Τένις. Πρώτα picks από Australian Open

Τένις. Πρώτα picks από Australian Open

Το Australian Open, το πρώτο Grand Slam της χρονιάς είναι γεγονός, ξεκινάει ξημερώματα Δευτέρας και όλα τα μεγάλα αστέρια, με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα βρίσκονται εκεί. Μετά την 14ήμερη καραντίνα, οι αθλητές είχαν 1 εβδομάδα για να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα και πλέον ρίχνονται στην μάχη για τον πρώτο major τίτλο του 2021. Συνολικά 64 παιχνίδια θα διεξαχθούν την Δευτέρα με αρκετά από αυτά να συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον.

Ντένις Σαποβάλοφ (11) – Γιανίκ Σίννερ

Κατά την άποψή μου αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της πρώτης μέρας. Δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο θα αναμετρηθούν στο παιχνίδι που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα της πρώτης μέρας. Οι δύο τενίστες βρίσκονται σε εντελώς διαφορετική κατάσταση και μένει να φανεί πως θα διαχειριστούν έναν αγώνα επιπέδου Grand Slam.

Ο Σαποβάλοφ, 21 ετών από τον Καναδά, έπαιξε εξαιρετικό τένις τόσο εναντίον του Ντζόκοβιτς όσο και εναντίον του Ζβέρεφ χάνοντας όμως και τα δύο παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Το παράδοξο με τον Καναδό, νούμερο 11 του ταμπλό και νούμερο 12 στον κόσμο, είναι ότι μετράει 6 συνεχόμενες ήττες στο tour έχοντας κερδίσει μόλις 2 σετ σε αυτό το διάστημα. Αντίθετα, ο γεννημένος το 2001 Γιαννίκ Σίννερ και νούμερο 36 στην παγκόσμια κατάταξη, πρόλαβε να δώσει 8 αγώνες στην εβδομάδα προετοιμασίας σε ατομικά και διπλά χωρίς να γνωρίσει ήττα. Κατάκτησε τον τίτλο στο Great Ocean Road Open και συνολικά μετράει 11 συνεχόμενες νίκες και δύο κατακτήσεις τίτλων.

Πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο αθλητές και θα δώσω μικρό προβάδισμα στον Ιταλό. Στην πρώτη του συμμετοχή σε Grand Slam, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Σίννερ έφτασε μέχρι τους «8» παίζοντας εξαιρετικό τένις. Θεωρώ ότι θα μας εκπλήξει θετικά και σε αυτή την διοργάνωση και θα τον στηρίξω κόντρα σε έναν αντίπαλο μου σε 30 αγώνες Grand Slam μετράει μόλις 17 νίκες, έχοντας ποσοστό νικών 56%.

Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (18) – Μαρίν Τσίλιτς

Ένα ακόμα κλειστό και αμφίρροπο παιχνίδι περιμένω να είναι αυτό ανάμεσα στους δύο πρώην Top10 αθλητές. Ο Τσίλιτς δεν θυμίζει σε τίποτα τον αθλητή που το 2014 κατέκτησε το US Open, τα χρόνια έχουν περάσει και πλέον βρίσκεται σε μία άσχημη περίοδο από την οποία μοιάζει να μην μπορεί να ξεφύγει. Στα τελευταία 9 παιχνίδια του στο tour έχει υποστεί 7 ήττες ενώ στην εβδομάδα προετοιμασίας αγωνίστηκε σε μόλις ένα παιχνίδι όπου και ηττήθηκε.

Αντίθετα, ο Ντιμιτρόφ προέρχεται από μία εβδομάδα που όπως δήλωσε ο ίδιος «τον άφησε ιδιαιτέρως χαρούμενο» και το πιο σημαντικό για τον Βούλγαρο αθλητή θα είναι να παραμείνει υγιείς και να μην ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς. Κόντρα στον Τσίλιτς έχει μόλις 2 νίκες σε σύνολο 6 αγώνων, έχει όμως επικρατήσει στον μοναδικό αγώνα που δόθηκε σε Grand Slam.

Αγώνας που κριθεί στην αξιοπιστία των δύο αθλητών από την θέση του σερβίς. Θα δώσω ένα μικρό προβάδισμα στον Ντιμιτρόφ που έδωσε περισσότερους αγώνες και τον περιμένω να είναι περισσότερο έτοιμος για ένα παιχνίδι τριών σετ.

Φρεντερίκο Φερέιρα Σίλβα – Νικ Κύργιος

Σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο είχε να αγωνιστεί ο Νικ Κύργιος καθώς λόγω ενός τραυματισμού αλλά και της πανδημίας παρέμεινε στην Καμπέρα, την γενέτειρά του, αποθεραπεύτηκε και έκανε την προετοιμασία του. Στους αγώνες προετοιμασίας που έδωσε ήταν εμφανής η έλλειψη αγώνων αλλά και ρυθμού, κατάφερε όμως να πάρει δύο νίκες και έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Αντίπαλος του, θα είναι ο Πορτογάλος Φερέιρα Σίλβα, νούμερο 184 στην παγκόσμια κατάταξη που εξασφάλισε την συμμετοχή του μέσω των προκριματικών αγώνων. Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή του σε Grand Slam και μένει να φανεί πως θα ανταπεξέλθει κόντρα σε έναν τρομερά χαρισματικό αθλητή που λατρεύει να παίζει μπροστά στο κοινό της πατρίδας του. Τεράστια η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στους δύο παίχτες, εάν μείνει συγκεντρωμένος και δεν επηρεαστεί από έξω-αγωνιστικούς παράγοντες ο Νικ θα φτάσει άνετα στην νίκη.

Ελάιας Ιμέρ – Ντιέγκο Σβάρτσμαν (8)

Από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του προέρχεται ο Αργεντίνος Ντιέγκο Σβάρτσμαν, που θα αντιμετωπίσει έναν αθλητή που κέρδισε την συμμετοχή του στο κυρίως ταμπλό μέσω των προκριματικών αγώνων. Ο Ιμέρ θα αγωνιστεί για 8η φορά σε κυρίως ταμπλό Grand Slam έχοντας καταφέρει μόλις μία φορά να φύγει νικητής, ενώ οι δύο αθλητές είχαν συναντηθεί ξανά το μακρινό 2015 στο US Open με τον Σβάρτσμαν να επικρατεί με 3-0.

Εκτός ρυθμού φάνηκε να βρίσκεται ο Αργεντίνος, έχοντας όμως ορισμένα πολύ καλά διαστήματα στο παιχνίδι του με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αγώνα κόντρα στον Νισικόρι, όπου κέρδισε με 2-1 χάνοντας μόλις 1 γκέιμ στα δύο νικηφόρα του σετ. Στα τελευταία 6 παιχνίδια του ο Σβάρτσμαν έχει 5 ήττες όλες όμως από αθλητές του Τop 6 ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η κλήρωση τον ευνόησε καθώς μέχρι τα προημιτελικά δεν θα συναντήσει αθλητή εντός του Top 20.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας
  • Koubanezos.gr και στο Youtube! Ξεκινήσαμε ήδη εκπομπές… 
  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr
Δυάδα απόδοσης 3.00
05:15
Ντιμιτρόφ - Τσίλιτς
1
1.65
07:00
Ιμέρ - Σβάρτσμαν
2 (-8,5 games)
1.83
Μονό (8/2)
10:00
Φερέιρα Σίλβα - Κύργιος
Κύργιος 3-0
2.00
Μονό (8/2)
11:15
Σαποβάλοφ - Σίννερ
2
2.40
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις