ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ 200FS

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ ΔΩΡΑ* ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ

Total Analysis. H μεταμόρφωση της Σίτι

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ 100 ΒΙΒΛΙΚΑ ΔΩΡΑ*!

ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ 100 ΒΙΒΛΙΚΑ ΔΩΡΑ*!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Total Analysis. H μεταμόρφωση της Σίτι

LIVE BETTING 24/7!

Best Picks

Best Picks Παρασκευής με μπάλα, μπάσκετ και βόλεϊ έως 7.90!

προγνωστικά μπάσκετ

Λάθος όριο στο Λονδίνο

Προγνωστικά από Γαλλία και Ισπανία με την εικόνα να δείχνει δυο παίκτες από το γαλλικό πρωτάθλημα.

Επιστροφή στη δράση με δυάδα από Γαλλία και Ισπανία

Προγνωστικά τσάμπιονσιπ με την ομάδα της Λιντς στην εικόνα.

Έχει πολύ ζουμί η Championship

Προγνωστικά βόλεϊ με τις ομάδες Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην εικόνα.

Στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ με 7άρι!

προγνωστικά αγγλία 1 και Ligue 1 με παίκτη της Λιλ να είναι στην εικόνα.

Πέφτουν κορμιά στο «Πιέρ Μορούα»

Ουκρανία - Ιταλία ανάλυση και προγνωστικά αγώνα

Λιλ – Λανς: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Over 2,5 ημέρας που διπλασιάζει για Κυριακή 03/03/24.

Το over 2,5 της ημέρας (29/3)

το bet builder της ημέρας

Το Bet Builder της ημέρας (29/3)

Ουκρανία - Ιταλία ανάλυση και προγνωστικά αγώνα

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ 200FS

Total Analysis. H μεταμόρφωση της Σίτι

Προγνωστικά

Δέκα ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, στις 15 του Δεκέμβρη η Γουέστ Μπρομ υποχρέωνε την Μάντσεστερ Σίτι σε εντός έδρας ισοπαλία, αφήνοντάς την στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 20 βαθμούς σε 12 παιχνίδια και ρεκόρ 5-5-2. Δύο, περίπου, μήνες μετά η αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα φεύγει με το εκκωφαντικό 4-1 από το “Άνφιλντ”, μετρά 14 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και βρίσκεται στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Πάμε να δούμε τι συνέβη στην μπλε μεριά του Μάντσεστερ και επανήλθε η ομάδα στα στάνταρ που την είχαμε συνηθίσει στον καιρό του Γκουαρδιόλα.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς βλέποντας το σερί αυτό είναι οι τρομερές αμυντικές επιδόσεις της ομάδας. Σε αυτά τα 14 παιχνίδια έχει δεχθεί μόλις 4 τέρματα, εκ των οποίων τα 2 σημειώθηκαν σε αγώνες κυπέλου που δεν αγωνίζονταν όλοι οι βασικοί ποδοσφαιριστές. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι έχει ελαχιστοποιήσει τις καθαρές ευκαιρίες που επιτρέπει στον αντίπαλο. Από αυτούς τους 14 αγώνες, οι 10 αφορούν το πρωτάθλημα. Σε αυτούς τους 10 λοιπόν, η Μάντσεστερ Σίτι σε κανέναν αγώνα, πλην αυτού της Κυριακής με την Λίβερπουλ, δεν έχει δεχθεί πάνω από 1 xGoals, με μέσο όρο 0,54. Τί είναι τα xGoals; Τα γκολ που δικαιούται μία ομάδα με βάση την ποιότητα των ευκαιριών που δημιουργεί, με βάση το πόσο καθαρά και από καλή θέση είναι τα σουτ που εκτελεί.

Αθροιστικά δηλαδή, οι ευκαιρίες που οι αντίπαλοι της Σίτι δημιουργούν σε κάθε παιχνίδι δεν φτάνουν ώστε να δικαιούνται 1 γκολ. Πραγματικά το 0,54 είναι τρομακτική επίδοση, που ξεπερνά ακόμη και τις επιδόσεις που είχε η ομάδα τις σεζόν που έσπασε όλα τα κοντέρ στην Αγγλία (το 2017/’18 είχε μέσο όρο, xGoals κατά, 0,64 και το ‘18/’19 0,67).

Για να έρθει όμως αυτό το απίστευτο νούμερο, συνέβησαν και ορισμένα πράγματα από πλευράς Γκουαρδιόλα. Αρχικά, μονιμοποίησε το δίδυμο Ρόδρι – Γκιντογκάν στα χαφ. Κίνηση που του πετυχαίνει στο πρωτάθλημα με κύριο στόχο να είναι αποτελεσματική και στο Τσάμπιονς Λιγκ.  Όλες τις προηγούμενες σεζόν του Πεπ στο νησί βλέπαμε σταθερά ένα 4-3-3 με εσωτερικούς χαφ να αγωνίζονται τις περισσότερες φορές δεκάρια (Ντε Μπρόινε, Νταβίντ Σίλβα και Μπερνάρντο Σίλβα κατά κύριο λόγο). False eight όπως τα αποκαλούσε ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός. Και ήταν ένας σχηματισμός που του «έβγαινε» στο πρωτάθλημα, δεν μπορούσε, όμως, να τον οδηγήσει μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Και για τον λόγο αυτό, πέρυσι για παράδειγμα, στα νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης εφάρμοσε διαφορετικά σχήματα, με στόχο να του δώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια αμυντικά. Αγωνίστηκε με 4-4-2 κόντρα στη Ρεάλ και με τριάδα στην άμυνα απέναντι στη Λυών. Επειδή όμως τους σχηματισμούς αυτούς σπάνια τους συναντούσαμε και σε άλλους αγώνες μέσα στην σεζόν η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν αποτελεσματικοί (ειδικά η τριάδα κόντρα στους Γάλλους).

Έψαχνε λοιπόν ο Πεπ ένα σχήμα που θα μπορεί να του φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και στα νοκ άουτ στην Ευρώπη. Και το βρήκε, εφαρμόζοντάς το από την αρχή της σεζόν, με στόχο όταν θα έρθει η στιγμή των κρίσιμων παιχνιδιών στο Τσάμπιονς Λιγκ οι ποδοσφαιριστές του να είναι απολύτως εξοικειωμένοι με αυτό. Έφυγε λοιπόν από την λογική των false eight και εφαρμόζει πλέον μία τριάδα στα χαφ με ένα καθαρό εξάρι (Ρόδρι), ένα καθαρό οχτάρι (Γκιντογκάν) και ένα δεκάρι (Ντε Μπρόινε ή Μπερνάρντο Σίλβα τώρα που απουσιάζει ο Βέλγος). Και στην πράξη φαίνεται πως αυτός ο σχηματισμός συμβάλει σε αυτό που θέλει να πετύχει. Μεγαλύτερη ασφάλεια αμυντικά. Τα 0,54 xGoals μέσο όρο στα τελευταία παιχνίδια είναι μία καλή απόδειξη για τον Πεπ ότι ευδοκιμεί αυτό που έχει στο μυαλό του.

Επιπλέον, πέρα από την αλλαγή στα χαφ, παρατηρούμε και μία διαφοροποίηση στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, που ασφαλώς και αυτό έχει συμβάλει σε αυτό το θετικό σερί των «πολιτών». Ρουμπέν Ντίας και Στόουνς  είναι πλέον οι βασικοί κεντρικοί αμυντικοί της ομάδας. Για τον Άγγλο εικάζω πως ελάχιστοι περιμέναμε μία τέτοια εξέλιξη. Ποτέ και σε κανένα χρονικό διάστημα δεν είχε δικαιολογήσει τα 55,6 εκατομμύρια ευρώ που είχε δαπανήσει η Σίτι για να τον αγοράσει από την Έβερτον. Φέτος, το τελευταίο δίμηνο κυρίως, είναι η πρώτη φορά που ο Γκουαρδιόλα δείχνει τόση εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Και φαίνεται πως με τον Ρουμπέν Ντίας δίπλα του, του την ανταποδίδουν. Συμβάλουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, σε ένα από τα βασικά ζητούμενα του Πεπ από τα στόπερ του. Στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ο Στόουνς, λοιπόν, είναι πρώτος στις εύστοχες μεταβιβάσεις στο πρωτάθλημα με 93.8%, ενώ ο Ρουμπέν Ντίας πέμπτος με 93%.

Αυτές είναι οι δύο βασικές διαφορές στην αμυντική σύνθεση της ομάδας. Επιθετικά τώρα, παρόλο που η ομάδα στερείται τις αγωνιστικές υπηρεσίες του πρώτου της σκόρερ όλων των εποχών, του Αγουέρο και επιπλέον δεν δείχνει να εμπιστεύεται τον Γκάμπριελ Ζεσούς, με συνέπεια να αγωνίζεται χωρίς καθαρό σέντερ φορ, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα. Τις τελικές που πρέπει, θα τις τελειώσει αποτελεσματικά. Έχει δημιουργήσει ευκαιρίες για 46 τέρματα, έχει πετύχει 43. Βέβαια, παρατηρεί κανείς ότι φέτος δεν σκοράρει τόσο  πολύ όσο τις προηγούμενες σεζόν. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι στην προσπάθεια της να εξοικονομήσει δυνάμεις σε αυτή την πολύ απαιτητική σεζόν με τα συνεχόμενα παιχνίδια, όταν πετυχαίνει ένα ή δύο τέρματα στην αρχή, σταματά να αγωνίζεται σε μεγάλη ένταση, σηκώνει το χειρόφρενο και απλώς πηγαίνει σε μία διαχείριση των αγώνων με σίγουρη κυκλοφορία μπάλας.

Αυτά λοιπόν είναι μερικά από τα πράγματα που συμβαίνουν στο στρατόπεδο της Σίτι, τα οποία την έχουν φέρει και πάλι πρώτη στην βαθμολογία, την χρίζουν πρώτο φαβορί για τον τίτλο και τις δίνουν μία ελπίδα ότι μέσα από αυτή την λογική και στρατηγική μπορεί επιτέλους να κάνει και το βήμα παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εδώ θα είμαστε να το δούμε…

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις