Το υπέρογκο συμβόλαιο του Μέσι και η ζωή χωρίς αυτόν

Το υπέρογκο συμβόλαιο του Μέσι και η ζωή χωρίς αυτόν

H ισπανική εφημερίδα El Mundo αποκάλυψε το τελευταίο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Λιονέλ Μέσι το 2017 αφήνοντας άφωνους όσους το διάβασαν. Ποιοι είναι οι οικονομικοί όροι του συμβολαίου; Ο Μέσι έχει λαμβάνειν από το 2017, όταν και έβαλε την υπογραφή μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιό του, συνολικά 555.237.619 εκατομμύρια ευρώ. Τα 511.540.545 έχουν ήδη μπει στον τραπεζικό του λογαριασμό. Από αυτά τα 115.225.000 τα έλαβε ως επιβράβευση  για την ανανέωση, ενώ τα 77.929.955 ως πριμ..  πίστης.

Η ισπανική εφημερίδα αναφέρει στον τίτλο ότι αυτό είναι το συμβόλαιο που χρεοκοπεί τη Μπαρτσελόνα. Είναι όντως αυτή η κύρια αιτία; Οικονομικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα θα ήταν τα έσοδα χωρίς τον Μέσι. Σίγουρα, όμως, θα ήταν λιγότερα από αυτά τα υπέρογκα ποσά που ανακοινώνει κάθε χρόνο. 690,4 εκατομμύρια ευρώ την σεζόν 2017-2018, 840,8 την περσινή, η οποία ήταν μισή λόγω πανδημίας ενώ για φέτος υπολογίζονταν να ξεπεράσουν το 1 δις, ο κορωνοϊός, όμως, έριξε στα τάρταρα τους όποιους υπολογισμούς.

Και αγωνιστικά; Έχετε φανταστεί πώς θα ήταν η Μπαρτσελόνα δίχως τον Μέσι; Ένα μέρος της απάντησης μπορεί να δοθεί μέσα από την εικόνα της ομάδας την φετινή σεζόν. Όχι δεν έχει αποχωρήσει ακόμη ο Μέσι από το κλαμπ, βρίσκεται, όμως, σε κακή κατάσταση ο ίδιος και βλέπουμε τον αντίκτυπο που αυτό έχει στην συνολική παρουσία της ομάδας. Η Μπαρτσελόνα δεν έχει αλλάξει πολύ φέτος ως σύνολο συγκριτικά με τις προηγούμενες σεζόν.

Το ίδιο κακή ήταν και πέρυσι με τον Σετιέν, το ίδιο κακή ήταν και με τον Βαλβέρδε και ας πήρε τα πρωταθλήματα. Ο Μέσι είναι διαφορετικός. Όσα κατέκτησε και πέτυχε τις προηγούμενες χρονιές τα πέτυχε επειδή, ο ίδιος αναγκάστηκε να κάνει στα 31 του και στα 32 του όσα πράγματα έπραττε τον καιρό που βρισκόταν ο Γκουαρδιόλα στην ομάδα και σε κάποιους τομείς μάλιστα ακόμα περισσότερα. Μπορεί βέβαια κάποιος να φέρει ως αντεπιχείρημα τους τρεις αποκλεισμούς τις σεζόν αυτές από Μπάγερν, Λίβερπουλ και Ρόμα. Εγώ θα πω ότι αυτοί οι αποκλεισμοί ενισχύουν ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα ήταν ένα κακό σύνολο και πέτυχε όσα πέτυχε ( τα δύο πρωταθλήματα) χάρη στον Μέσι.

Στα μεγάλα ματς, στο ανώτατο επίπεδο, ένας ποδοσφαιριστής στο σημερινό ποδόσφαιρο δεν μπορεί μόνος του να φέρει την άνοιξη. Οπότε το πώς θα ήταν όλες αυτές τις σεζόν (από το 2017 και μετά) η ομάδα, καλύτερα ας μην το συζητάμε…

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις