Ρίσκο με μέτρο

Ρίσκο με μέτρο

Αρκετά καλή η χτεσινή μέρα, πέρασε η βασική πρόταση από τον αγώνας της Λεβάντε, η Αλμερία πλήρωσε την κόκκινη και τα διαιτητικά λάθη δεν της επέτρεψαν κάτι καλύτερο από την ισοπαλία, τα γκολ στην Καρταχένα έμειναν στα 2, αλλά πλήρωσαν ως μονάδα την δυάδα μας και στο σύστημα είχαμε 2/3. Πολύ καλό κέρδος και συνεχίζουμε.

Σήμερα πλούσιο από αγώνες το πρόγραμμα, αλλά το ένστικτό μου, μου λέει να είμαι προσεχτικός και ρίχνοντας απλά μια  ματιά οι αποδόσεις δεν λένε όλη την αλήθεια.

Ο αγώνας Ρεάλ Σοσιεδάδ – Κάντιθ, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Μια Σοσιεδάδ που έχει ταλέντο επιθετικά, αλλά η αμυντική της αστάθεια της κοστίζει. Ήρθε ισόπαλη με την Βιγιαρεάλ σε αγώνα που βρέθηκε νωρίς πίσω, κινδύνεψε σε κάποιες αντεπιθέσεις και ευτυχώς ισοφάρισε λίγο πριν την λήξη με το Ισαάκ. Αλεξάντερ Ισαάκ και Μίκελ Ογιαρθάμπαλ αποτελούν ένα εξαιρετικό επιθετικό δίδυμο, που θυμίζει εποχές Κοβάσεβιτς και Νιχάτ που σύνδεσαν το όνομα τους με την επάνοδο των Βάσκων στην Ευρώπη. Δεν ξέρω για πόσο θα είναι ακόμα στην ομάδα, αλλά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και ταλαιπωρούν πολύ τις αντίπαλες άμυνες.

Η Κάντιθ φωνάζει και ωρύεται για την ”σφαγή” που δέχτηκε στον αγώνα ενάντια στην Ατλέτικο. Ότι αδικήθηκε σε κάποιες φάσεις ναι, αλλά μεγάλωσαν τα λεγόμενά τους λίγο για να φτάσουν στα αυτιά της ομοσπονδίας προφανώς. Γενικώς είναι αξιόμαχη ομάδα, παλεύει και τσαμπουκαλεύεται. Επιθετικά δεν είναι τέρας αξιοπιστίας, αλλά κάνει τις ευκαιρίες και σκοράρει, λιγότερο συχνά σε σχέση με τις ομάδες του 2ου μισού της βαθμολογίας, αλλά σκοράρει. Καλοί επιθετικά οι Βάσκοι με θέματα στην άμυνα, 2 γκολ μπορούν να τα πετύχουν, αλλά πρέπει κιόλας, με ένα τέρμα δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς γιατί η Κάντιθ στην κόντρα μπορεί να κάνει την ζημιά. Ποντάρισμα στα γκολ των γηπεδούχων.

Επόμενος αγώνας, Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια. Τα πάνω τους έχουν πάρει οι Βάσκοι με σερί νικών, σκοράρει με άνεση, έχει προκρίσεις στο κύπελλο και να προσθέσω την κατάκτηση του Σούπερ Καπ με νίκες εις βάρος των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Έργο Μαρθελίνο φυσικά, εκ των κορυφαίων προπονητών της Λίγκας, κέρδισες παίχτες, διοίκηση και προσπαθεί να ανεβάσει και άλλο το επίπεδό της. Βέβαια απόρροια των πολλών αγώνων, έφτασε τους 12 αγώνες τις τελευταίες περίπου 40 μέρες, υπάρχει κούραση και κάποιοι τραυματισμοί που επηρεάζουν όσο να ‘ναι την ομάδα.

Η Βαλένθια από την άλλη, εκπέμπει SOS! Παλεύει για την σωτηρία της, όντας μόλις 3 βαθμούς και 3 θέσεις πάνω από τον υποβιβασμό. Βρίσκεται σε κακή κατάσταση αγωνιστική. Νίκησε την Έλτσε σε εξάποντο παραμονής 1-0, με το στανιό δηλαδή, με ήρωες τον Βας και τον τερματοφύλακα Ντομενέκ που την κράτησε όρθια, όποτε χρειάστηκε. Η κούραση της Μπιλμπάο με κόβει από το να πάω σε έναν κατά τα άλλα σωστό άσο.

Αλλά δεν ξεχνάω και μια πρόσφατη ιστορία. Ο Μαρθελίνο ήταν για μια τριετία προπονητής στην Βαλένθια, την έβγαλε Ευρώπη, πήρε Κύπελλο και την έβγαλε ξανά Ευρώπη και δη στους ομίλους τους Champions league. Αλλά εξαιτίας ενός καυγά με τον οικονομικό διευθυντή, φίλο και κουμπάρου του ιδιοκτήτη της Βαλένθια, αν και είχε δίκιο ο Μαρθελίνο, τον έδιωξαν άρον άρον, μια απόφαση που είχε στεναχωρήσει παίκτες και κόσμο της ομάδας. Επαγγελματίας μεν, θέλει να δείξει τι έχασαν δε. Για να μην πλατιάσω άλλο διπλή ευκαιρία στον άσο σε συνδυασμό να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Το Οσασούνα – Εϊμπάρ είναι βάσκικο ντέρμπι, αλλά λίγο η κούραση και οι απουσίες με ωθούν προς την διπλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Θα το ποντάρω σε δυάδα με το αμφίτερμα του αγώνα Μπέτις – Μπαρτσελόνα. Τις μισές ευκαιρίες που έκανε με Οσασούνα και Μπιλμπάο να κάνει ένα γκολ θα το βρει. Η Μπαρτσελόνα μέχρι και για κόντρα είναι, ειδικά μετά την θεαματική, συνάμα κουραστική, παράταση με την Γρανάδα που πέρασε 5-3 , αλλά δεν το πάω μέχρι εκεί το γράφω ως ιδέα να υπάρχει.

Από Segunda βλέπω αμφίτερμα στο παιχνίδι της Τζιρόνα με την Λεγανές, διπλό την Μιράντες στην έδρα της Καστεγιόν και άσο την εκρηκτική Βαγιεκάνο κόντρα στην Τενερίφη, αλλά επειδή θα ρισκάρω πολύ, κρατάω μόνο τον άσο την Ράγιο που πέτυχε μια φοβερή ανατροπή εις βάρος την Εσπανιόλ, βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και μπορεί να κερδίσει μια ασταθή αμυντικά Τενερίφη.

Τρία μονά και μία δυάδα, αυτά για σήμερα, καλή συνέχεια.

  • Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας
  • Koubanezos.gr και στο Youtube! Ξεκινήσαμε ήδη εκπομπές… 
  • Το απόλυτο chat για live betting αλλά και χαβαλέ. Μπείτε στο Telegram του Koubanezos.gr
Μονό
15:00
Σοσιεδάδ - Κάντιθ
Σοσιεδάδ οver 1,5
1.80
Μονό
17:15
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Βαλένθια
1Χ & goal/goal
2.50
Μονό
19:15
Ράγιο Βαγιεκάνο - Τενερίφη
1
1.85
Δυάδα (απόδοσης 2.25)
19:30
Οσασούνα - Εϊμπάρ
Χ2
1.50
22:00
Μπέτις - Μπαρτσελόνα
Goal/goal
1.50
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις