Γιατί ο Σάρι καθιερώνει τον Ρονάλντο ως 9άρι στη Γιουβέντους

Γιατί ο Σάρι καθιερώνει τον Ρονάλντο ως 9άρι στη Γιουβέντους

Για να γίνει πραγματικότητα αυτό που ο προπονητής της Γιουβέντους, Μαουρίτσιο Σάρι, είχε στο μυαλό του, δηλαδή ο Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι ο σέντερ φορ της ομάδας, έπρεπε να περάσει περίπου ένας χρόνος.

Αποτέλεσε έκπληξη ο κεντρικός ρόλος που είχε στο 0-0 με τη Μίλαν στη ρεβάνς του Coppa Italia. Πλέον, το δύσκολο είναι να παραμείνει σ’ αυτή τη θέση. Να μονιμοποιηθεί. Στη διάρκεια της σεζόν και πριν τη διακοπή λόγω κορωνοϊού είχε αγωνιστεί ως «9άρι». Δεν είχε στεριώσει, όμως, εκεί για διάφορους λόγους: εκείνους που δεν είχαν να κάνουν με τον ίδιο, όπως τα σκαμπανεβάσματα της απόδοσης του Πάουλο Ντιμπάλα, τους τραυματισμούς του Ντόουγκλας Κόστα και την ανάγκη να χωρέσει και ο Γκονσάλο Ιγουαΐν στην ενδεκάδα και εκείνον που είχε να κάνει με την αποτελεσματικότητά του: ο «CR7» όσο και να έχει έρθει πιο κεντρικά τα τελευταία χρόνια, ακόμη αρέσκεται ν’ αρχίζει την πορεία του από τα αριστερά και να καταλήγει στο «κουτί» για να εκτελέσει. Ετσι κάνει μεγαλύτερη ζημιά στις αντίπαλες άμυνες.

Τώρα, η επιθετική τριπλέτα της Γιουβέντους μοιάζει εδραιωμένη. Ο Βραζιλιάνος είναι υγιής. Η διοίκηση θέλει να κατευνάσει τον Ντιμπάλα που είναι σε διαδικασία ανανέωσης κι ο «Πιπίτα» είναι στον… πάγο έπειτα από τα πολλά παραστρατήματά του στον καιρό της καραντίνας.

Ο Σάρι θέλει τον Ρονάλντο στην αιχμή του 43-3 για πολλούς λόγους. Μπορεί να γίνει επικίνδυνος εντός και εκτός περιοχής, στον αέρα και χαμηλά, να «τραβάει» πάνω του σταθερά δύο αμυντικούς ώστε να υπάρχουν χώροι για τους ικανότατους στο ένας εναντίον ενός Κόστα και Ντιμπάλα που παίζουν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Παράλληλα, μπορεί να τον… κρύψει καλύτερα σε φάση άμυνας μια και στα 35 του ο Ρονάλντο δεν πρόκειται να πρεσάρει ακατάπαυστα τους αντίπαλους σέντερ μπακ. Κόντραστη Μίλαν, πάντως, φάνηκε πως ήταν «σκουριασμένος». Οχι για το χαμένο πέναλτι, αλλά για τις 14 φορές που έχασε την μπάλα, το ότι ντρίμπλαρε μόλις τρεις φορές και είχε δύο τελικές προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία.

Επόμενο ραντεβού ο τελικός του Κυπέλλου την Τετάρτη (22:00, MEGA) ενάντια στη Νάπολι.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις