Το déjà vu και τα 100 χρόνια χωρίς νίκη!

Το déjà vu και τα 100 χρόνια χωρίς νίκη!

Καλημέρα λαέ του koubanezos.gr!

Απόλυτη δικαίωση χθες για το ματς της Όλνταμ και μάλιστα εύκολη, αλλά η Φόρεστ δυστυχώς δεν βρήκε δεύτερο γκολ, έμεινε στο 0-1, μας δικαίωσε απόλυτα σε σκέψη και ανάλυση, όχι σε εκτέλεση. Ένα ματς και τι ματς σήμερα! Θα έχουμε μικρή αναδρομή και συσχέτιση με το σήμερα, παράλληλα σημείο που υπό προϋποθέσεις δε θα εκπλήξει για τον μεγάλο αγώνα της πιο ιστορικής διοργάνωσης.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ

Δεκαεπτά φορές έχουν αναμετρηθεί ως τώρα στο Κύπελλο οι δύο γίγαντες του αγγλικού ποδοσφαίρου με τη  Λίβερπουλ να πηγαίνει 100 χρόνια πίσω (!) για να βρει την τελευταία της νίκη, συγκεκριμένα το 1921 με σκορ 2-1. Η παράδοση είναι σαφώς με την σημερινή γηπεδούχο αριθμώντας 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες. Κάποιες από τις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις τους καταγράφονται παρακάτω.

  • Η πρώτη αφορά το πολύ μακρινό 1977, όταν στις 21/05 οι “κόκκινοι διάβολοι” επικράτησαν στον τελικό της διοργάνωσης με 2-1 και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο.
  • Επόμενη, τον Απρίλιο (13/04) του 1985, όταν πάλι η Μάντσεστερ Γ. ήταν η κερδισμένη, αφού στον πρώτο ημιτελικό μπορεί να ήρθε ισόπαλη με 2-2, αλλά στον επαναληπτικό απέκλεισε την τότε πρωταθλήτρια Αγγλίας και προκρίθηκε στον τελικό.
  • Ακολούθησε το 1996 με την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να επικρατεί σε ακόμα έναν τελικό με 1-0 με γκολ του Ερίκ Καντονά.
  • Ακόμα μια αναμέτρηση που ήταν συγκλονιστική, κι έχει να κάνει με ένα déjà vu, πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα, στις 24/01/1999 σε αγώνα της 4ης φάσης του θεσμού. Το 0-1 του Όουεν στο 3ο λεπτό έγινε 1-1 στο 88’ με τον Γιορκ και 2-1 στο 92’ με σκόερ τον σημερινό προπονητή της, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.
  • Μάλιστα, ο Νορβηγός σκόραρε στο ίδιο λεπτό το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς εναντίον της Μπάγερν κατακτώντας το Champions League και δη και πάλι με ανατροπή με το ίδιο σκορ. Αν μη τι άλλο, οι αριθμοί τού πάνε και σίγουρα έχει άστρο!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εντός έχει 4-1-1, 4/6 under 2,5 και 4/6 N/G αποδεικνύοντας ότι η άμυνα δίνει ώθηση στην επίθεση και σε όλη την ομάδα συνολικά. Ο Σόλσκιερ σκέφτεται ανανέωση, η ομάδα παίζει στα κόκκινα εδώ και καιρό με 12-13 παίκτες μάξιμουμ, έδωσε ήδη ένα ντέρμπι πριν μέρες, έπαιξε στην σκληροτράχηλη Φούλαμ και δεν είναι η στιγμή να κλατάρει. Βασικοί αναμένεται να είναι οι Τέγιες, Ντιν, Χέντερσον και Φαν Ντε Μπεκ ενώ και ο Λίντελοφ είναι διαθέσιμος.

Τα ευχάριστα για την Λίβερπουλ, που βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση επί Κλοπ, είναι η επιστροφή του Μάτιπ, που μπορεί να μην έκανε τρομερή διαφορά με την Μπέρνλι, αλλά σήμερα πρέπει να δώσει τα πάντα, απόντος του Χέντερσον, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό και έλειψε προ ημερών. Μέσα λογικά ένας εκ των Μίλνερ, Μιναμίνο ή Κεϊτά, βασικός και ο νεαρός κίπερ Κέλερ! Στο 2-3-1 η ομάδα του Κλοπ, με 4/6 under 2,5 και 3/6 N/G.

Ξεκίνησαν οι πιλοτικές μας εκπομπές, μπορείτε να τις βλέπετε και μέσω Instagram αλλά και στο Youtube κανάλι μας. Join!

Εκτίμηση: Η Λίβερπουλ εκτός των 4 αποκλεισμών της έχει και έναν πρόσφατο, στο «Άνφιλντ» αυτήν τη φορά, το 2013, με τον Τσιτσαρίτο τότε να την πληγώνει και επιζητά σε πρώτη φάση γρήγορη και αισθητή βελτίωση και σε δεύτερη εκδίκηση. Δεν είναι καλά, έχει κόπωση, πρόβλημα στο γκολ, λίγο πρωτόγνωρα όσα βιώνει, αλλά έχει καρδιά πρωταθλητή και αναμένουμε από τον γερμανό κόουτς να βγάλει ξανά αντίδραση και λαγό από το καπέλο. Καλό στατιστικά το διπλό στο 2.62 περίπου, θα πάμε με την στήριξή της, όσο κι αν φαντάζει τρελό.

Μονό
19:00
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ
X2 & under 3,5
2.12
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις