, όταν ο Ισπανός είχε επικρατήσει ολοκληρωτικά του Έλληνα αθλητή με 3-0 (6-2, 6-4, 6-0).

Ο Τσιτσιπάς θα είναι ξεκούραστος, διότι δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Μπερρετίνι, μιας και ο Ιταλός απέσυρε την συμμετοχή του λόγο τραυματισμού, και είχε πολύ περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, χρειάστηκε να επιβιώσει απέναντι στον Θανάση Κοκκινάκη αλλά από εκεί και πέρα δεν έχει συναντήσει κανένα εμπόδιο. Ο «Ράφα» από την μεριά του είναι σαν το καλό κρασί, όσο μεγαλώνει τόσο πιο ώριμο γίνεται το παιχνίδι του, με ελάχιστα λάθη και συνεχή πίεση στους αντιπάλους του. Από την γραμμή του σερβίς ο Ισπανός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχει βελτιώσει πάρα πολύ τα στατιστικά του και έχει προσθέσει και αυτό το όπλο στην φαρέτρα του.

Ο αγώνας θα είναι πάρα πολύ δύσκολος για τον Τσιτσιπά, θα πρέπει όμως να παραμείνει απόλυτα συγκεντρωμένος ακόμα και σε περίπτωση που ο αγώνας δεν εξελιχθεί όπως θα ήθελε. Οι ευκαιρίες που θα δοθούν και στους δύο αθλητές για να σπάσουν το σερβίς του αντιπάλου τους θα είναι λιγοστές και θα είναι πάρα πολύ σημαντικό να τις εκμεταλλευτούν στο έπακρο. Ο Ναδάλ έχει τον πρώτο λόγο, γνωρίζει πως να ανταπεξέλθει στην πίεση τέτοιων αγώνων και θεωρώ ότι θα φτάσει στα όρια του τον Στέφανο. Εάν αντέξει ο Έλληνας αθλητής την πίεση θα έχει ελπίδες για να φτάσει στην νίκη.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας
  • Koubanezos.gr και στο Youtube! Ξεκινήσαμε ήδη εκπομπές…
  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr
Μονό
06:00
Ρούμπλεφ - Μεντβέντεφ
2 (-1,5 σετ)
1.90
Μονό
10:30
Τσιτσιπάς - Ναδάλ
2 (-1,5 σετ)
1.90
Δυάδα (απόδοσης 2.40)
06:00
Ρούμπλεφ - Μεντβέντεφ
Μεντβέντεφ -1,5 game
1.53
10:30
Τσιτσιπάς - Ναδάλ
Ναδάλ -0,5 game
1.50
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις