Φάουλ στο στοίχημα: Πώς να παίξετε

Φάουλ στο στοίχημα με παίκτες να παίζουν δυναμικά.

Καλησπέρα φίλοι! Σήμερα, θα προσπαθήσω (χωρίς να σας κουράσω φυσικά) να σας ξεναγήσω λίγο στα… άδυτα των τάκλιν και κατ’ επέκταση των φάουλ, πάντα για το στοίχημα. Ως έχετε δει άλλωστε, τα επιλέγω συχνά στα πονταρίσματά μου.

Φάουλ στο στοίχημα: Τρόπος παιξίματος και συμβουλές

Ξεκινώντας, κάποιος θα πρέπει να έχει πλήρη επίγνωση ενός ικανοποιητικού δείγματος (τουλάχιστον τα 6 τελευταία παιχνίδια θεωρούνται ασφαλές δείγμα) των στατιστικών όλων των παραμέτρων. Και όταν εννοώ όλων των παραμέτρων, εννοώ όλων. Κάποιες από τις σημαντικότερες παραμέτρους είναι τα στατιστικά των φάουλ (μέσος όρος δηλαδή) που παραχωρεί μία ομάδα καθώς και τα στατιστικά του διαιτητή της εκάστοτε αναμέτρησης.

Ωστόσο, αυτά είναι ικανοποιητικά στοιχεία ώστε να μας οδηγήσουν στο ταμείο; Και όταν λέμε στο ταμείο, σκοπός δεν είναι να κοιτάμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να παλεύουμε με το ένα φάουλ και να έχουμε καρδιοχτύπια. Σκοπός είναι να βγαίνουν σχετικά εύκολα και χωρίς κόπο. Η απάντηση είναι φυσικά και όχι.

Άλλοι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή ενός σημείου με φάουλ είναι το όριο που δίνεται από την εταιρία αλλά και το πρωτάθλημα που παίζεται η μπαλίτσα. Για παράδειγμα, όταν μιλάμε για ελληνικό πρωτάθλημα λόγω και του ταπεραμέντου των ομάδων, ένα όριο κάτω από τα 30 φάουλ μοιάζει μικρό. Ωστόσο και πάλι αυτό είναι αρκετό για να μας οδηγήσει σε ένα ταμείο; Η απάντηση είναι, και πάλι, φυσικά και όχι.

Μιας και πιάσαμε το ελληνικό πρωτάθλημα ας συνεχίσουμε με αυτό και να φέρουμε για παράδειγμα (που ισχύει κατά γενική αναλογία για πάρα πολλές περιπτώσεις) ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού με μία μικρομεσαία ομάδα. Όταν ο Ολυμπιακός θα έχει την κατοχή και θα πιέζει ή θα είναι το σκορ στο π.χ. 3-0 ή 5-0 προφανώς και αυτές οι συνθήκες δε θα ευνοήσουν τα φάουλ. Άρα, κοιτάμε τα παιχνίδια που βάζουμε τα χρήματα μας στα φάουλ να είναι γενικώς ντέρμπι με ομάδες που κλωτσάνε και με διαιτητή που σφυρίζει αρκετά.

Γιατί να τα ποντάρουμε

Για έναν και κύριο λόγο: διότι αφενός συχνά τα στατιστικά επιβεβαιώνονται, ειδικά αν μια ομάδα είναι αουτσάιντερ, και αφετέρου διότι συχνά τα lines, τα όρια, είναι μικρότερα από όσο θα περίμενε κανείς.

Ωστόσο όπως κάθε θετική κατάσταση υπάρχει και η αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Γιατί κάποιος να μην επιλέξει την αγορά των φάουλ; Το πιο βασικό  είναι ότι οι περισσότερες εταιρίες (για να μην πω όλες) δεν έχουν αγορά φάουλ ανοιχτή στο live, με αποτέλεσμα το cash out να είναι πρακτικά αδύνατο. Σε ορισμένες μεγάλες διοργανώσεις βέβαια όπως είναι τελικοί Champions League ή Μουντιάλ υπάρχουν ανοιχτές αγορές φάουλ και στο live.

Πότε να ποντάρουμε

Μία άλλη κακή συγκυρία όσον αφορά στα φάουλ, που συνδέεται άμεσα με τα προαναφερθέντα, είναι ότι δεν ξέρει κάποιος πώς θα κυλήσει το παιχνίδι. Αν για παράδειγμα ξεφύγει το σκορ λογικό είναι να «σβήσει» και το ματς. Εξ ου και επιλέγουμε παιχνίδια όπου οι ομάδες «καίγονται» για βαθμούς και είναι περίπου ισοδύναμες.

Επίσης, πολλές φορές οι εταιρίες επειδή δεν είναι έμπειρες με τις αγορές αυτές, κάνουν πολλά λάθη στα όρια, και εκεί είναι που θα χτυπήσουμε ώστε να οδηγηθούμε σε ένα εύκολο ταμείο.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις