Αφιέρωμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Αφιέρωμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη 4/2 στη Ντόχα του Κατάρ το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και το koubanezos.gr σας παρουσιάζει σε αφιέρωμα όλα, όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή διοργάνωση και τις ομάδες που θα λάβουν μέρος.

Η διοργάνωση φέτος καθυστέρησε χρονικά εξαιτίας της πανδημίας, παρόλα αυτά θα διεξαχθεί κανονικά, με τη FIFA να εμπιστεύεται πλήρως τη φιλοξενία και οργάνωση του τουρνουά στη χώρα που θα φιλοξενήσει και το επόμενο Μουντιάλ σε 21 μήνες.

Στο Κατάρ

Το Κατάρ έχοντας ήδη ολοκληρώσει την ανέγερση των νέων γηπέδων και έχοντας κυριολεκτικά σώσει τη περσινή διοργάνωση του ασιατικού Champions League, φιλοξενώντας τη πλειοψηφία των αγώνων του, αποτελεί το πλέον κατάλληλο και ασφαλές μέρος για τη διοργάνωση. Μάλιστα οι αγώνες θα διεξαχθούν και με τη παρουσία θεατών, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όμως να είναι αυστηρά.

Τρόπος διεξαγωγής

Η διοργάνωση διεξάγεται με τη μορφή των μονών νοκ άουτ αγώνων και συμμετέχουν σε αυτή οι κάτοχοι των κορυφαίων διασυλλογικών τροπαίων από κάθε ήπειρο. Φέτος εξαιτίας της πανδημίας η εκπρόσωπος της Ωκεανίας (OCF) Όκλαντ δεν θα συμμετάσχει, καθώς η Νέα Ζηλανδία έχει θέσει αυστηρότατους περιορισμούς.

Έτσι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο φέτος, και κατά πάσα πιθανότητα για τελευταία φορά με αυτό το φορμάτ, καθώς αναμένονται σαρωτικές αλλαγές και κυρίως αύξηση των ομάδων στο εγγύς μέλλον, θα είναι έξι και σας τις παρουσιάζουμε συνοπτικά.

Η Αλ Ντουχαΐλ (AFC) είναι η ”οικοδέσποινα” του τουρνουά. Η περσινή πρωταθλήτρια του Κατάρ μπορεί να μετράει μόλις 12 χρόνια ιστορίας, αλλά έχει ήδη βάλει τη σφραγίδα της στην Αραβική Χερσόνησο με 7 Πρωταθλήματα 3 Κύπελλα και 2 Σούπερ Καπ. Ο Γάλλος Λαμουσί είναι στο τιμόνι της από τη περσινή σεζόν και στο ρόστερ της διαθέτει εξαιρετικά ποιοτικούς παίκτες σε κάθε γραμμή. Πρόσφατα ενισχύθηκε με το περσινό πρώτο σκόρερ της J1 Μάικλ Ολούνγκα. Βρίσκεται στη 2η θέση πίσω από την Αλ Σαντ του Τσάβι και ουσιαστικά προετοιμάζεται για το ασιατικό Champions League που ξεκινά αρχές Απρίλη.

Η Αλ Αχλί της Αιγύπτου (CAF) αποτελεί την εκπρόσωπο της αφρικανικής ηπείρου. Η ομάδα του Νοτιοαφρικανού Πίτσο Νοσιμάρε, η οποία πρόσφατα ανακηρύχθηκε η ομάδα του αιώνα στην Αφρική, έκανε πράγματα και θαύματα τη περσινή σεζόν κατακτώντας το νταμπλ στη χώρα της, ενώ πήρε και το Champions League της Αφρικής, απέναντι στη μισητή αντίπαλο της Ζάμαλεκ. Στην 6η παρουσία της στη διοργάνωση η δημοφιλέστερη ομάδα της ηπείρου, πέρα από τη στήριξη των πολυάριθμων φιλάθλων της, θα παρατάξει και άκρως ανταγωνιστική ομάδα με πολλούς διεθνείς παίκτες στο ρόστερ της.

Η Μπάγερν Μονάχου (UEFA) δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας και κάτοχος του Champions League ουσιαστικά μπαίνει στο τουρνουά ως φαβορί και θέλει να κατακτήσει και τον εναπομείναντα 6ο τίτλο της σεζόν 2019-20, μετά από Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ Γερμανίας, αλλά και τους διεθνείς τίτλους του Champions League και του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, επίδοση που κατέχει μόνο η Μπαρτσελόνα από το 2010.

Η Ουλσάν (AFC) της Νότιας Κορέας πρόσφατα κατέκτησε στα ίδια γήπεδα το τίτλο της Πρωταθλήτριας Ασίας και βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας της εν όψει της έναρξης της Κ1 σε τρεις εβδομάδες. Πλέον στο τιμόνι της ο θρύλος του κορεατικού ποδοσφαίρου, Χονγκ Μίουνγκ Μπο, έχει κύριο στόχο, να την οδηγήσει στη κατάκτηση ενός εγχώριου πρωταθλήματος μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες. Διαθέτει εξαιρετικό σύνολο, ενώ πρόσφατα αποχαιρέτησε και τη περσινή μηχανή των γκολ της, Βραζιλιάνο Νεγκάο. Αυτή θα είναι η 2η παρουσία της στη διοργάνωση.

Η Τίγκρες (CONCACAF) από το Μεξικό με αρχιτέκτονα τον Ρικάρντο Φερέττι και τη 10χρονη παρουσία του στο πάγκο, έχει καταφέρει να χτίσει μια μικρή αυτοκρατορία τα τελευταία χρόνια κατακτώντας πολλούς εγχώριους και διεθνείς τίτλους. Στηρίζεται αγωνιστικά στο Γάλλο Ζινιάκ, ο οποίος παρά τα χρονάκια του, αποτελεί μαζί με τους Αγιάλα και Ακουίνο τους κινητήριους μοχλούς μιας φύσει επιθετικής ομάδας. Παρθενική συμμετοχή για τους Μεξικανούς, καθώς πήραν το εισιτήριο για τη διοργάνωση κατακτώντας το τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας της Κεντρικής Αμερικής απέναντι στους Γκάλαξι του Λος Άντζελες.

Η Παλμέιρας (CONMEBOL) του Άμπελ Φερέιρα, πήρε τελευταία το εισιτήριο για τη διοργάνωση, καθώς μόλις πριν 3 μέρες κατέκτησε το Limbertadores απέναντι στη συμπατριώτισσά της Σάντος. Η πολυνίκης του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο με διεθνείς παίκτες σε κάθε γραμμή, με τους Λουίζ Αντριάνο και Φελίπε Μέλο να ξεχωρίζουν. Συμμετέχει για πρώτη φορά στο θεσμό και έρχεται στο Κατάρ με ανεβασμένο ηθικό και βρισκόμενη σε πλήρη αγωνιστική φόρμα.

Το πρόγραμμα

Το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης διεξάγεται τη Πέμπτη 4/2 στις 16:00 ανάμεσα σε Ουλσάν και Τίγκρες, ενώ στο δεύτερο προημιτελικό την ίδια μέρα στις 19:30 η Αλ Ντουχαΐλ φιλοξενεί την Αλ Αχλί.

Ο νικητής του πρώτου χρονικά προημιτελικού θα αντιμετωπίσει τη Κυριακή 7/2 τη Παλμέιρας, ενώ μια μέρα αργότερα (8/2) η Μπάγερν θα περιμένει το νικητή του δεύτερου προημιτελικού. Τέλος μικρός και μεγάλος τελικός θα διεξαχθούν τη Πέμπτη 11/2.

Παγκόσμιο Συλλόγων. Οι αποδόσεις 

Οι εταιρείες θεωρούν ακλόνητο φαβορί την ομάδα του Μονάχου και οι αποδόσεις είναι τοκογλυφικές, με το ενδεχόμενο κατάκτησης του τροπαίου από τους Βαυαρούς να κυμαίνεται από 1.33 έως 1.38.

Από εκεί και πέρα και ελλείψει έστω της επιλογής φιναλίστ οι αποδόσεις των άλλων ομάδων κυμαίνονται από το 5.00 της Παλμέιρας έως το 100.00 για την Αλ Ντουχαΐλ. Βάση λοιπόν αυτών των δεδομένων εμείς θα εστιάσουμε σε κάθε ματς ξεχωριστά, αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές επιλογές για όλους εσάς.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις