Προκριματικά με best of 11!

Προκριματικά με best of 11!

Άλλοι κάνουν περικοπές στους μισθούς και τα συμβόλαια λόγω του Covid-19, το σνούκερ αποφάσισε να «ψαλιδίσει» τη διάρκεια των αγώνων!

Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη, τα ματς των τριών πρώτων γύρων των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (21-28 Ιουλίου στο Αγγλικό Ινστιτούτο Αθλητισμού στο Σέφιλντ) θα είναι best of 11 frames αντί για best of 19, δηλαδή θα κρίνονται στα 6 νικηφόρα! Διευκρινίζεται ότι η απόφαση αφορά μόνο τη φετινή διοργάνωση (μην παίρνετε όρκο, πάντως, με τον Μπάρι Χερν) και σχετίζεται με τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό: σκοπός ήταν οι αγώνες να ολοκληρώνονται σε ένα και μόνο σκέλος, ώστε οι παίκτες να βρίσκονται για λιγότερες ώρες στον χώρο και να περιοριστεί ο συγχρωτισμός. Ωστόσο, άπαντες θα έχουν υποβληθεί μία ημέρα πριν αγωνιστούν σε τεστ για τον Covid-19, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στο Championship League.

Αυτό που – ευτυχώς – δεν άλλαξε είναι ότι θα κριθούν στα 10 νικηφόρα frames οι αγώνες του τελευταίου προκριματικού γύρου, ο οποίος από φέτος είναι ο τέταρτος. Τα προβλήματα στις μετακινήσεις ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα σε αρκετές συμμετοχές: ήδη φημολογείται ότι ο Μάρκο Φου, ο οποίος ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια κι από ένα σοβαρό πρόβλημα με την όρασή του, δεν προτίθεται να συμμετάσχει.

Πάντως, το World Snooker Tour ανακοίνωσε ότι παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες και τη σχεδόν βέβαιη απουσία των θεατών από τις κερκίδες του Crucible, έμεινε απείραχτο το συνολικό χρηματικό έπαθλο των 2,4 εκατ. λιρών που είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο. Ο νικητής θα εισπράξει 500.000.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις