Το πράσινο μίλι, η «πελάτισσα», ο γερο-Χάρι και το… παλτό

Το πράσινο μίλι, η «πελάτισσα», ο γερο-Χάρι και το… παλτό

Καλά πήγε η Κυριακή, θα μπορούσε και καλύτερα. Όπως αν είχαν ποντάρει μονό τον Αρη (με κάλυψη) με την ΑΕΚ ή αν είχε σκοράρει ο ΟΦΗ (μόνο αυτό έλειψε για το… τετραπλό combo του 3.05) ή αν η Παλμέιρας ισοφάριζε σε δύο φάσεις που είχε με την Τίγκρες.

Πλήρωσαν λοιπόν κατά το ήμισυ η δυάδα (καθότι στο Μπιλμπάο μπήκαν μόνο δύο) και το 2.70 του πέναλτι στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Συλλόγων, να ‘ναι καλά ο Ολλανδός Μάκελι. Φέτος κι εδώ και στο παλιό μετερίζι, τη βάζει στη στόμα και μοιράζει λεφτά (τη σφυρίχτρα).

https://twitter.com/nbozionelosgr/status/1358535584143335424

«Μπιανκονέρο» η… κυπελλική παράδοση

Γιουβέντους – Ιντερ, 2-1 η «βέκια σινιόρα» νίκησε στον πρώτο ημιτελικό του Coppa Italia, στο Μιλάνο. Και πέρα από στατιστικά, παραδόσεις, ειδησεογραφία, η ερώτηση είναι μια: γιατί φαβορί στις αποδόσεις η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ της Ιταλίας; Δεν το εξηγεί ότι οι «μπιανκονέρι» κατεβαίνουν με λίγες αλλαγές και χωρίς τους Μοράτα και Ντιμπάλα στο 100%, άντε να βρεθεί στον πάγκο ένας εξ αυτών, όπως και ο Ράμσεϊ, Ρονάλντο και Κουλουσέφσκι θα παίξουν μπροστά ενώ κομβικές είναι η απουσίες των Αρτούρ και Μπονούτσι. Η Ιντερ κατεβαίνει, ευτυχώς, χωρίς Βιδάλ και Σάντσες, γλιτώσαμε απόψε Παναΐα μου.

Παράδοση; Στο Τορίνο, σε επίσημα, η Ιντερ έχει να νικήσει από τον Νοέμβριο του 2012, 3-1 τότε για τη Serie A με δύο γκολ του Μιλίτο κι ένα του Παλάσιο, είχε ανοίξει το σκορ ο… Βιδάλ. Τεχνικός της τότε, ο Αντρέα Στραματσόνι. Εκτοτε, 6-2-0 για την «κυρία».

Το πράσινο μίλι, η «πελάτισσα», ο γερο-Χάρι και το… παλτό

Στο Coppa Italia, επιμέρους, έχουν δώσει και μονά και διπλά ματς, τρομερό ότι μονάχα δύο φορές έπαιξαν σε τελικούς, με έσχατο το… 1965. Σημαντικό ότι σε ημιτελικά η Γιουβέντους έχει 4/4 προκρίσεις επί της Ιντερ:

  • το 1938 όταν την ονόμαζαν ακόμη «Αμπροσιάνα» (2-0 στο Τορίνο)
  • το 1983 (2-1 στο Τορίνο, 0-0 στο Μιλάνο)
  • το 2004 (2-2 και τα δύο, 5-4 στα πέναλτι στη ρεβάνς του «Τζιουζέπε Μεάτσα» η Γιούβε)
  • το 2016 (3-0 η καθεμιά στο Τορίνο, ξανά στα πέναλτι η Γιουβέντους στο Μιλάνο αν και οι «νερατζούρι» του Ρομπέρτο Μαντσίνι είχαν… ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα από το 49’).

Άλλη μια… κυπελλική παράδοση που αλίευσα είναι πως, σε Derby d’ Italia και σε διπλά ματς, όταν το πρώτο έληξε με νίκη της φιλοξενούμενης, αυτή στο επόμενο, στη ρεβάνς δηλαδή, δε νίκησε (σε τρεις περιπτώσεις).

Και, επιδόρπιο, σε ματς Κυπέλλου Ιταλίας στο Τορίνο η Γιουβέντους μεν 8-4-2 και δεν υπάρχει ισοπαλία εδώ και… 41 χρόνια (με 3-0-2 έκτοτε): 0-0 τότε, στο «Κομουνάλε», αλλά η Γιουβέντους είχε περάσει έχοντας νικήσει με 2-1 στον πρώτο προημιτελικό.

Το πράσινο μίλι, η «πελάτισσα», ο γερο-Χάρι και το… παλτό

Τέλος, σημαντικό ότι ο Λουκάκου είχε λείψει από τον πρώτο αγώνα, αντιμετωπίζει για πέμπτη φορά στην καριέρα του τη Γιουβέντους και δεν έχει σκοράρει σε κανένα: ένα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Οκτώβριο του 2018 και τρία στην Ιταλία…

Εννοείται ότι ποντάρουμε τον Ρομέλου «πράσινο μίλι» Λουκάκου για γκολ, όπως και Ιντερ μεν, αλλά με κάλυψη: διπλή ευκαιρία, με την απόδοση να πέφτει, αλλά ανεβαίνει εκ νέου με τουλάχιστον δύο γκολ στον αγώνα.

Συνηγορεί ο τρόπος διεξαγωγής

Κατά τα λοιπά, βραδιά για ρίσκα και κυνήγι αουτσάιντερ και μεγάλων αποδόσεων, πλην μιας επιλογής που δείχνει πιο safe.

Όπως, φερ’ ειπείν, στα νοκ άουτ ματς για τους «32» του Coupe de France όπου συνηγορεί ο τρόπος διεξαγωγής: απευθείας πέναλτι, δεν έχει… παράτα σε τυχόν ισοπαλία: κλείνεσαι 90λεπτα και κατόπιν παίζεις τάβλι.

Λοριάν έβλεπα (με την Παρί, όχι τη… ΣουΖού) αλλά διαβάζω για χιονοπτώσεις, άρα πάσο. Αντίθετα, μπήκε στο παιχνίδι μου το Ρεμς – Βαλανσιέν, οι γηπεδούχοι διάγουν καλή σεζόν, ανταγωνιστικοί, φερέγγυοι και ο άσος ανέβηκε αρκετά αφού o Oλιβιέ Γκιγκάν άλλαξε απόφαση (μιας και το ματς με τη Σοσό ορίστηκε για την άλλη Δευτέρα) και θα κατεβάσει, εντέλει, βασικούς. Αήττητη στα τελευταία οκτώ εκτός έδρας στη Ligue 2, σκοράροντας σε όλα, δεν έχει κάτι να φοβηθεί. Ψηθήκατε;

Σημάδια συσπείρωσης

Το πράσινο μίλι, η «πελάτισσα», ο γερο-Χάρι και το… παλτό

Με τον Τζόναθαν Γούντγκεϊτ σε ρόλο υπηρεσιακού, αν και είχε γίνει μέλος του τεχνικού τιμ ελάχιστα 24ωρα νωρίτερα, η Μπόρνμουθ νίκησε 3-2 την Μπέρμιγχαμ αλλά θέλει δουλειά -και προπονητή- συν ότι ο αρχισκόρερ Σολάνκε παραμένει τραυματίας. Ο οποίος Γουντγκέιτ είχε κοστίσει στη Ρεαλάρα 14 εκατ. ευρώ (από την Νιουκάστλ) το 2004 και δεν έπαιξε σχεδόν πότε, μιλάμε για ΤΟ παλτό: σε 9 αγώνες έπαιξε, μόνο.

Τέσπα, ακολουθεί σήμερα η Μπέρνλι όπου οι «τσέρις» έχουν νικήσει μονάχα μια φορά σε 13 αγώνες (1-3-9), εξ αυτών τρεις φορές ήταν στο Κύπελλο, υπέστη ισάριθμες ήττες και δεν σκόραρε σε κανένα. Ομάδα υπόδειγμα η Μπέρνλι, με ελεγχόμενο rotation στο FA Cup (έχει παράταση σε τυχόν ισοπαλία) αλλά στην Μπόρνμουθ βλέπω σημάδια συσπείρωσης, ως και ο γερο-Χάρι Ρέντναπ εμφανίστηκε σε ρόλο συμβούλου.

Το πράσινο μίλι, η «πελάτισσα», ο γερο-Χάρι και το… παλτό

Εν κατακλείδι, προσωπική εκτίμηση είναι ότι αν σπάσει ο άσος, θα είναι σε ματς ως δύο γκολ, του 1-1 δηλαδή, αν ανέβει το line η Μπέρνλι θα περάσει. Combo, με το εύλογο ρίσκο, προς τα δεξιά.

Goalbetting

Οσο για τη «safe» επιλογή, σε εισαγωγικά καθότι για δυαδούλα μιλάμε. Κότσαρα εκεί αφενός το να σκοράρει η Χετάφε με τη Ρεάλ απόψε, όχι πως δεν σπάει ο άσος. Αλλωστε λείπουν Σέρχιο Ράμος, Κρόος, Καρβαχάλ, Οντριοθόλα, Λούκας, Μιλιτάο, Βαλβέρδε, Ροδρίγο και ο πεθαμένος Αζάρ! Με 13 παίκτες απέμεινε ο Ζινεντίν Ζιντάν, και πήρε πέντε παίκτες από τη β’ ομάδα για να κλείσει αποστολή.

Όχι πως λέει πολλά, στην τελευταία ντουζίνα αγώνων Ρόδεραμ – Κάρντιφ μπήκαν 44 γκολ, ήτοι 3,6 ανά αγώνα αλλά μιλάμε για διάστημα από το… 1964. Καρέ νικών στα τελευταία έξι για τη Ρόδεραμ, πλήγμα με την απώλεια του μέσου Λίντσι, σεφτές στο τρίτο ματς του Μικ ΜακΚάρθι για τους Ουαλούς με το 2-0 επί της Μπρίστολ Σίτι, αλλά και πρώτη νίκη ύστερα από επτά (0-2-5) και, δη, στο ντέρμπι του Σέβερνσαϊντ. Αντλησε ψυχολογία, τρόπο να σκοράρει βρήκε, δείχνει τουλάχιστον, ζόρικο ματς για σημείο αλλά με αξία στο goalbetting καθώς στο σκοράρισμα δεν έχουν θέμα εσχάτως.

Η ομάδα των εννέα μεταγραφών…

Και κλείσιμο με τη πιθανή έκπληξη της ημέρας, ποντάρεται και με κάλυψη αλλά προσωπικά έριξα κάτι ψιλά στο 5,5άρι. Τόσο πληρώνει η Μπέρτον για νίκη στο «Μπλούμφιλντ» επί μιας Μπλάκπουλ που έκανε νερά στην ήττα από την Ιπσουιτς και ούσα μπερδεμένη. Η Μπέρτον ναι, ουραγός, αλλά και δείχνει να γυρίζει τον διακόπτη, επί ημερών Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ στον πάγκο (σ.σ. τι παιχτούρα ήταν στα ντουζένια του…) μέτρησε δύο νίκες σε τρία ματς. Στο, δε, 1-0 επί της Χαλ έπαιξαν έξι και μπήκαν αλλαγή δύο από τους συνολικά εννέα νεοφερμένους του χειμώνα: δεν είναι η ίδια Μπέρτον.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας
  • Koubanezos.gr και στο Youtube! Ξεκινήσαμε ήδη εκπομπές… 
  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr
Ρίσκο
19:30
Ρεμς – Βαλανσιέν
Πρόκριση Βαλανσιέν
2.55
Combo
19:30
Μπέρνλι – Μπόρνμουθ:
Χ2 & under 3,5
1.99
Fun bet
21:00
Μπλάκπουλ – Μπέρτον
2
5.50
Δυάδα απόδοσης 2.99
21:00
Ρόδεραμ – Κάρντιφ
Οver 2 AH
1.69
22:00
Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε
Χετάφε over 0,5
1.77
Σκόρερ
21:45
Γιουβέντους – Ιντερ
Γκολ Λουκάκου
2.60
Combo
21:45
Γιουβέντους – Ιντερ
Χ2 & over 1,5
1.99
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις