Ο ορισμός του #mekathetropo και το «κόκκινο» dna

Ο ορισμός του #mekathetropo και το «κόκκινο» dna

Θα μπορούσε να πάει καλύτερα χθες αλλά στο γαλλικό (Λανς – Ρεν) δεν κουνήθηκε ούτε το σημαιάκι του κόρνερ, ήτοι Σάββατο με χασούρα. Μικρή, διότι έφερε αρκετά η δυάδα του 4.15 με Χάρογκεϊτ και ΚΠΡ σε draw no bets, όπως και κάτι ψιλά το combo του 2.17 στο Ατρόμητος – Παναθηναϊκός.

https://twitter.com/nbozionelosgr/status/1358099254124838918

Oχι πως έχουν μετάσχει λίγες από τη χώρα της σε Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, θεσμός που διαδέχθηκε το Διηπειρωτικό Κύπελλο, αλλά η Τίγκρες έχει μια έξτρα πρόκληση απόψε – πλην του να προκριθεί. Να γίνει η πρώτη βορειοαμερικανική ομάδα που θα μετάσχει στον τελικό. Πλην Ευρωπαίων και Λατινοαμερικάνων, δις εμφανίστηκαν αφρικάνικες κι άλλες τόσες ασιατικές ομάδες, στον τελικό. Ποτέ όμως μια μεξικάνικη ή μια αμερικάνικη, ρε παιδί μου, ΟΚ υπήρξαν φορές που το CONCACAF Champions League πήραν κάτι απίθανες – και παράλληλα το εισιτήριο για το Μουντιάλ Συλλόγων. Όπως το 20005 η Σαπρίσα από την Κόστα Ρίκα, γνωστή μηχανή παραγωγής παικτών για το ελληνικό πρωτάθλημα – Ρόναλντ Γκόμες προεξάρχοντος.

Με κάθε τρόπο…

Βίβα Μέχικο λοιπόν, και ποια τα πεπραγμένα τους στο Παγκόσμιο Συλλόγων;

  • Η Κλαμπ Αμέρικα το 2006 ηττήθηκε στον ημιτελικό με 4-0 από την Μπαρτσελόνα του Ροναλντίνιο.
  • Η Πατσούκα το 2007 έμεινε έξω από τον προημιτελικό κιόλας, 1-0 από την Ετουάλ Σαχέλ (ομάδα Τυνησίας αυτή, ιστορικόν σωματείο).
  • Ξανά η Πατσούκα το 2008, ξανά… τσούκα νωρίς, στα πέναλτι από την Αλ Αχλι.
  • Το 2009 η Ατλάντε ηττήθηκε στον ημιτελικό με 3-1 από την Μπαρτσελόνα (άμα σου βάζει γκολ ο Μπουσκέτς, κλείστε το μαγαζί).
  • Το 2010 η Πατσούκα εν νέου δεν μπήκε 4άδα, 1-0 από τους Κογκολέζους της Μαζέμπε.
  • Το 2011 σειρά της Μοντερέι να πιει το κώνειο, στα πέναλτι από τη γιαπωνέζικη Κασίβα στους «8».
  • Το 2012 η Μοντερέι έχασε στον ημιτελικό με 3-1 από την Τσέλσι του Μάτα και του Τόρες.
  • Ξανά παρούσα το 2013 η Μοντερέι, αποκλεισμός στην παράταση του προημιτελικού από τη μαροκινή Ραζά Καζαμπλάνκα.

Ο ορισμός του #mekathetropo και το «κόκκινο» dna

  • Το 2014 η Κρουζ Αζούλ, αφού χρειάστηκε παράταση για να αποκλείσει στα προημιτελικά τους Γουόντερερς της Σίδνεϊ, έμεινε εκτός με 4-0 από τη Ρεάλ (ως και ο Μπέιλ είχε σκοράρει).
  • Το 2015 η Κλαμπ Αμέρικα έχασε με 2-1 από την κινέζικη Κουανγκτσόου Εβεργκράντε στους «8».
  • Ξανά το 2016 η Κλαμπ Αμέρικα, ήττα 2-0 από τη Ρεάλ στον ημιτελικό.
  • Σειρά της Πατσούκα το 2017, περνάει την άλλη ομάδα της Καζαμπλάνκα, τη Γουιντάντ, με 1-0 στην παράταση και χάνει στον ημιτελικό με 1-0 από την Γκρέμιο (στην παράταση).
  • Το 2018 η Σίβας Γουαδαλαχάρα ηττάται με 3-2 από την ιαπωνική Κασίμα στους «8» – καλά πάει αυτό
  • Η Μοντερέι το 2019 μένει εκτός από τη Λίβερπουλ με γκολ του Φιρμίνο στο 91’.

Κοντολογίς, ο ορισμός του #mekathetropo (σ.σ. όχι μπασκετικέ Ολυμπιακέ, δε λέμε για σένα σήμερα) για τις μεξικάνικες στα Μουντιάλ Συλλόγων (σόρι φίλε Sombrero). Ψέματα, όχι με κάθε τρόπο, δεν υπάρχει ακόμη μεξικάνικη ομάδα να έχει αποκλειστεί στα πέναλτι ημιτελικού (σημειώθηκε ως tip).

H Τίγκρες έχει λοιπόν ραντεβού με τη δική της αλλά και με την… εθνική ιστορία, στον αποψινό ημιτελικό στην Ντόχα του Κατάρ ενάντια στην Παλμέιρας που, όπως και η εκάστοτε πρωταθλήτρια Ευρώπης, πέρασε «μπάι» (aka άνευ αγώνα) στα ημιτελικά. Η «βερδάο» νίκησε μια εβδομάδα πριν τη Σάντος στον τελικό του Copa Libertadores με γκολ στο… ’99 και από το πουθενά, σε ένα ματς-ύπνος στο «Μαρακανά», η UANL με 2-1 στον προημιτελικό τη νοτιοκορεάτικη, και με ελλείψεις, Ουλσάν, με δύο γκολ του αειθαλούς Γάλλου Ζινιάκ και σκορ διαμορφωμένο από το ημίχρονο.

Ο ορισμός του #mekathetropo και το «κόκκινο» dna

Πρακτικά πλήρεις και οι δύο, χωρίς αλλαγές οι Βραζιλιάνοι του Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος βιώνει τιμές… εθνικού ήρωα στη χώρα, με 4-4-2 και η ομάδα του Ρικάρδο Φερέτι που την τελευταία διετία παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Οι Μεξικανοί είναι πιο τεχνίτες (κι όμως), οι Βραζιλιάνοι με μεγαλύτερη αντοχή και το βάρος στην άμυνα (κλασικός Αμπέλ…) ενάντια σε μια αφερέγγυα άμυνα. Πολύ μπερδεμένο. Μια ζαριά να κριθεί στα πέναλτι, έτερο pick να έχει πέναλτι η κανονική διάρκεια του αγώνα. Φάουλ, σπρωξίδια κλπ. και (βρες καλώς τον) σφυρίζει η φετινή μου αδυναμία σε διεθνή ματς, ο Ολλανδός Ντάνι Μάκελι. Εχει διαιτητεύσει και ελληνικά ματς, τον ξέρουμε.

Το σερί της Σίτι, το dna της Λίβερπουλ

Κατά τα λοιπά, όχι πολλά, το πήγα λάιτ σήμερα το πράμα. Θα μου πεις, «ρε Μποζιονέλο κοτζάμ Λίβερπουλ – Σίτι έχει». Ορθότατον, αν και με κόβω να βλέπω καμιά σειρά εκείνη την ώρα και όχι το ματς. Όχι επειδή η Λίβερπουλ δεν παίζει καλά, ούτε διότι το… φοβάμαι (οπαδικά, πάντα). Αλλά, με ξέρετε, μεγάλες παραδόσεις όταν βοηθά το timing, τους δίνω και καταλαβαίνει.

Ο ορισμός του #mekathetropo και το «κόκκινο» dna

Στα τελευταία 29 μεταξύ τους στο «Ανφιλντ» υπάρχει μόνο ένα διπλό, το αμέσως προηγούμενο ήταν όταν είχαμε… ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα: Δεκέμβρης του 1981, 3-1 η Σίτι τη Λίβερπουλ του Μπομπ Πέισλι και των Σούνες, Ρας, Νταλγκλίς, Νιλ και Γουίλαν. Εκτοτε και σε 29 ματς το κοντέρ γράφει 19-9-1 με μόνο διπλό τον Μάιο του 2003, 2-1 η Σίτι του Κέβιν Κίγκαν με ισάριθμα γκολ του Ανελκά στο τέλος, είχε ανοίξει το σκορ ο Μπάρος στο 59’ για τη Λίβερπουλ του αείμνηστου Ζεράρ Ουγιέ, που είχε μεν και Οουεν, και Τζέραρντ, και Χάμαν και Μέρφι, μα και ανέκδοτα τύπου Τραορέ, Σεϊρού και Ντιούφ. Από τότε, 12-5-0 το σκορ.

Στην εν λόγω παράδοση η Σίτι αντιπαραθέτει πως, αν πάρει το σημερινό, θα μετρά 14 σερί νίκες και θα ισοφαρίσει το ιστορικό σερί της Πρέστον του 1892 και της Αρσεναλ του 1987, για ομάδα πρώτης κατηγορίας ενώ μετρά ήδη έξι σερί ματς χωρίς να δεχθεί γκολ.

Διπλό; Ας πούμε ναι, αλλά όχι και 2.15 στο λιμάνι. Σεβασμός. Δεν είναι στα φόρτε της η Λίβερπουλ αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ γνωρίζει πώς να μπλοκάρει τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Γερμανός με 8 νίκες σε 20 ματς έχει τις περισσότερες από κάθε άλλον ενάντια στον προπονητή της Σίτι.

Αν είναι καλύτερη, ας το πάρει. Πήρα pick διπλασιασμού: ως 4 γκολ και χωρίς διπλό. «Ανφιλντ» είσαι, έστω και αδειανό…

Ο απόντας ηγέτης και οι καλύψεις

Το πήγα λάιτ σήμερα το πράμα. Επιγραμματικά…:

Ο ορισμός του #mekathetropo και το «κόκκινο» dna Όχι και τόσο φαβορί η Αθλέτικ Μπιλμπάο με την αλλοπρόσαλλη Βαλένθια στο «Σαν Μαμές», της λείπει και ο κομβικός Ραούλ Γκαρσία σήμερα. Ασιατική επιλογή το over 2, με πληρωμή σε 3+ γκολ, οι Λεβαντίνοι σκόραραν στα τελευταία 11/13 τους εκεί.

Ο ορισμός του #mekathetropo και το «κόκκινο» dna Η Ουντινέζε είχε εννέα αγωνιστικές να κάνει νίκη, πήρε διπλό στη Σπέτσια με πέναλτι του Ντε Πάουλ αλλά ο ηγέτης της λείπει ελέω τιμωρίας και η Βερόνα παίζει προσεκτικά, με πλάνο στο γήπεδο και ευχέρεια στο σκοράρισμα. Ποντάρεται, με κάλυψη.

Ο ορισμός του #mekathetropo και το «κόκκινο» dna Εχει και ντερμπάκι, Classique το λένε, Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν. Τίποτε σε pre game, για live προσφέρεται, θα τα πούμε φυσικά στο Telegram.

https://twitter.com/nbozionelosgr/status/1358341390426603523

Ο ορισμός του #mekathetropo και το «κόκκινο» dna Η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ σε 8/9 φετινά της εντός, ο Αρης δεν σκοράρει πολύ (μετρά 39 βαθμούς με μόλις 25 γκολ!) και στο αποψινό θα βρει περισσότερους χώρους. Προς τα δεξιά, 41-13-3 η παράδοση με γηπεδούχο την «Ενωση» και μόνα διπλά το 1989 (1-0 με φάουλ Κώστα Οικονομίδη), το 2009 (1-0 με Κόκε) και το 2011 (2-1 με δύο γκολ του Νέτο), εξ αυτών το πρώτο ήταν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα άλλα δύο στο ΟΑΚΑ.

Ο ορισμός του #mekathetropo και το «κόκκινο» dna Και, για να μαθαίνουν οι νέοι, η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του πρωταθλήματος παραμένει το Ολυμπιακός – ΟΦΗ 4-5 στις 2 Μαΐου 1990, με το σκορ στο 4-0 στο 48ο λεπτό. Πλην αυτής της επίδοσης, αποτελεί και τη μόνη νίκη των Κρητικών εκτός έδρας επί των «ερυθρολεύκων» ενώ ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε για τελευταία φορά υποδεχόμενος τον ΟΦΗ στο 0-0 του Μαρτίου του 1992. Στο 38-4-1 η συνολική τους παράδοση.

 

Κι αφού το ανέφερα, ιδού το τετραπλό combo που έριξα: να σκοράρει ο ΟΦΗ, να μπουν τουλάχιστον 3 στο ματς, τουλάχιστον ένα στο πρώτο ημίχρονο και τουλάχιστον δύο στο δεύτερο.

Ο ορισμός του #mekathetropo και το «κόκκινο» dna Η Ντιζόν έφτασε τα 12 σερί ματς χωρίς νίκη, όχι πως είναι για να την υποτιμάς αλλά και Μονπελιέ σαφώς έχει κίνητρο, ερχόμενη από σειρά κακών εμφανίσεων, έχει υπέρ της την παράδοσή τους εκεί (6-4-1) και στα μείον το τρέχον σερί (0-3-6) ενώ εντός «Μοσόν» είναι στο 0-1-5, ήτοι χωρίς νίκη από τον Νοέμβριο. Το καλύπτω με διπλή ευκαιρία, κοτσάροντάς το με δύο γκολ (τούτο, πιο δύσκολο μεν, αλλά).

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας
  • Koubanezos.gr και στο Youtube! Ξεκινήσαμε ήδη εκπομπές… 
  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr
Δυάδα απόδοσης 2.54
16:00
Μονπελιέ – Ντιζόν
1Χ & over 1,5
1.59
17:15
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια
Over 2 AH
1.62
Δυάδα ρίσκου (απόδοσης 6.17)
16:00
Ουντινέζε – Βερόνα
2 dnb
2.30
19:30
ΑΕΚ – Αρης
2 dnb
2.92
Combo
17:15
Ολυμπιακός – ΟΦΗ
Over 2,5 & ΟΦΗ over 0,5 & over 0,5 στο 1ο ημίχ. & over 1,5 στο 2ο ημίχ.
3.05
Combo
18:30
Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι
1Χ & under 4,5
2.00
Fun bet
20:00
Παλμέιρας – Τίγκρες
Να κριθεί στα πέναλτι
6.00
Special bet
20:00
Παλμέιρας – Τίγκρες
Καταλογισμός πέναλτι
2.70
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις