Παίξανε στοίχημα στους Δίδυμους Πύργους

Παίξανε στοίχημα στους Δίδυμους Πύργους

Παίξανε στοίχημα στους Δίδυμους Πύργους Οκτώ μήνες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους, ένας δικηγόρος του Σαν Φρανσίσκο και τέως βοηθός του υποψηφίου για την Προεδρία Μπομπ Ντόιλ, ο Στάνλεϊ Χίλτον, κατέθεσε αγωγή συνολικού ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του Τζορτζ Μπους για λογαριασμό οικογενειών που έχασαν συγγενείς στην καταστροφή. Η αγωγή έλεγε ξεκάθαρα ότι ο Μπους και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες επέτρεψαν να συμβούν οι επιθέσεις για πολιτικό κέρδος και ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν χρησιμοποιήθηκε ως αποδιοπομπαίος τράγος. Ο δικηγόρος επίσης ανέφερε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, ο μπιν Λάντεν είχε πεθάνει πριν λίγα χρόνια από νεφρική ανεπάρκεια! Δήλωσε τα εξής στα ΜΜΕ: «Ελπίζω ότι στη δίκη θα αποκαλυφθεί το γεγονός ότι στην κυβέρνηση υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του Μπους και των ανωτάτων βοηθών του, που ήθελαν να συμβεί η καταστροφή».

Παίξανε στοίχημα στους Δίδυμους Πύργους Η αγωγή, που αφορούσε 14 οικογένειες θυμάτων και 400 ενάγοντες, κατονόμαζε δέκα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Μπους, του αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι, του υπουργού Αμύνης Ντόναλντ Ράμσφελντ, της Συμβούλου (τότε) επί της Εθνικής Ασφάλειας Γκοντολίζα Ράις και του υπουργού Συγκοινωνιών Νόρμαν Μινέτα. Ο Χίλτον είπε ότι είχε πηγές πληροφοριών μέσα στην FBI, την CIA, την NSA και την υπηρεσία αντικατασκοπείας του Ναυτικού και αυτές ήταν ξεκάθαρες ότι η επίσημη εκδοχή ήταν ένα παραμύθι. Ο Χίλτον είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε προσφέρει σε κάθε οικογένεια θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 1,8 εκατομμύρια δολάρια με τον όρο να παραιτηθούν του δικαιώματός τους να ενάγουν την κυβέρνηση, τις υπηρεσίες ασφάλειας και τις αερογραμμές για ό,τι έγινε, αλλά μέχρι τον Ιούλιο του 2002 μόνο 400 οικογένειες είχαν δεχτεί. Ο Χίλτον είπε ότι αυτό ήταν μια δωροδοκία, μια εξαγορά σιωπής και ότι ανάμεσα στους δικηγόρους άλλων οικογενειών υπήρχε πολύς σκεπτικισμός σχετικά με την επίσημη ιστορία. Οι οικογένειες βασικά πίστευαν ότι υπήρχε κάτι το μυστήριο, ότι έλειπαν κομάτια του παζλ.

Παίξανε στοίχημα στους Δίδυμους Πύργους Ο Χίλτον ανέφερε ότι σοβαροί πληροφοριοδότες τού είπαν ότι είχαν παρευρεθεί σε διάφορες συναντήσεις κορυφαίων στρατιωτικών του Πενταγώνου, πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, όπου είχαν συζητηθεί οι επιθέσεις. «‘Όλοι ήξεραν ότι αυτό σχεδιαζόταν, και όλοι είχαν γνώση εκ των προτέρων» είπε. «Όλοι διευκόλυναν αυτή τη δουλειά και, κατά τη γνώμη μου, όχι μόνο τη διευκόλυναν, αλλά και την υποδαύλισαν». Είπε ότι, τόσο οι αμερικανικές, όσο και ισραηλίτικες μυστικές υπηρεσίες είχαν εισχωρήσει στην Αλ Κάιντα και σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις και ήξεραν ακριβώς τι έτρεχε. Ότι η Πτήση 77 μπήκε σε απαγορευμένη για αεροπλάνα ζώνη πάνω από την Ουάσινγκτον και έδωσε τον άκρως απόρρητο κωδικό που ανήκε στο αεροπλάνο του Προέδρου, το Air Force One, και γι αυτό δεν υπήρξε αντίδραση από την αντιαεροπορική άμυνα της πρωτεύουσας.

Παίξανε στοίχημα στους Δίδυμους Πύργους Ο Χίλτον είπε επίσης ότι μια αεροσυνοδός της American Airlines, που ήξερε πολλούς/πολλές από τους αεροσυνοδούς που σκοτώθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου, του είπε ότι ένας από τους πιλότους του Airbus A300 της American Airlines, που συνετρίβη μυστηριωδώς αμέσως μετά την απογείωση του από τη Νέα Υόρκη μόλις δυο μήνες μετά την 11η Σεπτεμβρίου, είχε γνώση περί του τι έγινε κατά τη διάρκεια των επιθέσεων. Η αεροσυνοδός είπε ότι ο πιλότος ήταν μέσα στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Κένεντι όταν εξελίσσονταν οι αεροπειρατείες και ήξερε ότι η επίσημη ιστορία δεν ήταν αληθινή. Είπε ότι ο πιλότος είχε τύψεις συνειδήσεως που δεν είχε μιλήσει αμέσως για το τι είδε κι άκουσε (σ.σ. στον πύργο ελέγχου) και ότι κυκλοφορούσε «ανεπίσημος ψίθυρος» στην American Airlines ότι το Airbus A300 είχε σαμποταριστεί για να σκοτωθεί ο πιλότος που ήξερε. Ο δικηγόρος επίσης είπε ότι πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Μπους χρησιμοποιούσαν τα αεροπλάνα της American Airlines για τις μετακινήσεις τους, αλλά αυτό σταμάτησε λίγες βδομάδες πριν τις επιθέσεις, άλλαξαν αεροπορική εταιρία!

Παίξανε στοίχημα στους Δίδυμους Πύργους Ο Στάνλεϊ Χίλτον είπε ότι οι εμπειρίες του με τα ΜΜΕ, μετά που κατέθεσε την αγωγή του, τον σόκαραν και ότι τα ΜΜΕ δεν ήταν τίποτε περισσότερο από «στρατιωτάκια του Μπους». Υπήρξε πίεση για να του πάρουν τη δικηγορική άδεια και δέχτηκε επιθέσεις ως «μη πατριώτης».

Παίξανε στοίχημα στους Δίδυμους Πύργους Επίλογος: Με πρόσφατη απόφασή του, τον Γενάρη του 2005, ο Δικαστής Ίλστον απέρριψε την αγωγή του Χίλτον με βάση το Doctrine of Sovereign Immunity (Δόγμα της Ασυλίας της Υπέρτατης Εξουσίας). Με λίγα λόγια, η αγωγή δεν απερρίφθη λόγω έλλειψης μαρτυρίας, αλλά διότι ο Δικαστής απεφάνθη ότι Αμερικανοί πολίτες δεν έχουν το δικαίωμα να καθιστούν Πρόεδρο εν ενεργεία υπεύθυνο για ο,τιδήποτε, ακόμα και αν οι κατηγορίες αφορούν σε προμελετημένη μαζική δολοφονία και προμελετημένες πράξεις εσχάτης προδοσίας. Ο δικηγόρος Χίλτον και οι ενάγοντες φυσικά διαφώνησαν και προχώρησαν σε έφεση.

Παίξανε στοίχημα στους Δίδυμους Πύργους Τώρα θα πάμε πίσω και για όλη την υπόλοιπη εβδομάδα θα (αντι)γράψουμε κομμάτια με τα οποία θα σας σηκωθούν οι πέτσες! Το πρώτο:

Παίξανε στοίχημα στους Δίδυμους Πύργους Ένα από τα «παιχνίδια» των χρηματιστηρίων είναι τα οψιόν, το put και το call option. Mε το put option στοιχηματίζεις ότι μια συγκεκριμένη μετοχή θα πέσει, ενώ με το call option ότι θ’ ανέβει, μέσα σε μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο. Κορώνα-γράμματα, δηλαδή, άσπρο-μαύρο ή μονό-ζυγό στη ρουλέτα, εκτός βέβαια αν ξέρεις κάτι που ο άλλος δεν ξέρει! Οπότε, αν κάποιοι ήξεραν ότι σε αεροπλάνα της United Airlines και American Airlines θα γίνονταν αεροπειρατείες και μετά αυτά θα έπεφταν πάνω στους Δίδυμους Πύργους με μεγάλη απώλεια ζωής και επίσης των αεροσκαφών, τότε θα πόνταραν εκ του ασφαλούς ότι οι μετοχές των εταιριών θα έπεφταν. Πόσο περίεργο είναι, τότε, που μεταξύ 6 και 7 Σεπτεμβρίου, στο Χρηματιστήριο του Σικάγο τοποθετήθηκαν 4,744 put options στη μετοχή της United Airlines (δηλαδή ότι θα έπεφτε), έναντι ΜΟΝΟ 396 call options (ότι θ’ ανέβαινε)!

Παίξανε στοίχημα στους Δίδυμους Πύργους Και τρεις μέρες αργότερα, στο ίδιο χρηματιστήριο, τοποθετήθηκαν 4,516 put options στη μετοχή της American Airlines και ΜΟΝΟ 748 call options!!! Ο αριθμός των put options που τοποθετήθηκαν ήταν ΕΞΑΠΛΑΣΙΟΣ του συνηθισμένου. Περιέργως, η κίνηση ήταν πολύ περιορισμένη αναφορικά με τις μετοχές άλλων αεροπορικών εταιριών. Επίσης το ίδιο συνέβη με μετοχές εταιριών που είχαν γραφεία στον 22ο όροφο του World Trade Center (το επίσημο όνομα των Διδύμων Πύργων) και αυτές ήταν οι επενδυτικές Morgan Stanley Dean Witter και Merryl Lynch. Eπίσης, μεγάλο παιχνίδι παίχτηκε με μετοχές ασφαλιστικών εταιριών που θα πληγόντουσαν οικονομικά από την καταστροφή.

Παίξανε στοίχημα στους Δίδυμους Πύργους Είχε γίνει ντόρος όταν μαθεύτηκε αυτό, μάλιστα εκατομμύρια δολάρια κέρδη από put option στη μετοχή της American Airlines έμειναν αζήτητα… από φόβο των Ιουδαίων!!! Ένα σαΐνι, όμως, ο Μάικλ Ρούπερτ, ερευνητής και τέως μέλος της αστυνομικής δύναμης του Λος Άντζελες, τμήμα ναρκωτικών, βρήκε άκρη, τουλάχιστο για μια από τις επενδυτικές/χρηματιστηριακές που άφησαν κέρδη 2,5 εκ. δολαρίων αζήτητα. Ήταν η επενδυτική τράπεζα Banker’s Trust-A.B. Brown. H A.B. Brown αγοράστηκε από τη Banker’s Trust το 1997 για να σχηματιστεί η Banker’s Trust-A.B. Brown, μια από τις 20 μεγάλες τράπεζες που κατηγορήθηκαν από το Γερουσιαστή Καρλ Λεβίν για ξέπλυμα χρήματος, κυρίως από ναρκωτικά. Τίποτε το πολύ περίεργο μέχρι στιγμής. Μόνο που μέχρι την εξαγορά της A.B. Brown, πρόεδρός της ήταν κάποιος Α.Β. Κόνγκαρντ, που μετά την εξαγορά έγινε αντιπρόεδρος της Banker’s Trust-A.B. Brown με ιδιαίτερο καθήκον να επιβλέπει «σχέσεις με ιδιωτικούς πελάτες». Και πάλι τίποτα ιδιαίτερα περίεργο. Ναι, αλλά όταν ο Κόνγκαρντ αφυπηρέτησε το 1998, έπιασε δουλειά στη… CIA, όπου έγινε ο υπ’ αριθμόν 3!!!

Παίξανε στοίχημα στους Δίδυμους Πύργους Έχουμε και λέμε: ο υπ’ αριθμόν 3 της CIA ήταν τραπεζίτης με ιδιαίτερες σχέσεις με περίεργους λεφτάδες απανταχού της Γης και η τέως τράπεζα του πόνταρε μια περιουσία για λογαριασμό κάποιων ότι η μετοχή της American Airlines θα έπεφτε, αλλά τελικά δεν πήγε να πάρει το ρευστό.

Παίξανε στοίχημα στους Δίδυμους Πύργους Και στον Ο.Η.Ε. διεξάγονται συζητήσεις… περί της έναρξης συζητήσεων για τροποποιήσεις στο Σχέδιο Ανάν. Εξαιρετικότατα…


Παίξανε στοίχημα στους Δίδυμους ΠύργουςΔημοσιεύτηκε στις 18/5/2005

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις