Το σχέδιο για το Super Champions League της UEFA

Το σχέδιο για το Super Champions League της UEFA

Το γνωστό σε όλους μας UEFA Champions League αναμένεται να αλλάξει μορφή, αφού η UEFA, ως διοργανώτρια αρχή, ενημέρωσε σήμερα τις 55 ομοσπονδίες – μέλη της, μέσω τηλεδιάσκεψης. Το πλάνο θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2024 και προβλέπει τη μετατροπή του Champions League σε Super Champions League!

Η εν λόγω απόφαση επήλθε έπειτα από πιέσεις μεγάλων κλαμπ προς την UEFA, καθώς αυτά απειλούσαν πως θα αποσχιστούν από αυτήν, δημιουργώντας παράλληλα τη δική τους, κλειστή λίγκα.

Η νέα αυτή μορφή θα αυξήσει των αριθμό των ομάδων, οι οποίες από 32 θα γίνουν 36, με την κάθε ομάδα να δίνει εγγυημένα 10 παιχνίδια, ενώ στο σύνολό τους οι αγώνες θα αυξηθούν κατά πολύ και από 125 θα γίνουν 225, με τα έσοδα σαφώς να πολλαπλασιάζονται.

Σύμφωνα με τις προτάσεις, τρεις θα είναι οι ομάδες που θα προκρίνονται βάση του συντελεστή UEFA από τα προηγούμενα χρόνια. Κάτι που σημαίνει πως ακόμα κι αν αυτές οι ομάδες δεν βρεθούν στο Super Champions League μέσω των πρωταθλημάτων τους θα καλύπτονται από τον συντελεστή τους και τις προηγούμενες πορείες τους.

Εκτιμάται επίσης πως θα αλλάξει και το format για την πρόκριση στη φάση των «16». Οι πρώτες 8 από τις 36 ομάδες θα παίρνουν αυτόματα την πρόκριση στην φάση των «16», ενώ οι ομάδες από την 9η έως την 24ή θέση θα αναμετρώνται μεταξύ τους για τις υπολειπόμενες 8 θέσεις, με την μορφή playoffs.

Η νέα αυτή μορφή θα τεθεί σε ισχύ από το 2024 και θα ισχύει για τουλάχιστον εννέα χρονιές, ενώ ήδη αρκετές ομάδες, οι οποίες δεν ανήκουν στις κορυφαίες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις