Αουτσάιντερ στο 10.00; Ας το πιστέψω…

Αουτσάιντερ στο 10.00; Ας το πιστέψω...

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα.

Εβδομάδα κυπέλου στο μπάσκετ, που στιγματίστηκε από την αναφορά πολλαπλών κρουσμάτων στον ΠΑΟ, με αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα του με το Περιστέρι. Οι υπόλοιποι αγώνες της προημιτελικής φάσης γίνονται κανονικά. Σε αυτό το πλαίσιο, το πολύ φορμαρισμένο Λαύριο, υποδέχεται την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι τρέχουν ένα σερί με 10 νίκες στα τελευταία 11 παιχνίδια τους. Αποδίδουν καταπληκτικό μπάσκετ, δείχνοντας μοναδικές επιθετικές αρετές. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μέσος όρος τους στην επίθεση στο πρωτάθλημα, είναι στους 79,92 πόντους, ενώ στα 6 προηγούμενα ματς, φτάνει στους 83,61.

Η Ένωση αντίθετα δεν δείχνει να πατάει καλά στο γήπεδο. Έχασε τέσσερα από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια που έδωσε, βγάζοντας προβλήματα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η μία από αυτές της ήττες μάλιστα ήτανε στο ίδιο γήπεδο που καλείται να κερδίσει σήμερα, με ένα εύκολο 78-70. Σε εκείνο το ματς η ΑΕΚ απώλεσε ένα νικηφόρο σερί 24 αγώνων, που έτρεχε μάλλον τυχαία. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο σέντερ της ο Μορέιρα, έπαιζε μόνος του απέναντι στο Λαύριο, αφού πέτυχε περίπου τους μισούς από τους πόντους της ομάδας του.

Σήμερα οι φιλοξενούμενοι θα έχουν τον ηγέτη τους, τον Λάνγκφορντ, να έρχεται από ένα ελαφρύ διάστρεμμα, κάτι που πάντα επηρεάζει έναν παίκτη και τον αποτρέπει από το να πάει σε πολλές διεισδύσεις. Η υπεροπλία των γηπεδούχων στην περιφέρεια είναι προφανής σε κάθε παιχνίδι τους και από εκεί περιμένω να χτίσουν τα θεμέλια άλλης μια μεγάλης νίκης. Η Ένωση έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε τα τελευταία 2 χρόνια. Στο περυσινό πρωτάθλημα δεν έφτασε καν στον τελικό, ελλείψει και του Ολυμπιακού. Έχασε στην έδρα της τον τελικό του φετινού Champions League, ενώ δεν συμμετείχε ούτε σε κάποιο τελικό κυπέλλου, ή έστω super cup. Άλλη μια αποτυχία σήμερα, ελπίζω ότι θα φέρει αλλαγές στην τεχνική ηγεσία και γενικότερα στο μπασκετικό τμήμα.

Το Λαύριο είναι πρώτο στη βαθμολογία της Baskeleague (10-4), παρότι χτυπήθηκε όσο καμία άλλη ομάδα από τον ιό. Eίναι πανάξια πρωτοπόρος, έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων ΑΕΚ, Προμηθέα και τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, με χαρακτηριστική μάλιστα άνεση. Στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων του, κυριολεκτικά τρομοκρατεί κάθε αντίπαλο, ακόμα και τον ΠΑΟ. Παρόλα αυτά, δίνεται τελευταίο φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου. Άλλα και outsider για τον προημιτελικό με την ΑΕΚ. Ας το πιστέψω… που έλεγε κι ο μέγας Χάρρυ Κλυνν, διά στόματος αστυνόμου Μπέκα.

Έχουμε και μεγάλο ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη όμως σήμερα. Ο Ηρακλής, που έχει πολύ σοβαρό επιθετικό πρόβλημα φέτος, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, που δείχνει φανερή άνεση, από την αρχή της χρονιάς στην επίθεση. Με τον Λυκογιάννη στον πάγκο φαίνεται να έχει βελτιώσει και την αμυντική του συμπεριφορά, άλλα και γενικά βγάζει περισσότερη μαχητικότητα. Οι γηπεδούχοι σκοράρουν μόλις 70,58 πόντους κατά μ.ό. Μάλιστα το Σάββατο στη Ρόδο, απέναντι στον Κολοσσό, τέλειωσαν το ημίχρονο έχοντας σκοράρει μόνο 28 και την 3η περίοδο βάζοντας 41. Με τέτοια αστοχία, πολύ απλά, δεν πας πουθενά…

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας
  • Koubanezos.gr και στο Youtube! Ξεκινήσαμε ήδη εκπομπές… 
  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr
Μονό
17:00
Ηρακλής - ΠΑΟΚ
2 (+2,5)
1.97
Μονό
20:00
Λαύριο - ΑΕΚ
1 (+7,5)
1.70
Μονό
20:00
Λαύριο - ΑΕΚ
Λαύριο over 74,5
1.80
Μακροχρόνιο
Φιναλίστ κυπέλου Ελλάδος
Λαύριο
10.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις